Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Vårdesperation blir snart vår desperation i alla fall MIN desperation

Skrivet av den 18 mars, 2009 i Svammel

tussisarSom ni säkert vet så gillar jag normalt sätt inte tävlingar men jag funderar på om jag ska ha en tussistävling av något slag… Jakten på tussisarna eller något i den stilen.

Jag längtar såååå.

Det skulle kunna vara en fototävling där man fotar tussisar när man hittar dem… är inte helt klar på hur reglerna skulle se ut. Men det måste avslutas med lottning på något sätt så att de i söder inte får fördel mot dem i norr… Tål att tänkas på.

Hur som helst även om jag inte får igång någon tävling så kan ni väl kommentera om ni har en tussisbild som vissar att det blir vår 2009 också.!

7 har sagt sitt

7 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Vårdesperation blir snart vår desperation i alla fall MIN desperation”

 1. Det här sa Camilla den 18 mars, 2009 klockan 18:23 1

  Cia, det står inte på förrän det lyser gult i var och varannan slänt. I dag var vi ute på lunchpromenad på jobbet och det kändes faktiskt som om man kunde ana att våren var på väg. Jag har insett att det inte blir någon mer skidåkning i år, så då kan ju lika gärna snön smälta fort som tusan.
  Kram!

  Jag vill ha tussisar NU!
  inte sen! *stampar tjurigt med foten och putar med underläppen*
 2. Det här sa Montebello Möbler den 18 mars, 2009 klockan 20:18 2

  Hallå där Cia!
  Visst finns det mått på sängborden 🙂
  Höjd 67cm, Djup 50cm, Bredd 42cm

  Tror du de skulle passa?

  Glada hälsningar
  Malin 🙂

  Ja jag är lite sugen på dem faktiskt.
  Fast det som får mig att tveka lite är att de är ”konstslitna” 😉
  Måste mäta lite hemma. 42 kan vara lite för smalt.
 3. Det här sa Linda den 18 mars, 2009 klockan 22:13 3

  Hmmm.. blommor??? Finns det såna under snön?

  Heheh jo de gömmer sig där…
  Finns det tussisar så högt norr upp?
 4. Det här sa Bia den 19 mars, 2009 klockan 7:02 4

  Kul om du startar en tussisutmaning!
  Vore kul att veta när de ploppar upp runt om i landet!

  Ja det var lite så jag kände själv.
  Jag kanske måste göra något ordentligt av det i alla fall.
 5. Det här sa Carina den 19 mars, 2009 klockan 15:45 5

  Tippar på att vi när som helst kommer hitta
  dem ståendes där i dikeskanten!
  Gula vackra sprider den oss vårkänslor till max,
  sitter nog i sen man var liten tippar jag på!

  Beställer härmed bildbevis på när de dyker upp!
  .
 6. Det här sa Linda den 19 mars, 2009 klockan 16:01 6

  Allvarligt talat.. vet inte???!! Det finns i planteringen på gården, tror jag, men det är ju inte ”vilda”… Jag har aldrig sett några ute i skog och mark. Men såhär står det att läsa: Utbredning. ”Hästhov är vanlig i södra och mellersta Sverige men förekommer också längre norrut.”

  Här brukar jag kika efter kabbeleka.. dom syns när det är vår! På riktigt. Vi har vårvinter nu… varmt på dagarna.. slask, smältvatten, sand och grus (vägarna börjar vara bara nästan över alllt) men kallt på nätterna. så medeltempen når inte upp till ”riktig” vår!

  Här hittar man bara tussisar efter vägarna i dikena. De trivs ingen annanstans.
  Men OK du får fota kabbeleka istället, lappjävel! 😉

  Fast jag har också kollat och tydligen så finns de där uppe i norr också
  Tussisar i norr

 7. Det här sa Camilla den 19 mars, 2009 klockan 19:24 7

  Saltsugen… det låter som att det är sushidags även för dig. Själv hoppas jag på sushi i morgon kväll. Muuums!
  Kram!

  Nä sushi är inte botet…
  Lite texas longhorn kanske gör tricket.