Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Reseutmaning

Skrivet av den 10 november, 2008 i Listigt,Resor

Plockade följande utmaning hos Charlotte. Jag hoppas att Camilla, Linda, Petra och Carina plockar den frÄn mig, för jag skulle vilja lÀsa deras svar. Jag tror att de kommer skilja sig nÄgot oerhört.

Favorit land: Ohh det hĂ€r gĂ„r inte… men OK Grekland mer bestĂ€mt den grekiska övĂ€rlden med en touch av Frankrikes atmosfĂ€r. Grekland för den fantastiska maten och underbara klimatet och medelhavets underbara vatten. Det Ă€r lugn och Grekerna Ă€r öppna och hjĂ€lpsama. Frankrike har inte fĂ„tt all den tid jag kĂ€nner att landet förtjĂ€nar kankse för att jag har sĂ„ svĂ„rt att kommunicera med dem 🙂 . Och en bra CafĂ© creme pĂ„ en trattoria kan ju ge njutningsrysningar, fast helst med en cigg och det Ă€r det ju slut med.

Favorit stad: HjĂ€lp Paris har fĂ„tt konkurens av New York. Paris Ă€r sĂ„ fantastiskt vackert jag kan inte se mig mĂ€tt pĂ„ de vackra fasaderna det Ă€r helt enkelt en romatisk stad och visst blev jag förĂ€lskad i Paris redan vid mitt första besök vid 15Ă„rs Ă„lder. Jag har sedan Ă„tervĂ€nt gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng och Ă€ven pendlat dit dĂ„ jag sĂ„klart förĂ€lskade mig i en Ă€kta Parisare. Jag lovar att jag sett delar som ”vanliga” turister aldrig upptĂ€cker. New York och dĂ„ Manhattan Ă€n sĂ„ lĂ€nge 9 dagar av konstant promenerande och NY lockar fortfarande. Staden som aldrig sover förutom pĂ„ helgmorgnar dĂ„ den Ă€r tyst och öde. Jag har inte Ă€tit mig mĂ€tt pĂ„ det Ă€pplet Ă€n.

BÀsta naturupplevelse: En bÄttrur i Stockholms skÀrgÄrd Àr oslagbart.

Favorit hotell i Sverige: Frukost pÄ Grand Hotell i Stockholm

Favorit hotell utanför Sverige: Av dem jag besökt mÄste det vara Peter the 1s hotel i Moskva. HÀrligt lyxig atmosfÀr och mitt i smeten. SÄ klart spelar det in att Moskav charmade mig rejÀlt ocksÄ.

Favorit restaurang i Sverige: OperakÀllaren det handlar ocksÄ om atmosfÀren, för fantastisk mat kan man fÄ pÄ mÄnga stÀllen.

Favorit restaurang utanför Sverige: En restaurang pÄ en bakgata i Hersonisos som har fruktansvÀrt obekvÀma stolar men fantastisk mat.

StĂ€lle dit man kan “fly”: Hmmm dĂ„ önskar jag inget annat Ă€n att fĂ„ stĂ€nga dörren om mig och krypa ner med en bok, datorn, och TVn och inte göra nĂ„got alls. Borta bra men hemma bĂ€st gĂ€ller vid flykttillfĂ€llen.

Dit jag aldrig mer vill Äka till: Mja lite dubbelt men Kanarieholmarna. VÀrmen pÄ vintern kan locka, men resten kan vara.

Dit jag vill Äka NU: Maldiverna, behöver jag förklara det?

BÀsta shopping: Jag tror Milano skulle passa mig som shoppingstad men jag har aldrig varit i Italien. Skulle kunna tÀnka mig att shoppa Inredning i Frankrike eller England fast dÀr skulle jag behöva hjÀlp att hitta de dÀr loppisarna som jag i sÄ fall skulle vara ute efter.

