Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Jorden till Cia

Skrivet av den 10 januari, 2008 i Resor

Jag tror det gĂ„r en resfrossa i bloggvĂ€rlden, alla Ă€r trötta pĂ„ slasket och mörkret och börjar drömma, det förvĂ„nar mig att ingen har lagt upp en nedrĂ€knare till semestern Ă€n. Även om det finns de som börjat rĂ€kna ner manuellt. Hetast i mina tankar Ă€r Maldiverna, det lĂ€r visst inte finnas nĂ„got att göra dĂ€r. PERFEKT! Fast jag kan eventuellt tĂ€nka mig att snorkla, gĂ„ omkring och fota tror jag att jag kunde roa mig en hel del med. Ett optimalt sĂ€tt att bli snuskigt solbrĂ€nd pÄ ehrrmmm solbrun menar jag ju . En svĂ€ng förbi Förenade arabemiraten/Dubai pĂ„ vĂ€gen dit skulle funka för min del, jag skulle i alla fall inte klaga. Nu behöver jag bara hitta ett stĂ€lle dĂ€r de delar ut resor gratis till alla som Ă€r döpta till Cia eller nĂ„got lika generöst förslag. SjĂ€lvklart vill jag ha ett par veckor i en bungalow pĂ„ pĂ„lar ute i vattnet dĂ€r kvĂ€llsbrisen har fritt spelrum och man kliver direkt ner i det kristallklara vattnet nĂ€r man vaknar pĂ„ morgonen. Room service kommer i en liten bĂ„t som framförs med hjĂ€lp av en stör likt en maldivsk gondol. Heheheh
 Shit, nĂ€r gĂ„r flyget?

Maldiverna

Semestern Àr för kort jag behöver 3 veckor pÄ sommaren 2 veckor pÄ hösten (Kreta) och 2 veckor runt jul det gör 7 veckor, egentligen behöver man en pausvecka i februari/mars ocksÄ, jag har 28 dagar det rÀcker inte! Fast jag missade att ta ut första Ärets insparade semester tills min chef kom och sa att du mÄste ju ta semester, det har gjort att jag haft nÄgra extra dagar varje Är.

Mina favoritbloggar har varit fyllda med resönskningar och nedrÀkningar inför sommaren och dÄ började jag fundera lite pÄ vart jag varit i vÀrlden och sÄ började jag lista resmÄl men insÄg snart att jag faktiskt inte kan lista alla resmÄl jag har varit pÄ och att lista lÀnder blir liksom lite torrt dÄ det faktiskt inte visar hur mycket man sett.
SĂ„ hĂ€r började min lista: Paris 6ggr, London 4 ggr, Isle of Wight 2 ggr, New York 1 gĂ„ng, Florida 5 ggr, Ottawa 2ggr, Moskva 1 gĂ„ng, Prag 1 gĂ„ng, Kanarieöarna 2 ggr, S:t Stefan 1 gĂ„ng, Ulchin 1 gĂ„ng,  Mallorca 2 ggr, Madrid 1 gĂ„ng, Kreta 5 ggr, Rhodos 2 gĂ„nger, Kos 2 gĂ„nger, Korfu 2 gĂ„nger, Kalymnos 1 gĂ„ng, Skiathos 1 gĂ„ng, Alanya 1 gĂ„ng, Marmaris 1 gĂ„ng, Helsingfors otaliga gĂ„nger, Åbo 3gĂ„nger, Köpenhamn 5 ggr, Amsterdam 1 gĂ„ng, BrĂŒgge 2 ggr, Bryssel 2 ggr,  Hamburg 2 ggr
.
HĂ€r gav jag upp och började fundera pĂ„ vart jag VILL Ă„ka istĂ€llet. Som ni mĂ€rkt började jag tĂ€nka pĂ„ Maldiverna men ocksÄ  Tokyo, Las Vegas och en snabbis till San Farnsisco, Los Angeles & New Orleans vore coolt, sen lĂ€ngtar jag tillbaks till Kreta
 det gör jag ofta! Rymden vore för övrigt ett resmĂ„l för mig men det lĂ€r dröja, eller en galen flygning med en rysk MIG och lite berodalbana pĂ„ det, jag hĂ€nger pĂ„. Jag vill hĂ€lsa pĂ„ min familj i USA, delar i Florida och andra i Alabama. Jag skulle gĂ€rna se Nya Zeeland ocksĂ„, men Australien dĂ€remot avskrĂ€cker med Ă€ckligt giftiga djur.

Snart ska jag gÄ ut i snÄlblÄsten och mörkret snacka om att plockas ner pÄ jorden

15 har sagt sitt

Tags: ,

15 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Jorden till Cia”

 1. Det här sa Linda den 10 januari, 2008 klockan 20:17 1

  Åh semester. Jag brukar boka vĂ„r sommarresa nu i början av jan. Har inte gjort det Ă€n, men jag ska vĂ€l kolla upp lite flyg nĂ€rmaste tiden. Haha…

  sĂ„g att du verkar gilla Grekland du med. Vi Ă€r dit varje sommar. Jag verkligen Ă€lskar det landet. Jag var nog grekiska i mitt förra liv, för nĂ€r jag kommer dit Ă€r det som att jag kommer hem. Och Lill-bus har ocksĂ„ fĂ„tt smak pĂ„ landet (han har visserligen inte sett annat Ă€n grekland de fyra somrarna han levat, men…) sĂ„ han lĂ€ngtar han med!

