Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Tröstshopping?

Skrivet av den 15 april, 2008 i Pryllebb

Helt fel timing… men sĂ„ blev jag erbjuden att köpa en vĂ€ns vidvinkelobjektiv för att han har bytt upp sig till en superduperlyxkamera. Jo det ligger helt fel i tiden att spendera pengar pĂ„ sĂ„nt just nu, men tja ibland vĂ€ljer man inte sjĂ€lv. Objektivet Ă€r lĂ€mpligt för att fota interiörer men ocksÄ landskap sĂ„ klart. DĂ„ jag Ă€r en glad fotoamatör som sĂ€llan har tid att fota passar det bra att köpa det begagnat, jag vet ju vem som haft det tidigare och att han Ă€r rĂ€dd om sina prylar.

Tur jag inte har shop stopp för dÄ skulle jag fÄ bassning vill jag lova!

12-24mm f/4G ED-IF AF-S DX Zoom-Nikkor 
12-24mm f/4G ED-IF AF-S DX Zoom-Nikkor12-24mm ultra-vidvinkel G typ zoom-objektiv som motsvarar brÀnnvid 18-36mm vid 135 formatet.
ED (Extra low Dispersion) glas som ger förstklassig skÀrpa och fÀrgkorrektion genom att minska den kromatiska aberrationen.
Nikons exklusiva SWM möjliggör snabb auto-fokusering som Àr utomordentligt exakt och extremt tyst.
Tre asfÀriska linselement som bland annat korrigerar distortion i vidvinkelobjektiv.
LÀtt och kompakt design som passar utmÀrkt pÄ Nikon D-SLR kameror.


PS om nĂ„gon kĂ€nner för att skĂ€nka mig ett macroobjektiv sĂ„ tar jag sĂ„ klart emot det 😉
För visst finns det vÀl tonvis med normala mÀnniskor som skÀnker svindyra kameraprylar till okÀnda?

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Tröstshopping?”

 1. Det här sa Linda den 15 april, 2008 klockan 13:05 1

  Kul med nya prylar. FÄr vÀl se provbilder snart hoppas jag!

  Ang. bloggen… Jag fattade inte sĂ„ mkt i Ă€rlighetens namn. Rss-feed??? hmmm… Ang. design sĂ„ Ă€r det vĂ€l just toppbilden jag Ă€r intresserad av att byta. Jag kan lite html sĂ„ jag brukar itne Ă€ndra mer Ă€n vad som gĂ„r inom ramarna, om man sĂ€ger sĂ„! 🙂

 2. Det här sa Jessica Anshagen den 15 april, 2008 klockan 13:08 2

  Var jĂ€tte gĂ€rna med och tĂ€vla pĂ„ min sida dĂ€r man kan vinna jĂ€tte fina skor 🙂 VĂ€rde 650 kr.

  Ha en bra dag !
  / Jessica

 3. Det här sa Cia den 15 april, 2008 klockan 16:22 3

  Linda: OM OM OM Jag fÄr bo kvar kommer det provbilder pÄ före och efter jag har renoverat t.ex.
  Heheh Det Ă€r precis sĂ„na funderingar och kommentarer jag vill ha. Jag Ă€r ju nörd och insnöad och pratar ibland över huvudet pĂ„ ickenördar. SĂ„ smĂ„ningom ska man kunna Ă€ndra mer i desigen sjĂ€lv. Men som sagt vi behöver nĂ„gra ickenördar som testar frĂ„gar och ber om saker 😉 BĂ€ttre att fixa och bygga det som efterfrĂ„gas Ă€n att ha en massa onödigt.

 4. Det här sa Camilla den 16 april, 2008 klockan 16:44 4

  Jag tror Ă€ndĂ„ att det var rĂ€tt sĂ„ rĂ€tt timing med det dĂ€r inköpet, för att muntra upp dig sĂ„ att du ÄNTLIGEN ville skriva nĂ„got pĂ„ din blogg igen! Shopping Ă€r underskattat! 😀
  K R A M!

 5. Det här sa Cia den 16 april, 2008 klockan 17:19 5

  Camilla: Ja det Ă€r inte underligt att mĂ€nniskor blir ”shopaholics”. Fast jag Ă€r rĂ€tt dyr i drift de fĂ„ ggr jag shoppar. SĂ„ jag bör inte göra det till en tröstvana. Eller sĂ„ fĂ„r jag bli antingen jĂ€kligt rike eller jĂ€kligt lycklig 😉