Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Ljusterapitvång är nog inte så dumt

Skrivet av den 27 november, 2008 i Svammel

Allmän trötthet hos allt och alla!? Varför har man inte gjort om tunnelbanan till ljusterapitransport? Vi behöver mer vitt och mer ljus på vintern det bara är så. OK det är mysigare med stearinljus men hjärnan skriker efter ljus. Fast jag sovit ordentligt och går och lägger mig i vanlig tid eller tidigare så killar det i ögonen på dagarna… de vill så gärna vila lite. Sen blir man låg av allt grått också. Nej lite påtvingad ljusterapi på väg till jobbet vore nog nyttigt!

Om vi bara kunde få kontraktet så skulle jag fixa ett sjukhusvitt hem där man kan braka på med obehagligt mycket ljus för att jaga vinterdeppresionen på flykt. Nja OK kanske vitt men sen skulle jag i alla fall krypa ner under något mysigt fluffigt täcke med dimmat ljus och mysa mig djupare ner i depressionen. Jo jag är intelligent, och det valet kanske inte låter så smart men jag lovar jag är inte tappad bakom en vagn.

Är det säkert att intelligent och dum är motsatser?

14 har sagt sitt

14 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Ljusterapitvång är nog inte så dumt”

 1. Det här sa Linda den 28 november, 2008 klockan 10:44 1

  Jodu.. nu är det MÖRKT. Det är mörkt när man far till jobbet och mörkt när man slutar. Igår slutade jag ju tidigt (12:30) och som du såg på bilderna var solen på väg ned…. TUR julen är i antågande så vi får lite MYYYYYS

  Jo men ditt kök är det lite ljusterapivarning på ;-). Jag blir galen…Nu får de faktiskt ta och ringa och säga att kontraktet är vårt så att man får börja fixa någon gång! Tror det ska bli helt galet vitt, inte för att det är favoritfärgen utan för att kissehåren syns minst på det 😉
 2. Det här sa Pernilla den 28 november, 2008 klockan 12:51 2

  Ljusterapi i tunnelbanan. Du är nog riktigt intelligent skulle jag tippa på! Varför har ingen tänkt på det tidigare?? Det är kanske det jag behöver för att piggna till men samtidigt finns det inget mysigare än tända ljus.
  Ha en skön helg!

  Jo… tända ljus OCH en brasa är mysigare än bara tända ljus 😉
  Hoppas din helg blir minst lika mysig.
 3. Det här sa Camilla den 28 november, 2008 klockan 12:55 3

  Vad skönt att ni i alla fall får bo kvar ett tag till!
  Intelligent och dum är inte motsatser alltid. Dum kan ju även betyda elak… Dum och snäll är mer motsatser tycker jag… Intelligent och ointelligent…
  Kram och ha en trevlig helg nu med julpyntande och kattmys!

  Nja får och får… Det är ju ingen som vill ta ett avgörande beslut så länge ”får” vi bo kvar.
  Mmm vill verkligen ha MYS!!! Och lugn och ro i själen… det är inte fixat dock.
 4. Det här sa Elin den 28 november, 2008 klockan 20:08 4

  Bosse var lite på rea kan man säga. Han har ju inte perfekt teckning. Däremot är Uno en ritkigt champion. Hon kommer från kyrkskolan i Uppsala och härstämmar från italien därifrån hans pappa kom till sverige för att paras med Unos mamma… Det blev en lyckträff och han får otroligt mycket komplimanger

  ja dom e goa
  Ljusterapi, ja kör min egen i form av solariet – det hjälper då mig iaf.

  om inte annat så charmar det mina gäster. (tassdrickandet)

  ser att du också tatuerat din katt… jag gjorde det med bosse och jag tyckte inte alls om det så uno chipade jag…

  vad är det för konstig bild när jag skriver?

  bosse sitter bara och njuter i duschen uno är lite orolig men inget bråk alls faktist

  Nicke var också på rea, vi fick honom gratis när vi köpte Nemo (Nemo fick somna in för ett år sedan). För uppfödaren ville inte dela på dem då de var som leroch länghalm. Nemo ställde vi ut en gång då blev han ”exelent one” hans strumpor var perfekta. Att Nicke fick en tatuering var fel från veterianären. Vi bad dem märka honom när han var sövd för kastreringen de frågade inte om vi ville ha chip vilket vi tänkt oss. Både Nemo och Olympia vart senare chipmärkta.

