Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Socialt engagemang

Skrivet av den 20 maj, 2008 i Svammel

From Russia with loveIbland kĂ€nns det extra bra att jobba dĂ€r jag jobbar. Även om jag kan spotta och svĂ€ra vissa dagar. De som följt min blogg vet att jag besökt vĂ„ra Ryska partners strax innan jul och faktiskt blev ganska förtjust i Moskva. Jag rĂ„kar ocksĂ„ tycka vĂ€ldigt mycket om konst vilket kanske inte framgĂ„tt i bloggen tidigare, men jag har faktiskt pluggat konst i USA och gĂ„tt pĂ„ konstskola i Stockholm. VĂ„ra ryska partners har dragit igĂ„ng ett konstprojekt som tar ut fullskalig konst i skalan 1:1 till dem som normalt inte fĂ„r en chans att uppleva den. I pdf-reportaget Ă€r det ungdomar frĂ„n ett ungdomsfĂ€ngelse som fick en möjlighet att uppleva en utstĂ€llning. Det inspirerade dem sĂ„ mycket att de skrev ett brev och bad att fĂ„ besöka ett museum i nĂ€rheten, vilket de fick beviljat. Jag blir glad av solskenshistorier

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Socialt engagemang”

 1. Det här sa Camilla den 20 maj, 2008 klockan 18:52 1

  Ooo, vad bra! 🙂 (Om de inte planerar att rymma under besöket…)
  MĂ„ste bara tacka Ă„ det hjĂ€rtligaste för tipset om Tigi-schampot och balsamet. Har anvĂ€nt det i lite över en vecka nu (kanske tvĂ„ snart?) och mĂ€rker en stor skillnad pĂ„ hĂ„ret. Det blir faktiskt glansigare och mindre ”frissigt” och torrt. Nu har jag ju det rosa, men det verkar passa mitt hĂ„r utmĂ€rkt.
  Kram sÄ lÀnge!

 2. Det här sa Linda den 20 maj, 2008 klockan 20:07 2

  Haha… det mesta var ju faktiskt gjort inom arbetstid.. sĂ„ det Ă€r jag vĂ€l Ă„lagd att göra.. typ! Sen Ă€r det vĂ€l i och för sig upp till mig om jag bara sitter pĂ„ en stol och dricker kaffe och lĂ„ter barnen leka fritt eller engagerar dom i nĂ„t… haha…Men visst… lite hann jag ju med efter arbetsdagens slut ocksĂ„. Fast jag slutade ju tidigt (det Ă€r fördelen med att börja okristligt tidigt – som jag gör var tredje dag!) Och hade inte tidstjuven varit i farten hade jag Ă€ven hunnit med en joggingrunda. 😉

 3. Det här sa Cia den 20 maj, 2008 klockan 21:27 3

  Camilla: Nej besöket blev lyckat. Som sagt Tigi Àr ruggigt bra, visst smakar det sÄ kostar det men men. Kom inte och sÀg att jag inte har varnat dig för att det Àr beroendeframkallande.

  Linda: Herre gud, det Àr nÄgot fel pÄ mina dagar. Helt klart de Àr inte skapade lika lÄnga som andras, eller sÄ Àr det jobbet som Àter upp all tid. Jag jobbar inte för att leva utan ser uta att leva för att jobba.

 4. Det här sa Linda den 20 maj, 2008 klockan 21:51 4

  Haha… ja det Ă€r nog sant. Men det gĂ„r bĂ€ttre att lĂ€sa om man inte behöver svara pĂ„ frĂ„gor som: Varför har sjörövare skĂ€gg pĂ„ hakan? och Om man stoppar in snoppen i musen tvĂ„ gĂ„nger, blir det tvillingar dĂ„? 😯

 5. Det här sa Cia den 20 maj, 2008 klockan 22:53 5

  Linda: avancerade frĂ„gor… det var först i nian jag hörde nĂ„gon stĂ€lla likande frĂ„ga ” Blir det vakum om man knullar i en bubbelpool?” VĂ€xte visst upp i skyddad verkstad 😉