Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Ta sig friheter.

Skrivet av den 7 juli, 2008 i Negativ

Jag har en kollega pĂ„ jobbet som jag bloggat om förr för att han lĂ€mnar efter sig problem sĂ„ fort han Ă€r borta som jag sedan fĂ„r stĂ€da upp och ta skiten för. Dessutom har han högre lön Ă€n mig trots att han slarvar och absolut inte tar hand om kunderna (har ju haft flera av hans kunder som sagt att de önskar att jag tog hand om dem). I vĂ„ras mitt under högsĂ€song tog han sig friheten att boka in en resa till Irak pĂ„ fem veckor (ej i jobbet) utan att kolla med nĂ„gra chefer etc. Klart alla andra pĂ„ företaget blev upprörda eftersom samma regler inte gĂ€ller för oss andra! SĂ„ detta Ă€ndrades till ”Studieresa” sĂ„ att de vart tvungna att godkĂ€nna i alla fall 3 veckor. Klar efterkonstruktion! SĂ„ skulle sommarsemestern bokas in som vanligt ville jag ta ut tvĂ„ veckor under sommaren och sedan tvĂ„ veckor i slutet av September för att ladda batterierna med en sista minuten, men det gick inte pĂ„ grund av högsĂ€song
 fast det gĂ„tt bra alla tidigare Ă„r (visst det Ă€r trevligt att vara oumbĂ€rlig ibland, men inte sĂ„ trevligt). Min kollega fick dock ta en 6 veckor lĂ„ng semester som började tidigt under högsĂ€song. Nu skulle han varit tillbaks pĂ„ kontoret, men nej han ringer och sĂ€ger att han Ă€r kvar i Australien en vecka till. Han har inte fĂ„tt OK frĂ„n nĂ„gon chef. Jag förvĂ€ntade mig faktiskt att han skulle komma undan med det igen. Nu blir det i alla fall en skriftlig varning vilket inte var en dag för sent.

Jag Àr trött pÄ att bli överbelastad för att han kommer och gÄr som han vill och slarvar sÄ att jag blir galen!

3 har sagt sitt

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Ta sig friheter.”

 1. Det här sa diana den 9 juli, 2008 klockan 14:01 1

  Fasiken sÄ orÀttvist
  👿

  Ja det gnager mig som fan. Eller sÄ Àr jag bara en grinkÀrring.
  Hur som helst blir det semester nu och semester Àr aldrig fel
 2. Det här sa Gunilla den 10 juli, 2008 klockan 12:02 2

  Det Ă€r sĂ„ trist. För jĂ€kligt nĂ€r det lönar sig att vara frĂ€ck och hĂ€nsynslös. Hoppas du fĂ„r en hĂ€rlig semester trots allt! 😀

  Ja semestern ar het, sitter med t-shirt och klanning pa det. Ska bada med t-shirt men kan inte klaga… ar ju ledig!!! 🙂
 3. Det här sa Jessica den 18 juli, 2008 klockan 9:50 3

  Hej stumpan,
  Höll pÄ att skratta ihjÀl mig nÀr jag sÄg ditt inlÀgg. Jag kan bara sÀga stackars dig!!
  En annan rolig passus var att jag satt pĂ„ jobbet och letade presskontakter. Googlade ”inredningstidningar” och pĂ„ plats nr.7 kom din hemsida upp. JĂ€tte roligt!
  Ha det gott, kram Jessica

  Flinar… skarttade inte direkt nar jag skrev inlagget. Men skarttar bast som skrattar sist heter det sa jag far se till att bli sist 🙂

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?