Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Ska jag bli uteliggare?

Skrivet av den 2 oktober, 2008 i Svammel

Nu har jag fÄtt ett datum som avgör om jag ska fira jul pÄ gatan eller om jag fÄr bo kvar. 26 November Àr ett ödesdatum. Men dÄ fÄr jag i alla fall svar pÄ om det Àr nÄgon idé att fixa till hemma eller om jag ska deppa ihop helt i vintermörkret och dra en konsumvagn i snön. För detta datum Àr det dags för hyresnÀmnden.

Hur som helst sÄ har min hyresvÀrd betett sig vÀldigt fult. NÀr de rent ut sa i telefon att de sa upp kontraktet av en enda anledning och det var att korttidskontraktet inte skulle övergÄ i ett förstahandskontrakt. Naturligtvis angav de inte det som anledning skriftligt utan att de behövde lÀgenheten för eget bruk. Det som talar emot det Àr att under den följande mÄnaden hyrde de ut 3 kortidkontrakt i samma fastighet.

Blir verkligen fundersam om de kommer undan med detta. Jo fastigheten jag bor i behöver verkligen renoveras men jag har bott hĂ€r i över tre Ă„r och det kommer inte renoveras nĂ€rmaste Ă„ret heller. HyresnĂ€mnden godkĂ€nde korttidskontraktet för att huset skulle renoveras 2006 och att det fick vara pĂ„ korttid i högst 3 Ă„r. Att det skulle fĂ„ sĂ€gas upp för eget bruk hade jag inte den minsta aning om. Kanske Ă€r jag naiv men det hade jag ju inte alls gĂ„tt med pĂ„ om de talat om det för mig. Å andra sidan hade jag inte godkĂ€nnt detta alls om jag varit medveten om detta. Det kom liksom upp nĂ€r uppsĂ€gningen kom. VĂ€rden har försökt skrĂ€mmas med bĂ„de kronofogden och tingsrĂ€tten under den hĂ€r tiden men de har inte velat vara med i hyresvĂ€rdens skrĂ€mselspel.

HÄll tummarna för att det gÄr bra. För de stora med pengar i ryggen brukar vinna. Jag fÄr sjÀlv stÄ för advokatkostnader oavsÀtt hur det gÄr. Men jag har en vÀldigt bra, trevlig och sympatisk advokat som inte slösar med mina pengar vilket kÀnns bra.

7 har sagt sitt

7 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Ska jag bli uteliggare?”

 1. Det här sa Petra den 2 oktober, 2008 klockan 21:56 1

  Menmenmen, hyresgÀstföreningen dÄ?
  De brukar vĂ€l stĂ„ för rĂ€ttskostnader och dyl. om det strular….

  Nope har ju inte haft ett förstahandskontrakt och dÄ inte varit med i hyresgÀstföreningen dÄ jag inte varit fullvÀrdig hyresgÀst. De var de som rekomenderade advokaten dÀremot.
 2. Det här sa Linda den 2 oktober, 2008 klockan 23:05 2

  Oj vilket strul.. sÄnt kan man ju inte ett jota om sjÀlva.. inte jag i alla fall. Men hÄlla tummarna kan jag.. fast jösses vad lÀnge till den 26/11

  Ang. Yoga… haha.. jag föredrar hemmatrĂ€ning. För jag antar att jag ser mer Ă€n liiiite komisk ut nĂ€r jag tvillar ihop mig enligt konstens alla regler. men hemma ser ju ingen mer Ă€n maken mig sĂ„…

  Mja…fast jag har ju vĂ€ntat sedan i vĂ„ras pĂ„ att fĂ„ ett datum… sĂ„ nu kĂ€nns det inte sĂ„ lĂ„ngt lĂ€ngre.

  Yoga: Mjo men dÄ ska man ju veta att man gör rÀtt, Àr sÀkert bra med lite instruktioner i början

 3. Det här sa Carina den 3 oktober, 2008 klockan 6:12 3

  NÀÀ fy fabian var oroligt det mÄste kÀnnas att bo pÄ det viset du gör,
  tror inte jag skulle palla med det eftersom boendet Àr sÄ fruktansvÀrt
  viktigt för mig……för att jag ska mĂ„ bra till och med!
  HĂ„ller tummarna allt vad det gĂ„r för dig 🙂
  Kram Carina

  Jo man mÄr inte direkt bra, jag har dock lyckats hyffsat med att trÀnga undan problemet ett tag nu.
  Nu nÀr beskedet kom bubblade naturligtvis oron upp igen.
  Boendet Ă€r vĂ€ldigt viktigt för mig med jag har inte kĂ€nnt mig trygg och bekvĂ€m pĂ„ mĂ„nga, mĂ„nga Ă„r. SĂ„ Ă€r det att bo i Stockholm 👿
 4. Det här sa soffie den 3 oktober, 2008 klockan 10:18 4

  😈
  nej men fyy fÄr det verkligen gÄ till sÄ.
  HÄller alla tummar Ä tÄr att det blir bra.
  Fredagskramen till dej

  Ja det Àr liksom det jag vill testa om det verkligen Àr OK.
  Hoppas verkligen inte!
 5. Det här sa C a m i l l a den 3 oktober, 2008 klockan 10:19 5

  Usch vad jobbigt det lĂ„ter! Att inte ha nĂ„gonstans att bo, det lĂ„ter för en lantis som mig nĂ„got helt overkligt – men i Stockholm Ă€r det ju verkligen andra förutsĂ€ttningar.
  Du vet att jag hĂ„ller alla tummar för att det löser sig för dig, att du fĂ„r bo kvar och börja rusta och fixa lite. Du har ju balkong pĂ„ lĂ€genheten, det Ă€r ju kanonbra. Sedan minns jag frĂ„n ett gammalt inlĂ€gg att tapeterna i köket var minst sagt originella och blommiga. 😯
  Kram!

  Heheh och tapeterna i stora rummet Ă€r sĂ„ nikotinskadade att man ser föregĂ„ende hyresgĂ€sts placering av möbler och tavlor. dessuom Ă€r tapeten gul och inte blĂ„ som den var i original. LĂ„ter nĂ€stan otroligt att jag vill bo kvar 😉
 6. Det här sa Charlotte den 3 oktober, 2008 klockan 13:29 6

  Fy vad nervöst, hÄller alla tummar och tÄr för att det ska gÄ bra. Det verkar vara en riktigt ful hyresvÀrdsfisk, hoppas din advokat kan fÄ honom pÄ fall. Trevlig helg, hoppas jag du fÄr i alla fall.

  Jo det tar pÄ nerverna, skulle ljuga om jag sa nÄgot annat.
  Men jag kan ju inte bara ge upp, hoppas jag vinner och att det gör det lÀttare för framtida hyresgÀster som nÄgon elak vÀrd försöker trampa pÄ.
 7. Det här sa Petra den 4 oktober, 2008 klockan 0:54 7

  Oh no. Hoppas verkligen att det löser sig ÀndÄ. Jag hÄller iaf tummarna.
  .

  Ja det Àr ju inte mycket mer jag kan göra nu.
  Bara vÀnta och se.