Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

ToffelhjÀlte eller omogen liten pojke?

Skrivet av den 13 augusti, 2008 i Svammel

BlĂ€, har precis lĂ€st en omogen egoistisk pojkes blogg. SjĂ€lvklart lĂ€nkar jag inte till den för det Ă€r den inte vĂ€rd (men ocksĂ„ för att jag inte Ă€r för ”bloggkrig” han fĂ„r vara anonym). Jag blev hĂ€nvisad via en annan blogg. Jag kunde faktiskt inte lĂ„ta bli att kommentera ett av killens toffelinlĂ€gg, för det har han hakat upp sig pĂ„ och skriver ner de killar som Ă€r omtĂ€nksamma mot sina tjejer. Hua det betyder ju att han tycker motsatsen Ă€r rĂ€tt, d.v.s. att vara ett svin. Jag har svĂ„rt för uttrycket toffel överhuvudtaget, var och en styr sĂ„ klart över vad man vill göra och hur man vill vara. Men toffel anvĂ€nds nedsĂ€ttande och nedvĂ€rderande sĂ„ jag gillar det inte alls.

My beskriver det sÄ bra i sin blogg, om hon och hennes kille bokat in nÄgot tillsammans annat Àn en hemmakvÀll och han skulle avbokat det till förmÄn för polarna:

Hade han avbokat nÄgot vi planerat bara för att gÄ ut & festa (utan mig) hade jag blivit vÀldigt besviken eftersom han sabbar min kvÀll. Men samma sak gÀller ju för kompisar/familj ocksÄ. Man dumpar inte folk för att gÄ & göra nÄgot annat i sista minuten. SÄ Àr det bara. Det Àr ju rent folkvett & har inget med tofflande att göra.

Den hĂ€r pojkbloggaren (23Ă„r), skriver ner det som att det Ă€r nĂ„got negativt att vilja vara hemma med tjejen nĂ€r hon har mens t.ex. . Massor med tjejer mĂ„r verkligen skit en gĂ„ng i mĂ„naden. Hur kan det vara fel att vilja ta hand om nĂ„gon som mĂ„r dĂ„ligt? Nej, han Ă€r verkligen en omogen egoistisk liten pojke i mina ögon. Jag skulle inte ens vilja ha en sĂ„n person i min nĂ€rhet ens nĂ€r jag mĂ„r bra. DĂ„ hyllar jag hellre omtĂ€nksamma ”toffelhjĂ€ltar”

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “ToffelhjĂ€lte eller omogen liten pojke?”

 1. Det här sa Erik den 13 augusti, 2008 klockan 12:25 1

  Ja att ta hand om nÄgon som mÄr kasst Àr ju helt klart en prio.
  Skrev lite i liljas kommentar ocksÄ.
  Viktigt Àr ju att man har sin egen lycka. Att man kan vara lycklig i ens egna intressen och inte hÀnga allt pÄ ens nÀsta.
  Men, klart man ska vara omtÀnksam och hjÀlpa till om man kÀnner för det.
  Tycker det Àr riktigt irriterande att se killar som i rÀdsla att framstÄ som en toffel inte gör ett skvatt för ens kÀresta.
  Klart man kan hÀmta ditt Ä datt eller göra nÄgot ens nÀsta ber om!

  🙂

  Visst Ă€r det sĂ„ om ens nĂ€sta inte Ă€r ens enda intresse 😉
  Fast att stĂ€nga in nĂ„gon i ett förhĂ„llande Ă€r inte heller rĂ€tt men inte heller det handlar om toffelism. ToffelHJÄLTE kanske Ă€r bĂ€ttre 😉 Som sagt vanlig omtĂ€nksamhet Ă€r ju det enda man Ă€r ute efter, och det ska gĂ„ Ă„t bĂ„da hĂ„llen.
 2. Det här sa My den 14 augusti, 2008 klockan 7:09 2

  I Nils mensinlĂ€gg skriver han i dialogen att killen Ă€r tvingad till att sitta hemma med tjejen & mata henne med choklad. Inte att han VILL det, utan att han MÅSTE. Det Ă€r mycket det jag reagerat pĂ„.

  Men toffelordet Àr bajs vilket som. Det Àr ju bara fint om killen VILL vara med sin tjej & dÄ ska han inte behöva kallas toffel! Inte annars heller, men jag förstÄr innebörden mer om det handlade om att han blir hunsad av sin tjej.

  Jag förstĂ„r hur du uppfattar det. Men jag tĂ€nkte nog inte enbart pĂ„ det ena inlĂ€gget du lĂ€nkade till utan mer sammantaget pĂ„ alla inlĂ€ggen han skrev i Ă€mnet ”toffel”. Det kĂ€nns som jargongen tvingar killarna att sĂ€ga att de mĂ„ste och inte att de vill. Grupptrycket gör att han bara fĂ„r onda ting att vĂ€lja mellan. Om han mĂ„st ”toffel”, om han vill ”trĂ„kig” osv.