Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Nakenbad i Finland

Skrivet av den 5 januari, 2009 i Resor

finland_kustavi

Lite ”off season” kanske, för jag Ă€r inte typen som hoppar i isvakar. Men bjuder pĂ„ lite nakenbadsbilder frĂ„n sommarbesök i Kustavi. Vedeldad bastu och sedan dopp i iskallt vatten knappt 20 grader, hur M och jag kommer i vet jag inte för fy vilka badkrukor vi Ă€r.

Pratade nĂ€mligen lite med Linda och deras ”lilla gula hus”,  jag nĂ€mnde dĂ„ Ms ”lilla grĂ„a hus” i Finland och dĂ„ kom önskning om bildbevis. De har ju funnits pĂ„ den engelska versionen av MSW tidigare innan jag byggde om den till blogg. SĂ„ nu har jag letat rĂ€tt pĂ„ dem och laddat upp dem som galleri. M bloggade dessutom en inbjudan till Esset, S2 och G om att vi skulle fara dit en svĂ€ng tillsammans allihop.

SÄ hÄll till godo med lite sommarbilder sÄ hÀr mitt i vintern!

8 har sagt sitt

8 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Nakenbad i Finland”

 1. Det här sa soffie den 5 januari, 2009 klockan 21:07 1

  😎
  hÀrlig bild jag trodde först det va vinterbad,
  men sÄ mysigt!
  ha en bra kvÀll

  Nej vinterbadare blir jag nog aldrig…Fast jag har varit galen nog att slĂ€nga mig naken i snö efter att jag blivit riktigt varm i bastun. Skyller det pĂ„ ungdomlig dumhet!
 2. Det här sa Carina den 5 januari, 2009 klockan 21:36 2

  Ahhh nakenfoto pĂ„ Cia 😳
  Axel Àr halvperser sÄ det kan göra att han Àr sÄ social
  du menar du?
  MÀrks det att jag har noll koll pÄ katter kanske men jag har bara
  trÀffat katter som Àr hur osociala som helst innan denne lille pissemisse!

  Ja inte bara pÄ mig utan pÄ M ocksÄ!!!

  Ja det var jag som lurade pÄ M Birmor, han skulle ha bondkatt. Men jag ville ha en katt som trivs som innekatt och som Àr social. Han gav med sig och idag kan han inte tÀnka sig nÄgon annan typ av katt.

  Helig birma
  Birman Ă€r lugn, vĂ€lbalanserad och varken passiv eller sprudlande. Den Ă€r vĂ€nlig mot andra katter och hundar. Den Ă€r lekfull och gĂ„r bra ihop med barn, men tycker ocksĂ„ om lugn och ro. Den Ă€r mild och tillgiven men ofta nĂ„got dominerande. Birman anpassar sig snabbt till nya miljöer och Ă€r en lĂ€mplig ras att ha som inomhuskatt. Kommer det hem nĂ„got nytt, ex.vis i en kartong, ska birman helst sitta pĂ„ kartongen redan innan den har öppnats och ringer det pĂ„ dörren springer birman dit för att hĂ€lsa vĂ€lkommen. Den Ă€r ocksĂ„ mycket lĂ€ttlĂ€rd och kan ibland ha ett nĂ€stan hundliknande beteende. Birman Ă€r en mycket kelig och nĂ€rhetssökande katt. Den vill bli överöst med kĂ€rlek och ömhet. Det Ă€r dock inte alla birmor som kryper up och ligger i knĂ€, men de finns definitivt inom lagom ”klappavstĂ„nd”. Du behöver sĂ€llan fundera över var din birma hĂ„ller hus eftersom den gĂ€rna följer med frĂ„n rum till rum och bara finns i nĂ€rheten.Det Ă€r en lugn och stabil katt med starkt psyke. Birman Ă€r en ovanligt vacker katt som ofta vĂ€cker uppmĂ€rksamhet, dels med sitt vackra utseende och dels med sitt ljuvliga sĂ€tt som gĂ„r hem hos de flesta – Birman Ă€r helt enkelt bedĂ„rande.

