Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

En ond tid nÀr knoppar brister

Skrivet av den 12 maj, 2008 i Svammel

Tror att jag fick en allergichock i helgen. Jag vaknade i panik natten till söndag dÄ det kÀndes som jag var pÄ vÀg att kvÀvas. NÀsan var igensvullen och halsen kÀndes hopsnörpt. Flummade ut i köket och hittade Neseril, det hade ingen verkan alls. Hade dock Loratadin I skÄpet ocksÄ. Tog en tablett sen dröjde det sÀkert en timme sÄ gav det med sig lite. SÄ jag fick sova resten av natten. Nu Àr det lunch pÄ jobbet och jag Àr helt knÀckt igen, kÀnns som om ögonlocken knappt gÄr att hÄlla uppe fast jag tvÀrslocknade vi 17:00 tiden igÄr och sedan bara var uppe och duschade och slökikade pÄ TV vid 21:00 tiden igÄr.

Ă€ppelblommor

Jag orkar bara inte vara sĂ„ hĂ€r trött, Ă€r det allergier sĂ„ kan nog inte lĂ€karna göra nĂ„got och Ă€r det förkylning ja dĂ„ gör de nog inget heller. SĂ„ det Ă€r bara att lida vidare. Det kĂ€nns som om jag behöver sova ett par dagar i strĂ€ck, men jag kĂ€nner inte att jag kan vara sjukskriven om jag inte blir inlagd och inte har nĂ„got val. Å andra sidan om jag fortsĂ€tter att mĂ„ som jag gör nu sĂ„ kanske jag inte har nĂ„got val Ă€ven om jag inte hamnar pĂ„ hospitalet.

Är det fler som kĂ€nner sig skyldiga nĂ€r de Ă€r hemma och Ă€r sjuka? Jag kĂ€nner mig som en simulant sĂ„ lĂ€nge jag inte har jĂ€ttehög feber. Att jag inte kan hĂ„lla upp ögonlocken, att öronen kĂ€nns som jag flygigt och inte tryckutjĂ€mnat, nĂ€san Ă€r konstant fylld med snor sĂ„ man emallan Ă„t lĂ„ter som en gris nĂ€r man andas, och halsen Ă€r helt uppriven av att jag inte andas genom nĂ€san pĂ„ nĂ€tterna dĂ„ den Ă€r tilltĂ€ppt. Listan kan göra lĂ„ng pĂ„ alla symptom som blir en hopplös kombination.
INGET av detta fÄr mig att kÀnna mig som mindre simulant i alla fall.

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “En ond tid nĂ€r knoppar brister”

 1. Det här sa Linda den 12 maj, 2008 klockan 13:50 1

  Huga för allergi…Tur jag inte Ă€r besvĂ€rad av pollen. PĂ€lsdjur Ă€r tillrĂ€ckligt trist att reagera mot!

  Ang. familjen… Ă€rligt… vi brĂ„kar inte. Inte jag och maken. SjĂ€lvklart brĂ„kar en fyraĂ„ring. Jag Ă€r Dumma och Fula rĂ€tt ofta i perioder. men med maken… nix. Jag Ă€r hetsig och brĂ„kar gĂ€rna. Han Ă€r coollugnt och avskyr brĂ„k.summan blir att det inte funkar att brĂ„ka. Inget gensvar, helt enkelt. SĂ„ det Ă€r bara att diskutera om det Ă€r nĂ„t som Ă€r tokigt. Fast det Ă€r rĂ€tt skönt.

 2. Det här sa Cia den 12 maj, 2008 klockan 14:26 2

  Linda: Jag har alldrig lidit av allergi tidigare. Jag trodde det var er katt pĂ„ bilden ocksĂ„… men nu erindrar jag mig att du varit sugen pĂ„ mina och beklagat att ni inte kan ha en sjĂ€lv.

 3. Det här sa Linda den 12 maj, 2008 klockan 16:35 3

  Jepp… inga Ă€kta katter hĂ€r inte.. men tiger Ă€r ju bus mjukistiger.. du vet – hans ”Hobbe”. Klart Tiger mĂ„ste vara med pĂ„ familjebilden. han Ă€r ju med överallt!

 4. Det här sa Cia den 12 maj, 2008 klockan 20:44 4

  Linda: Hur kunde jag glömma att ”Hobbe” ingick i familjen 🙄

 5. Det här sa stina den 13 maj, 2008 klockan 10:22 5

  Men lÀkare kan sÀkert ge dig bÀttre allergimediciner? Det finns ju inhalatorer och nÀsspray och andra, bÀttre, tabletter Àn loratadin ocksÄ?

 6. Det här sa Cia den 13 maj, 2008 klockan 12:53 6

  Stina: Kortisonspruta lĂ€r vara effektivt 😉 Fast till saken hör att jag har galen nĂ„lfobi sĂ„ jag tiger och lider… nĂ„ja lider i alla fall.