Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Skaldjurspasta på min höft

Skrivet av den 29 mars, 2008 i Middagstipset

Bjuder på ett 10 minuters fredagsrecept på en lördag. Som ofta när jag lagar mat så höftar jag, i det här receptet använder jag dessutom grädde som sätter sig på höften. Ni får anpassa det lite efter eget tycke och smak, grädden kan ni föresten hoppa över men då får ni ha lite mer mjöl.

SkaldjurspastaUngefär det här behöver ni för sås för ca 3 personer.

15-25 gram smör
1 rågad msk mjöl
lagom med mjölk
1,5 dl grädde
Bongs hummerfond efter tycke och smak
Cayennepeppar
En liten burk med kräftstjärtar (ICAs är bra)
Ca 200 gram stora räkor (ICAs är bra 😉 )
Pasta av favorit typ, jag använder helst färskpasta.

Koka upp pastavatten. Smält smöret i en kastrull och hiva i mjölet så att det blir degigt, vispa i lite mjölk, fyll på med mjölk och grädde. Låt det koka upp så att du får en tjock sås , det är viktigt att den är tjock då de frysta räkorna annars gör den vattnig. Skvimpa i hummer fond tills såsen har fått färg och lagom med smak. Rör ner Cayenne tills du fått lite sting i såsen, inte för starkt. Här någonstans slänger du i färskpastan i vattnet. Töm bort spadet från kräftorna och rör ned dem tillsammans med räkorna och låt såsen bli varm. Klart!


När inlägget kommit upp:
Jag: Det ser rätt äckligt ut fast det är så gott.
M: Mmmm… i en aningens morrande ton, det kanske skulle varit nÃ¥gon grönsak till.
Klicka på bilden så ser det aptitligare ut

7 har sagt sitt

Tags: ,

7 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Skaldjurspasta pÃ¥ min höft”

  1. Det här sa Camilla den 29 mars, 2008 klockan 21:23 1

    Mums! Jag tyckte bÃ¥de att det sÃ¥g gott ut och lät gott i receptet. Jag har ocksÃ¥ en kräftstjärtspasta jag brukar göra rätt sÃ¥ ofta, som jag ocksÃ¥ har under mina recept – men dÃ¥ brukar jag ha grön tagliatelle till och creme fraiche mexican chili.
    Kräftstjärtar är gott!
    Ha en skön kväll, här är det slött och lugnt, fridfullt. Har gÃ¥tt runt med min mamma en timme vid sjön med stavarna pÃ¥ kvällen, men annars lugnt… (jag är ju lite dryg med min motion…)
    K R A M! ♥

  2. Det här sa Linda den 29 mars, 2008 klockan 22:24 2

    Tillsätt även saffran sÃ¥ blir det ännu mumsigare.. Vi gör sÃ¥ med räkor och pastafjärilar.. och saffran dÃ¥. Blir RÄKFJÄRILAR. haha… mums..

  3. Det här sa Cia den 30 mars, 2008 klockan 11:51 3

    Camilla & Linda: Vi tycks alla ha vÃ¥ra smÃ¥ ”hemligrätter” med egen twist pÃ¥ 😉

  4. Det här sa Carina den 1 april, 2008 klockan 8:52 4

    Kräftstjärtar är ju perfekt att göra en pastasås på,
    har ett par recept som jag också brukar göra,
    faktiskt en med hummerfond som i din sås.

    Jepp nu verkar det funka med blogg.se igen,
    undrar just hur länge eftersom de ännu inte har bytt
    plattform som de ju skulle!

    Kram Carina

  5. Det här sa Linda den 2 april, 2008 klockan 21:20 5

    Jepp.. ska bli skönt när köket blir lite fräscht. VAr sÃ¥ grymt slitna tapeter där… nu fÃ¥r bus uppföra sig vid matbordet sÃ¥ vi slipper slibb och slabb pÃ¥ nya tapterna. 👿

    Sen gör vi ju knappt nÃ¥t av jobbet själv. Min mamma och pappa fixar det mesta. Vi har ”bara” slitit ned tapeterna.. och sköter städet. Pappa spacklar, slipar och han och mamma tapetserar. Dom är bra pÃ¥ det. Och jag önskade mig detnär jag fyllde Ã¥r!

  6. Det här sa Camilla den 2 april, 2008 klockan 21:26 6

    Svar frÃ¥n min blogg: Nej, du vet inte vad du missar. Börja och testa ett pass nuuuuu! Det är sÃ¥ kuuuul! Du kommer att bli beroende! Tänk att för ett Ã¥r sedan hade jag aldrig gÃ¥tt pÃ¥ nÃ¥got gympapass i hela mitt liv (förutom nÃ¥got försök dÃ¥ man var 15 Ã¥r ungefär…) och var en rätt slö person.
    Kram!

  7. Det här sa Cia den 2 april, 2008 klockan 21:34 7

    Carina: Mmm hummerfond är magi på flaska 😉

    Linda: Ja det är liksom resultatet somm är det skojsiga med fix.

    Camilla: heheh jodå visst kan det säkert vara beroendeframkallande men det är fortfarande vattenaerobics som ligger närmast.