Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Man ser det man vill se !?

Skrivet av den 27 september, 2008 i Svammel

Det Àr antagligen bara jag men jag tycker Markslöjd har övertrÀffat sig sjÀlva nÀr det gÀller Ärets juldekorationer. Jag vet inte om det Àr sÄ att min hjÀrna Àr felinstÀlld och fÄr konstiga associationer, men en tomte Àr inte det första jag ser eller vad tÀnker ni pÄ?

Jag vet inte vad ni har för instÀllning till julen men ja IKEA har ju börjat sin juldekorationsförsÀljning sÄ tydligen Àr det dags. SjÀlv saknar jag lite av amerikanernas högtider som liksom tar en genom hösten och fram till jul. NÄgot jag verkligen gillade nÀr jag bodde dÀr.

Fast mest önskar jag att vi svenskar skulle bli fanatiska halloweenfirare. Alla helgona hÀr Àr liksom bara Blah! Det Àr ju bara sÄ kul med lÀbbiga hemsökta hus, spindelvÀv och ruttnade lik. Jag vill gÄ pÄ halloweenfest. Men inte en sÄn med en massa söta kostymer, halloween Àr skrÀck och förruttnelse!

Som avslutning kanske ni kan hjÀlpa mig att avgöra om Markslöjds formgivare hade tomtar pÄ loftet just den dagen han/hon designade den hÀr skapelsen?

 

11 har sagt sitt

11 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Man ser det man vill se !?”

 1. Det här sa Malin den 27 september, 2008 klockan 23:29 1

  Ha ha, ja du markslöjd kanske hÄller pÄ att gÄ under och mÄste ta till drastiska ÄtgÀrder
  :mrgreen:

  🙂
  Jag tar det som att du ser det jag ser, utan att liksom uttala det!
 2. Det här sa C a m i l l a den 27 september, 2008 klockan 23:50 2

  Hi hi… ooops, jag tĂ€nkte ocksĂ„ pĂ„ nĂ„got helt annat Ă€n tomte.
  Go natt!

  Ja dÀr ser man
  😈
 3. Det här sa Linda den 28 september, 2008 klockan 0:19 3

  Wow… en tomte som ska ge mig julefröjd! 🙂 DEN mĂ„ste man ju bara skaffa…
  .

  *SKRATTAR*
  Vid nĂ€rmare titt rekomenderar jag det inte… Lite Seven varning om du sett den filmen.
 4. Det här sa Linda den 28 september, 2008 klockan 0:23 4

  Svar: Det lÄter som jag i ett nötskal.
  AlltsÄ gjorde frissan ett bra jobb!

 5. Det här sa Linda den 28 september, 2008 klockan 0:35 5

  Jösses…det var lĂ€nge sen jag sĂ„g den.. den stĂ„r nog i en av backarna för gamla tidens Laserdiscar… (som vi hann dra pĂ„ oss en rejĂ€l samling innan DVD kom) minns inte riktig vad du syftar pĂ„, men jag antar att det inte var nĂ„t trevligt!

  Ja mordet för lust Àr allt annat Àn njutbart.
  FörfÀrlig film det dÀr.
  M tycker ni ska vara vÀldigt försiktiga med era Laserdiscar. de var inte sÀrskillt vanliga sÄ de kan komma att bli rariteter innom en överskÄdlig framtid, Bus pension kan vara sÀkrad.
 6. Det här sa ina den 28 september, 2008 klockan 2:11 6

  vet du va! den som har gjort detta har lyckats lura in oss i en fĂ€lla
 med en enkel tanke bakom det oskyldiga, hehe!..och sĂ„ blir man rakt snuskig sjĂ€lv, fÀÀÀ, hehe! vad ska man annars sĂ€ga??!! och jag som trodde mig vara Ă€nglalik, haha! 🙄 😆

  fĂ„r jag komma med en lĂ„ng kommentar igen? haha! jag förstĂ„r sĂ„ att du kĂ€nner brist pĂ„ det yttre uttrycket av (höst och vinter) kĂ€nslorna i samhĂ€llet, mera fest och glĂ€dje, spĂ€nning… allting Ă€r lite stelt i de trakterna jag bor ocksĂ„, naturlig glĂ€dje och intresset om saker och ting saknas överhuvudtaget bland mĂ€nniskor. hur skulle de kunna festa pĂ„ ett avslappnat sĂ€tt (utan alkohol) om de Ă€r sĂ„ trista i vardagen? jag kĂ€nner jĂ€tte ofta som dig. vill ha mer av den yttre glĂ€djen, vill bli berörd. inte bara mysa hemma vid ett eller… ok, flera levande ljus. Ă€r det inte sĂ„?