  Brittiskt korthÄr
  Denna lugna, makliga katt med sitt jÀmna humör ser ut som en teddybjörn. Den Àr utomordentligt vÀlbalancerad och har lÀtt att anpassa sig. Den kommer bra överens med andra katter och hundar. Den Àr livlig, lekfull och mycket tillgiven.

  Exotic
  Det Àr en lugn katt, nÄgot livligare Àn persern. Den Àr nyfiken, lekfull och har ett jÀmnt humör och Àr vÀnlig mot andra katter och hundar. Den Àr maklig och tyst, tillgiven och jamar sÀllan.

  Perser
  Den blida, lugna, flegmatiska persern passar perfekt att bo i lÀgenhet. Den Àr social, fridfull, aldrig aggressiv, mild och mycket tillgiven och den Àr mycket fÀst vid sin Àgare. Perser kommer bra överens med andra katter, hundar och barn. Preparering (borstning, kamning och bad Àr ett krav) eftersom perserns lÄnga pÀls tovas lÀtt.

  Ragdoll
  Ragdoll Àr lugn och dess charmiga, fogliga temperament gör att den Àr en mycket bra kompanjon. Den Àr social och kommer bra överens med andra katter och hundar. Den Àr tillgiven och kÀrleksfull och tycker om sÀllskap.

 3. Det här sa Linda den 5 januari, 2009 klockan 21:46 3

  Oj vilket place… dit mĂ„ste ni ju Ă„ka oftare. Ligger det i södra finland? Hur mysigt som helst. HĂ„ller tummarna för fin sommar sĂ„ ni kan göra fler nakenbad!

  Önska vi kunde besöka det oftare, lite för kallt största delen av Ă„ret. Det ligger i Åbotrakten i Gustavs/Kustavi
 4. Det här sa Linda den 5 januari, 2009 klockan 23:06 4

  AlltsÄ .. var tar mina kommentarer vÀgen? Jag har skrivit flera stycken men dom verkar bara försvinna i cyberrymden! SKUMT!

  Ja du blev vĂ€rsta spambruden … Konstigt, hoppas det funkar nu!
  .
 5. Det här sa Linda den 5 januari, 2009 klockan 23:10 5

  nu provar jag med explorer istĂ€llet för firefox… funkar det?

 6. Det här sa Linda den 5 januari, 2009 klockan 23:14 6

  vilket sĂ€tt – men nu ska det vĂ€l funka?

 7. Det här sa Carina den 6 januari, 2009 klockan 1:46 7

  LÀste om raggdoll pÄ nÀtet förra veckan dÀr det stod att rasen Àr som en hund sÄ jag trodde att Axel var en sÄn men nu har jag ju frÄgat Per som berÀttade att han Àr halvperser och vill inte alls vara ute ensam, han Àr ju heller inne men mÀnniskor omkring sig men Àgarna vill att han ska vara ute ocksÄ ibland.
  Haha igÄr fick Per komma hit och hÀmta hem honom till kvÀllsmaten,
  plingar pĂ„ dörren och frĂ„gar om Axel Ă€r hĂ€r 🙂
  Jepp de e han!

  DÄ skulle de valt en annan rasblandning. Katter ska vara dÀr de trivs!
  Han vill ju vara en innekisse helt klart. Stackars Axel nÀr ni flyttar.
 8. Det här sa diana den 6 januari, 2009 klockan 13:50 8

  Fattade vĂ€l inte jag att det var en sommarbild. ”Inte ens 20 grader” Brr, tĂ€nkte jag. MĂ„ste vara kallt att bada i vatten som Ă€r 20 minus. 😯 Haha braintrusten slog till för en sekund. 🙄
  Ibland alltsĂ„…ibland, sĂ„ blir jag chockad över hur trög jag Ă€r 😐

  20 minus Ă€r nog inte bara kallt…det Ă€r nog hĂ„rt ocksĂ„ 😉
  SÄ kan det gÄ ibland det Àr nog julmaten som gör en trög.