BĂ€sta nattliv: Gillar inte ”nattliv” som i att gĂ„ ut och dansa och festa, men livet pĂ„ gatorna i NY gillar jag starkt

Packnings tips: Pengar och Pass tar dig runt vÀrlden resten gÄr att köpa. Men Charlottes tips med pÄsar till allt flytande gÀrna Ziplock Àr oslagbart.

Resetips: Res lÀtt.

Hur ser din karta ut?

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Reseutmaning”

 1. Det här sa Linda den 11 november, 2008 klockan 0:11 1

  Shit det dĂ€r blir svĂ„rt.. jag Ă€r inte speciellt berest. Om man inte tar just grekland…
  .

  Som jag sa… jag tror era svar blir totalt olika och alla har sin syn pĂ„ resor och resmĂ„l. Jag tycker det ska bli kul att lĂ€sa och Ă€r vĂ€ldigt nyfiken pĂ„ dina svar.
 2. Det här sa Camilla den 11 november, 2008 klockan 11:02 2

  Ooo vad kul! Den hĂ€r ska jag göra i kvĂ€ll, har smygbloggat nog nu pĂ„ jobbtid…
  Återkommer! 😛

  Ja för jag ser fram emot att lÀsa dina svar. Kul att du ville plocka trÄden.
  😀
 3. Det här sa Carina den 11 november, 2008 klockan 17:44 3

  Jag e med, ikvĂ€ll eller imorrn blir det 🙂
  .

  Ska bli spĂ€nnade. Framförallt har ni alla sĂ„ olika ressĂ€tt och tankar kring resor, det har jag ju redan lĂ€st mig till. SĂ„ det hĂ€r blir lite av facit. 😉
 4. Det här sa Carina den 11 november, 2008 klockan 21:56 4

  Vi har mycket gemensamt nÀr det gÀller resor!
  OperakÀllaren har jag ocksÄ Àtit, faktiskt
  samma helg vi bodde pÄ Grand!
  Ser ju nu att jag missade 2 frÄgor, de om
  favoritrestauranger 😳
  Svarar dig hÀr istÀllet för att brÄka mer med blogg.se!
  Älskar Greken pĂ„ Hörnet i Sthlm för bĂ„de mat och atmosfĂ€r,
  besöker mer Ă€n gĂ€rna toan dĂ€r inne 🙂
  Utomlands finns ju hu rmÄnga mysiga tavernor som helst,
  mÄnga goa matminnen, bl a frÄn en liten strand i Thailand
  dÀr vi ensamma satt med rödrutig duk ca 1 m frÄn vattnet
  och njöt av den underbara maten!

  Oj lÄter som ni körde en riktig lyxhelg!

  Greken pĂ„ hörnet ligger pĂ„ gĂ„ngavstĂ„nd frĂ„n mig dĂ€r jag Ă€n sĂ„ lĂ€nge bor…
  Har dock INTE besökt toan fast jag har Ä andra sidan bara varit dÀr en gÄng, maten var OK men inte super den gÄngen. SÄ vad Àr sÄ speciellt med toan?

  Vi fÄr som sagt se om det blir Thailand nÄgon gÄng.

 5. Det här sa C a m i l l a den 12 november, 2008 klockan 9:36 5

  Nu har jag fixat din trevliga reseutmaning! 😀 Kika in pĂ„ dagens bloggning hos mig om du vill se mina svar.
  Kram och ha en fin dag!

  Haha jag hade redan sett det och kommenterat.
  SĂ„ nyfiken Ă€r jag att jag inte kan vĂ€nta tills du sĂ€ger till 😉
 6. Det här sa Charlotte den 14 november, 2008 klockan 16:18 6

  Vad kul att du ocksÄ gjorde reseutmaningen, jÀttespÀnnande att lÀsa dina svar!
  .

  Ja vi tycks dela en hel del, New York och Paris verkar vara populĂ€rt nĂ€r jag kikat in hos dem som plockat den vidare frĂ„n mig sedan. Gillade den för att det var en ”lista” med ett tema, som var lite anorlunda.