Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Orgie

Skrivet av den 28 mars, 2009 i Köket

Shit mycket snusk som pÄgÄr i Ms och mitt hem just nu. Kom pÄ honom med att porrsurfa hÀr om dagen. Han satt nÀmligen och kikade pÄ ny laptop och det kunde jag ju inte lÄta bli att kommentera.

Jag: – Men sitter du och porrsurfar?
M vĂ€nder sig mot mig och svarar: – Men det gör ju du med!

Inspirerad av Melkers kök satt jag och dreglade pÄ den kanadensiska Le Creuset sidan, de har massor med gröna prylar och grönt Àr min absoluta favoritfÀrg.

SÄ det börjar likna en orgie hemma. DÀrför tÀnker jag Àven bjuda pÄ en lÀnk till bloggen Matporr dÀr ni kanske hittar nÄgot smarrigt recept eller tvÄ.

le_creuset

Översatt frĂ„n Le Creusets sida om deras fĂ€rger. Grönt Ă€r naturens fĂ€rg och symboliserar harmoni, frĂ€schhet och fertilitet. Grönt Ă€r en balanserade fĂ€rg, i mitten av det synliga spektrumet. Det som vi brukar se som regnbĂ„gens fĂ€rger. De tre högre fĂ€rgerna tĂ€nker vi pĂ„ som de kalla fĂ€rgerna som har en lugnande effekt, de tre lĂ€gre ser vi som varma fĂ€rger och har en stimulerande effekt. Grönt Ă€r balansen mellan de tvĂ„. Blanda gĂ€rna grönt med andra fĂ€rger för att undvika att balansen och harmonin övergĂ„r till inaktivitet och obeslutsamhet.

Kökets göna:

Kiwi, Gröna Ă€pplen, Lime, Pistasch, Rabarber, Avocado, Ärtor (Usch), Grön paprika, Grön sparris, GrönkĂ„l, Sallad, Gurka, spenat, Gröna linser, FĂ€nkĂ„l.

Timjan, Lagerblad, Basilika, Persilja, Koriander, GrÀslök, Dragon

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Orgie”

 1. Det här sa Sofia den 28 mars, 2009 klockan 23:14 1

  Gud, vilka fina köksprylar! Finns de i Sverige mÄntro? Hope so. Kram kram.

  De röda/orange prylarna finns och sÀkert enstaka andra fÀrger.
  Verkar vara vĂ€ldigt svĂ„rt att hitta de gröna. 🙁
 2. Det här sa Anne den 29 mars, 2009 klockan 9:05 2

  Godmorgon. vi kan inte heller fÄ barn.Lina Àr inte Robbans sÄ vi har kÀmpat pÄ i mÄnga Är och efter 4 Icsi fick vi ge upp. Den sorgen/smÀrtan kÀnner jag vÀl till Àven om jag har lyckan att ha ett barn.
  Hoppas du njuter av en ledig söndag. Jag hÄller med dig om att Laila sopade mattan med alla i fredags.SjÀlv grÀt jag nÀr de dansat fÀrdigt sin showdans.
  Kram

  JadÄ Àn sÄ lÀnge njuter jag.
  Det var vĂ€l kul för Annika att hon fick vinna till slut… tror hon fick tröst röster bara för den skull. Laila var drottningen!
 3. Det här sa Maria den 29 mars, 2009 klockan 10:52 3

  HĂ€rlig fĂ€rg och massor med ”vill ha”-prylar.

  Ha det gott, mvh Maria

  Ja massor av vill ha!
  Men shoppar man allt det dĂ€r har man inte plats att laga mat sedan. 🙂
 4. Det här sa Linda den 29 mars, 2009 klockan 14:41 4

  AngĂ„ende rufset… jag sover ju redan sĂ„ lĂ€nge det bara gĂ„r… min vĂ€ckare ringer 32 minuter innan jag börjar jobba! SlĂ„ det om du kan! (Skulle jag strunta i hĂ„ret skulle jag kanske kunna sova 5 min till… men nĂ„n mĂ„tta fĂ„r det ju vara!)

  jag förebereder allt pĂ„ kvĂ€llen innan… allt frĂ„n klĂ€der, smink, packning, dusching… avskyr att kliva upp tidigt… sĂ„ jag sover.. sĂ„ lĂ€nge jag kan!

  Amen nu blev jag avis… Jag sover ocksĂ„ sĂ„ lĂ€nge jag kan…men eftersom det tar mig en timme till jobbet har jag ju ingen chans mot detta… Jag spar dock inte tid pĂ„ att bara dra en borste genom hĂ„ret innan jag piper ivĂ€g.
 5. Det här sa Linda den 29 mars, 2009 klockan 21:22 5

  Ja jag har ju ca 3 min promenadvÀg sÄ jag skulle ju i princip kunna gÄ dit i morgonrock och göra mig fÀrdig pÄ plats (Ätminstone mornar dÄ jag vet att första barnet inte kommer halv sju! )

  Förresten
 nu Ă€r det snart pĂ„sk och dĂ„ brukar vi kĂ€ka löjrom
 hur var det nu??? ska jag spara nĂ„t till “framtiden”???? 😉 *ler*

  Fy vad gott det lĂ„ter, men nu Ă€r biljetterna upp till er sĂ„ förbaskat dyra. Hemresan Ă€r dessutom utsĂ„ld om vi skulle vĂ„ldgĂ€stat er i PĂ„sk 😉 JodĂ„ vi har kollat!
 6. Det här sa Linda den 29 mars, 2009 klockan 22:21 6

  Ja pĂ„sk Ă€r nog inte den billigaste helgen att Ă„ka uppĂ„t.. dĂ„ kommer ju alla hemvĂ€ndare hem för att fĂ„ Ă„ka skidor! haha… Men jag kan spara till senare! *ler*

  Nja PÄsken hade kanske gÄtt bra bara det funnits platser pÄ planet hem.
  Optimalt för att det Àr en lÄnghelg och vi har inga planer.