  Ohhh ja vi Àr Ànglar allihop!
  Jag Àlskar att mysa hemma med levande ljus ;-)Skulle kunna ha en Halloweenfest nÀstan helt sjÀlv. SÄ det Àr högst troligt att det blir sÄ i framtiden bara min boendefrÄga fÄr en lösning.
 7. Det här sa Carina den 28 september, 2008 klockan 8:40 7

  Haha…….tomtarna blir ju sĂ„ moderna numera att de liknar allt
  annat Ă€n just en tomte…….till och med en dildo alltsĂ„! 😆

  NÀÀ jag fotade ingen inne i butiken, fanns liksom inte plats dÄ
  det var tjockt med folk dÀr inne eftersom det hade lite extra
  jippon just igÄr vad jag förstod frÄn hemsidan deras!

  Ja designers förknippar visst helt andra saker med julen Àn jag.
  Ibland nĂ€r jag ser modern design slĂ„s jag av tanken: ”Hur tĂ€nkte de?”
 8. Det här sa Linda den 28 september, 2008 klockan 11:41 8

  Hmmm..I sverige var LD inte vanligt, det stÀmmer. Men i USA och Japan var det ju stort. Vi importerade allt. Det gjorde sin entre pÄ 70-talet, men blev stort pÄ 80-talet. Och det höll ju i sig till DVD tog över nÄn gÄng pÄ slutet av 90-talet. RÀtt mÄnga Är med andra ord (vilket innebÀr att vi har rÀtt flera backar med LD i förrÄdet!) VÄr Àlsta disk Àr frÄn just 1980.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Laserdisc

  Klart han har halsbandet pÄ sig pÄ jobbet. Han jobbar ju med samma som jag, sÄ de smÄ liven brukar minsann mÀrka om man har nÄt barntillverkat pÄ sig!

  Martin pÄ mitt jobb brukar gÄ med sina ungars kreationer och mitt jobb Àr inte alls barnanpassat.
  😉
 9. Det här sa anna den 29 september, 2008 klockan 1:29 9

  Haha, ja jag accosierar till annat Ă€n jultomtar iaf 🙂

  Vi har funderat pÄ en katt till, och nÄgon gÄng vill jag absolut ha en kompis till Polly, men det som egentligen hindrar Àr att det dÄ blir ett djur svÄrare att ta med pÄ flyg/ordna djurvakt till. SÄ vi fÄr se!

  Som amerikanerna skulle sÀga:
  ”Get your mind out of the gutter girl!”

  Hade tre kissar förut, det var inte svÄrare att lÀmna bort Àn tvÄ. De sköter pÄ nÄgot sÀtt om varandra. Hund förstÄr jag kan vara knepigt, de krÀver mer av den som Àr hundvakt

 10. Det här sa Cissi den 30 september, 2008 klockan 21:26 10

  Ha ha ha!
  Det Ă€r ju det jag alltid sagt, jag gillar julen eftersom man fĂ„r ha stakar i fönstret och kulor i grenen…. 🙂
  Den dĂ€r designern pĂ„ Markslöjd har nog tĂ€nkt till ordentligt…

  Ja sÄ har jag ju inte sett pÄ det!
  .
 11. Det här sa Charlotte den 2 oktober, 2008 klockan 15:49 11

  Hmmm… ja det mĂ„ste varit annat Ă€n jul den designern satt och lĂ€ngtade efter…
  Jag vill ocksÄ ha mer halloween med riktigt kallakÄrarrys utan mysrys!

  Har ”trick or treatat” i Kanada med en liten kille pĂ„ 9 Ă„r. Älskade att gĂ„ runt och se alla hemskheter folk spökat till det med. Kistor som flög upp nĂ€r man nĂ€rmade sig hemsa ljud och skelett som kom upp ur jorden. HÄRLIGT!
  NÀr jag bode i Florida var det de tillfÀlliga spökhusen som var maffigast. I Orlandos old town fanns det i alla fall ett permanent skrÀckhus dÀr jag faktiskt blev lite skakig. Inte direkt som spöktunneln eller spökhuset pÄ Grönan.