  Bilden när du skriver blir den allmänna bild jag valt till alla dem som inte har en egen Gravatar. Har man det så blir det istället den bild du valt som visas.

 5. Det här sa ina den 28 november, 2008 klockan 20:17 5

  suck! jag är sjuk och hade ändå skrivit en lång kommentar här som försvann.
  först är jag mkt glad över att du hittade till mig igen. jag har inte orkat fast jag har tänkt.
  om ljusterapi är nog riktigt sant 💡
  sen skrattade jag som vanligt åt din citat om kvinnan. jag tror jag är en sådan: dum och intelligent på en gång. inte för att jag har hört båda åsikter om mig utan för att jag ser de egenskaperna hos mig. galen också… bl a.
  kram på dig!

  Så typiskt, det där med borttappade kommentarer har hänt mig också.
  Ja ju mer jag tänker på ljusterapi ju mer vill jag ha den möjligheten.
 6. Det här sa M i n d i den 29 november, 2008 klockan 18:12 6

  LJUSTERAPI vore verkligen något för mig.
  Jag avskyr mörkret…. blir trött bara jag tänker på´t. 😉

  Kramis
  M I N D I

  Som sagt jag tycker mörker är mysigt men känner hur det tar musten ur mig. Jag behöver mer ljus.
  Kramis tillbaks.
 7. Det här sa Elin den 30 november, 2008 klockan 12:02 7

  ja men det är bara göra situps
  😉

  Nja jag tror inte det räcker
  🙂
 8. Det här sa Linda den 30 november, 2008 klockan 18:21 8

  Haha… klart jag inte cyklar i plogkarmen hela tiden. men jag måste ju genom dom för att ta mig vidare vid varje korsning. Dessutom brukar hela gågatan över bron vara täckt av bortplogad snö från körbanan…

  Önskar mig bilder på dessa karmar, för jag kan inte föreställa mig hur det kan se ut.
  .
 9. Det här sa soffie den 30 november, 2008 klockan 21:27 9

  blä hatar detta mörker,usch men snart vänder det,vore ingen dum ide för mej med ljusterapi
  vad bra skrivet ,
  gokväll :mrgreen:

  Ja visst vore det bra att tvångsmatas med ljus på vägen till jobbet.
  Men som du säger, den 21a vänder det!
 10. Det här sa Linda den 30 november, 2008 klockan 22:51 10

  Haha,,, dom ser säkert ut likadana som hos er.. skillnaden är väl att plogbilen kanske behöver köra en till två gånger per vinter, medan den kör typ varje dag här!

  Det är det jag inte är övertygad om. För som sagt våra går inte att cykla på/i/över/.
  .
 11. Det här sa Linda den 1 december, 2008 klockan 9:57 11

  Det gör inte våra heller.. men jag är tjurig så jag vägrar inse det!
  .

  Hahahah ja det förklarar ju varför jag inte förstår… Du utför det omöjliga!
  Nu blev jag lite mindre konfundersamm… Jag trodde nästan att ”ramar” var med modd eller något som liksom låg innan själva snövallen och var jobbigt.
 12. Det här sa Petra den 1 december, 2008 klockan 14:04 12

  Åh, lite ljusterapi hade gjort susen just nu…
  .

  Ja det borde finnas fler sällen dit man kan gå och ladda upp med ljus.
  .
 13. Det här sa Charlotte den 1 december, 2008 klockan 16:09 13

  Trött var ordet… Det hjälper inte ens med ett sjukhusvitt hem, åtminstone inte med bara vita väggar hemma för det har jag. Och jag är sömnig som en valiumdrogad snigel. Men lite chockljusterapi kanske skulle hjälpa, om man kan hyra någon som väcker en på morgnarna med att rikta en stor strålkastare rakt i ögonen på en…?

  Det är väl det ljusterapi går ut på… Monsterbelysning som får cellerna att darra.
  De som får ljusterapi på sjukhus måste dessutom klä sig i vitt och allt i rummet är vitt…

  Som vår lagerchef brukar säga… Gör om gör rätt! 😉
  Ja jag känner att jag närmar mig den där urfula gryningslampan med stormsteg

 14. Det här sa soffie den 1 december, 2008 klockan 23:29 14

  hejhopp en decemberkramis till dej 🙂