Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Rollspel och julbord

Skrivet av den 5 december, 2008 i Svammel

Japp dags för traditionellt julbord. Denna gĂ„ng blir det pĂ„ Restaurang J i Nacka strand. Om det liknar J pĂ„ Lidingö fĂ„r vi nog vĂ€ldigt god mat men usel service 😉 BĂ€ttre det Ă€n tvĂ€rt om. Fast jag hoppas sĂ„ klart pĂ„ att bĂ„da ska vara bra. Vi tar bĂ„t dit synd att det inte ligger vit vacker snö sĂ„ att kĂ€nns lite juligt. Fast förra Ă„ret kom det tung blötsnö som gick över i regn sĂ„ att vi sĂ„g ut som drĂ€nkta katter nĂ€r vi kom till julbordet sĂ„ jag klagar inte… Ohhh nej.

J ligger vackert belĂ€gen vid Nacka Strand med den stĂ„tliga Millesstatyn ”Gud Fader pĂ„ himlavalvet” eller ”Gud Fader pĂ„ regnbĂ„gen” som extra dekoration (Carl Milles kunde inte bestĂ€mma sig för om det skulle vara regnbĂ„gen eller himlavalvet, dĂ€rför har den tvĂ„ namn). Krogen har den amerikanska östkustens New England stil och ska ha karaktĂ€ren av en hamnkrog frĂ„n dessa delar. HĂ€r har man inspirerats av ”boathouses” dĂ„ restaurangen ligger precis nere vid vattnet. Normalt domineras menyn av havetslĂ€ckerheter och man kan avnjuta sin mat framför den hĂ€rliga flammande brasan.

Vi tÀnker kÀka julbord. Menyn hittar du hÀr: julbord_j (PDF)

PĂ„ dagen ska vi ha sĂ€ljrollspel vi fĂ„r vĂ€l se hur duktiga vi Ă€r pĂ„ att sĂ€lja till oss sjĂ€lva 😉
SjÀlv har jag nÄgra samtal jag gÀrna skulle göra istÀllet.

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Rollspel och julbord”

 1. Det här sa soffie den 5 december, 2008 klockan 8:04 1

  🙂
  va fint du gjort pÄ bloggen,
  hoppas ni hade det trevligt Ă„ julmaten var god
  önskar dej en hÀrlig fredag..

  Tack det var min förra design som fick dammas av i panik.
  Ja det Àr dags för rollspelet om en kvart och sen Àr det full fart hela dagen.
 2. Det här sa Camilla den 5 december, 2008 klockan 10:52 2

  Hoppas ni fĂ„r ett riktigt mysigt julbort. Årets första Ă€r ju alltid godast, sedan rĂ€cker det nĂ€stan. Nacka strand som Ă€r sĂ„ vackert!!!
  Snyggt du fixat hÀr inne ocksÄ!
  Kram!

  Mmmm kÀnner att jag inte gav det full rÀttvisa.
  Vill bjuda M pÄ julbord ocksÄ.
 3. Det här sa Charlotte den 5 december, 2008 klockan 15:52 3

  Hoppas ni fÄr en rolig dag! Restaurangen ser mysig ut. Vi Ät ju pÄ redaktionen i Är, men det var trevligt och gott det med.
  TĂ€vling igen pĂ„ charlotte.nu – vĂ€lj vilken hĂ„rd klapp du vill vinna. Trevlig helg!

  Det var vÀldigt mysigt och mÄnga skratt.
  Jag skrattar dock inte idag.
 4. Det här sa Linda den 5 december, 2008 klockan 23:39 4

  Fyyy vad avudnsjuk jag blir.. jag fĂ„r inte ett enda julbord – förutom svĂ€mors, mitt egets och mammas… (haha.. synd om mig va???)

  Gissa vems unge som fastnade i Piratologi-boken idag… ”pappa kan du lĂ€sa för mig hĂ€r….”. Vi köpte den dock inte..l.utan har inhalndlat vikingafigurer/fort och skepp… Men det Ă€r bara att inse -fast du inte trĂ€ffat bus hade du trĂ€ffat rĂ€tt pĂ„ bok! Det Ă€r ju nĂ€stan kusligt komiskt!

  Nej M fÄr inte heller nÄgot julbord om vi inte gÄr ut tillsammans och kÀkar. Han lÀt lite sugen sÄ vi fÄr se om vi tar tag i det, jag Àr i alla fall nöjd.

  Jag visste det… Piratologiboken kĂ€ndes sĂ„ mycket Bus. Fast den egentligen Ă€r för Ă€ldre barn.

 5. Det här sa M i n d i den 6 december, 2008 klockan 13:33 5

  SĂ„ gott! Älskar julbord… i alla fall de tvĂ„ första gĂ„ngerna sen brukar jag vara rĂ€tt nöjd. 😉 Vi fĂ„r inget julbord pĂ„ mitt jobb och jag Ă€r inte ett dugg avis pĂ„ dig… ;D

  Stor kram
  M I N D I

  Ja det var ett av mina bÀttre julbord, fast Sandhamns Àr fortfarande bÀst.
  jag betalar idag med en förfĂ€rlig huvudvĂ€rk som jag hoppas att det var vĂ€rt. 😉
 6. Det här sa Linda den 7 december, 2008 klockan 14:48 6

  Den dÀr skaldjursplatÄn hade jag gÀrna tagit! *smaskens*
  .

  Oj nej nÄgra skaldjur orkade jag inte kladda med. Men det gick Ät nÄgra krabbor vid vÄrt bord.
  VÀgrade Àta mig sÄ dÀr krÀkmÀtt som man kan bli annars.