Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Lite ledsen

Skrivet av den 26 februari, 2009 i Negativ

Har varit pÄ möte idag med en kommuntant om hur mamma ska klara sig nÀr de skickar hem henne pÄ mÄndag. Hon kan inte göra nÄgot sjÀlv inte ens resa sig i sÀngen.
Bara för att hon mÄtt dÄligt och inte velat öva sÄ tycker de inte att hon ska vara kvar. AlltsÄ skickar de hem henne utan minsta möjlighet att ens ta sig till toaletten sjÀlv.
OK hon fĂ„r hjĂ€lp 4 ggr om dagen dĂ„ de kommer och tittar till henne. Men jag tror inte hon kommer kunna röra sig sjĂ€lv pĂ„ vĂ€ldigt lĂ€nge. Och ju lĂ€ngre tid det tar ju svĂ„rare kommer det bli för henne att nĂ„gonsin bli ”rörlig” igen (För hon fĂ„r INGA hjĂ€lpmedel med sig hem bara för att hon inte övat) Hur ska hon dĂ„ kunna försöka nĂ€r hon kanske mĂ„ste? Jag hörde oron och vanmakten i mammas röst nĂ€r hon förstod att okĂ€nda skulle komma in hos henne. Hon frĂ„gade ”tanten” om jag inte kunde fĂ„ ta hand om henne mot ersĂ€ttning. Det hade gĂ„tt bra för dem. Problemet Ă€r att dĂ„ mĂ„ste jag ju sĂ€ga upp mig pĂ„ jobbet, i de kristider som Ă€r nu fĂ„r jag vara glad att jag kan försörja mig.

Men det gör ont i hjĂ€rtat och sjĂ€len. För mamma mĂ„ driva mig till vansinne, men det gör förbaskat ont att inte kunna ta hand om henne. Just nu sitter jag med tĂ„rar som rinner och en stor klump i halsen. Fan fan fan…
Konstigt nog kÀnns det som om det tar mer energi att inte kunna vara med henne och hjÀlpa henne Àn att kunna vara det. Det ser ut som om 2009 blir minst lika jÀvligt som 2008.

Ja nu vet ni lite mer varför det kommer lite fÀrre inlÀgg Àn vanligt, jag orkar inte bara skriva om elÀnde.

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Lite ledsen”

 1. Det här sa Sofia den 26 februari, 2009 klockan 21:42 1

  Men vilken stil de kör med.
  ”Ajabaja, nu har du inte trĂ€nat – dĂ„ fĂ„r du inget hjĂ€lpmedel heller”
  Hoppas det löser sig med mammsen. Min mamma har hemtjĂ€nst och det gĂ„r bra, men det var nog lite svĂ„rt för henne i början… Det kommer ju vĂ€ldigt mycket olika personer hela tiden.
  Kram.

 2. Det här sa Linda den 26 februari, 2009 klockan 22:22 2

  Usch… hoppas det blir nĂ„n bra lösning i alla fall. Men hĂ€r Ă€r Ă€r det precis lika dant. hĂ€r vĂ€grade Ă„ldringsvĂ„rden ge makens morfar en tablett antibiotika mitt pĂ„ dagen. Dom hade bara ”kryss” pĂ„ pappret för att ge morgon och kvĂ€ll. SĂ„ trots tfn-samtal vĂ€grade dom ge mitt pĂ„ dagen.. suck… vad sĂ€ger man!

 3. Det här sa Camilla den 27 februari, 2009 klockan 8:12 3

  Styrkekram till dig vĂ€nnen! Det mĂ„ste vara fruktansvĂ€rt att se sina förĂ€ldrar bli dĂ„liga, sĂ„ att de inte klarar sig sjĂ€lv. Den tanken orkar jag inte ens tĂ€nka – men man vet ju Ă€ndĂ„ nĂ„gonstans att den kommer nĂ„gon gĂ„ng.

 4. Det här sa Carina den 27 februari, 2009 klockan 20:33 4

  NÀÀ men fy vad orÀttvist.
  Det mÄste ju vara nÄgot annat hon behöver för att fÄ lusten till att trÀna, motivation t ex.
  SĂ„ hopplöst det mĂ„ste kĂ€nnas att fĂ„ ett sĂ„nt hĂ€r besked……..
  Kram och stÄ pÄ dig