Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Höghöjdsträning på vassa klackar

Skrivet av den 8 augusti, 2008 i Skor

Som jag förstår det så är det många som börjat sin bana på höga klackar synnerligen vingligt. Själv minns jag det som helt problemfritt när jag började vid 13 års ålder då på 7cm. Sen har det varit höga klackar för hela slanten under en 20 årsperiod. Att springa var absolut inget problem, jag skulle lätt fått Carrie i SITC att se ut som en nybörjare.

Klackarna har blivit så höga som 12 cm men där går nog min gräns. Jag springer inte längre obehindrat i dem heller, fast det kanske beror på att jag inte springer obehindrat alls! 😉

Nu är det i alla fall dags igen att tävla i något betydligt mer krävande än maraton, nämligen ”Stiletto run” Som anordnas av tidningen Glamour. Har du inte redan anmält dig kan du ju börja träna höghöjdsträning inför nästa års glamourösa lopp. Vinsten i år är 100 000 kr att shoppa för hos Rules by Mary. Så det är inte småpotatis man springer för ,om man nu gillar deras kläder vilket inte jag gör. Dessutom har de ju inga riktiga stiletter i sitt sortiment vilket jag tycker är skamligt i just detta fall.
Regler:
Skorna som du springer i måste ha klackar som är minst 7 centimeter höga och max 1,5 cm breda. Mät klackarna som på bilden.
Endast kvinnor över 18 år får delta.

 

En har tyckt till än så länge

En har tyckt till när det gäller mina tankar om “Höghöjdsträning på vassa klackar”

  1. Det här sa Linda den 8 augusti, 2008 klockan 19:18 1

    Jag gillar klackar. Gärna höga. Men precis som du var dom lättare att gå på förr… haha… jag kunde utan vidare arbeta en hel dag – stående på ett betonggolv på varuhuset jag jobbade (Domus) i 12 cm höga klackar. Fotriktiga Birkenstock var inte att tänka på. Idag passar klackar lite dåligt till jobbet. Fast småtjejerna skulle nog gilla att fröken kom trippande på höga klackar (för igår när jag var och hälsade på hann dom kommenter just mina klackiskor, som dom säger). Men när jag är ledig blir det ofta klack. Kanske inte 12 cm, men väl rätt höga. Om jag inte ska, som idag, shoppa loss en hel dag – då tar jag platta skor!

    Puhh jag har blivit lat, går väldigt mycket i mina älskade flippisar som jag skrivit om tidigare. Men mina favoritklackar står så klart i hallen och väntar på de tillfällen jag bara måste ha dem