Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Ta sig friheter.

Skrivet av den 7 juli, 2008 i Negativ

Jag har en kollega på jobbet som jag bloggat om förr för att han lämnar efter sig problem så fort han är borta som jag sedan får städa upp och ta skiten för. Dessutom har han högre lön än mig trots att han slarvar och absolut inte tar hand om kunderna (har ju haft flera av hans kunder som sagt att de önskar att jag tog hand om dem). I våras mitt under högsäsong tog han sig friheten att boka in en resa till Irak på fem veckor (ej i jobbet) utan att kolla med några chefer etc. Klart alla andra på företaget blev upprörda eftersom samma regler inte gäller för oss andra! Så detta ändrades till ”Studieresa” så att de vart tvungna att godkänna i alla fall 3 veckor. Klar efterkonstruktion! Så skulle sommarsemestern bokas in som vanligt ville jag ta ut två veckor under sommaren och sedan två veckor i slutet av September för att ladda batterierna med en sista minuten, men det gick inte på grund av högsäsong… fast det gått bra alla tidigare år (visst det är trevligt att vara oumbärlig ibland, men inte så trevligt). Min kollega fick dock ta en 6 veckor lång semester som började tidigt under högsäsong. Nu skulle han varit tillbaks på kontoret, men nej han ringer och säger att han är kvar i Australien en vecka till. Han har inte fått OK från någon chef. Jag förväntade mig faktiskt att han skulle komma undan med det igen. Nu blir det i alla fall en skriftlig varning vilket inte var en dag för sent.

Jag är trött på att bli överbelastad för att han kommer och går som han vill och slarvar så att jag blir galen!

3 har sagt sitt

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Ta sig friheter.”

 1. Det här sa diana den 9 juli, 2008 klockan 14:01 1

  Fasiken så orättvist
  👿

  Ja det gnager mig som fan. Eller så är jag bara en grinkärring.
  Hur som helst blir det semester nu och semester är aldrig fel
 2. Det här sa Gunilla den 10 juli, 2008 klockan 12:02 2

  Det är så trist. För jäkligt när det lönar sig att vara fräck och hänsynslös. Hoppas du får en härlig semester trots allt! 😀

  Ja semestern ar het, sitter med t-shirt och klanning pa det. Ska bada med t-shirt men kan inte klaga… ar ju ledig!!! 🙂
 3. Det här sa Jessica den 18 juli, 2008 klockan 9:50 3

  Hej stumpan,
  Höll på att skratta ihjäl mig när jag såg ditt inlägg. Jag kan bara säga stackars dig!!
  En annan rolig passus var att jag satt på jobbet och letade presskontakter. Googlade ”inredningstidningar” och på plats nr.7 kom din hemsida upp. Jätte roligt!
  Ha det gott, kram Jessica

  Flinar… skarttade inte direkt nar jag skrev inlagget. Men skarttar bast som skrattar sist heter det sa jag far se till att bli sist 🙂