 2. Det här sa Landaria den 10 januari, 2008 klockan 20:45 2

  svar: Jo, det hade varit nÄgot. Blir nog sÄ lÀngre fram ocksÄ, men Àn sÄ lÀnge sÄ stannar jag och utstÄr klöddet!
  Tack för tipset dock 🙂

 3. Det här sa Nilla den 10 januari, 2008 klockan 21:26 3

  Men…varför inte Thailand ?
  Nu sitter vi hĂ€r och försöker boka en ny resa tillbaks till paradiset 🙂
  Egentligen spelar det ju ingen roll vart man Äker, huvudsaken Àn att man trivs, tar det lungt och bara kopplar bort vardagen.
  Nu Ă€r det Öland som vĂ€ntar, om sisĂ„dĂ€r 6 mĂ„nader, men det gĂ„r fort, vips sĂ„ Ă€r vi dĂ€r.
  Ha en jÀtteskön helg.

 4. Det här sa Cia den 10 januari, 2008 klockan 23:30 4

  Linda: Jag brukar knappt boka in nÄgon semester förens i sista minuten sÄ inget lÀr bli planerat.
  Mmmm Jag har alltid tyckt mycket om Grekland men har en liten extra fling för Kreta. Hahah ni hÄller pÄ att göra lill-bus beroende av grekland.
  Nilla: Ja jag vet inte, jag har aldrig lockats av Thailand. Kanske att jag Ă€ndrar mig nĂ„gon gĂ„ng och Ă„ker dit. Det Ă€r bara det att det ligger sĂ„ mĂ„nga andra resmĂ„l före pĂ„ min önskelista. För mig spelar resmĂ„let i sig stor roll, jag trivs inte lika bra pĂ„ alla stĂ€llen. Alltid lĂ€ttare att koppla av nĂ€r man mĂ„r som bĂ€st 😉

 5. Det här sa Pialotta den 11 januari, 2008 klockan 11:58 5

  Snacka om mörker o grÄdugg.. det hade varit kalas att sikta mot varmare breddgrader.. hÄller med dig fullstÀndigt. Detta vÀder som vi haft hittills hÀr Àr ju bara för bedrövligt.
  Ha de gott i din lilla vÀrld av drömmar:-)
  Tjing/SkÄnegrebban i Kafferasten

 6. Det här sa Camilla den 11 januari, 2008 klockan 15:34 6

  Men hallĂ„Ă„Ă„, hur mĂ„nga lĂ€nder har du varit i mĂ€nniska? Jag tycker att du fyllt din kvot för hela livet… men Maldiverna lĂ„ter avkopplande och vackert i och för sig… 😆
  K R A M! Trevlig helg!

 7. Det här sa Charlotte den 11 januari, 2008 klockan 17:12 7

  Ja vem lĂ€ngtar inte efter en resa just nu. Var sjutton som helst bara det Ă€r varmt och soligt… skulle det bli 25 grader i SĂ€ffle bokar jag tvĂ„ veckor dĂ€r direkt. Trevlig helg!

 8. Det här sa Cia den 11 januari, 2008 klockan 23:54 8

  Pialotta: Ja det har visst varit rekord Ă„r pĂ„ fĂ„ soltimmar pĂ„ flera hĂ„ll lĂ€ste jag 😕

  Camilla: Men hallĂ„… Jag har ju minst rymden kvar! + nĂ„gra lite mer upnĂ„eliga, Ă€ven om M precis kollade vad en resa för tvĂ„ till Maldiverna skulle gĂ„ pĂ„ med Globetrotter 140 000:- var det billigaste i April, men det var ”all inclusive”!!! 😛

  Charlotte: DĂ„ fĂ„r vi ses i SĂ€ffle i sommar! För de har sĂ€kert 25 grader dĂ€r nĂ„gon gĂ„ng… 😉

 9. Det här sa Junitjej den 12 januari, 2008 klockan 17:11 9

  Nu blev jag sugen pÄ att resa.
  Vilken fin blogg du har!

 10. Det här sa Cia den 12 januari, 2008 klockan 17:35 10

  Junitjej: Ja, jag var mÀtt pÄ resor ett tag, men suget har kommit tillbaks.

 11. Det här sa Sara den 12 januari, 2008 klockan 18:24 11

  Maldiverna ser inte helt fel ut! Kom hem frÄn Thailand för tvÄ veckor sedan men nu lÀngtar jag redan ut igen efter att ha sett den hÀrliga bilden. kram

 12. Det här sa Hannah den 12 januari, 2008 klockan 18:51 12

  Åh, vilken hĂ€rlig reslista du har ! 😛 Och Maldiverna, jösses.. Det Ă€r min stora dröm att fĂ„ Ă„ka dit! Det verkar vara helt underbart!

  Förresten sĂ„ har du en mycket fin blogg 🙂

 13. Det här sa Trinidad den 12 januari, 2008 klockan 18:59 13

  Om man Ă€ndo hade möjlighet och Ă„ka till sĂ„ mĂ„nga platser. 😆

 14. Det här sa Carina den 12 januari, 2008 klockan 19:55 14

  Men Äh vilken ljuvlig bild du hittat pÄ,
  just precis dÀr skulle jag vilja ligga nu
  med en paraplydrink sĂ„klart 🙂
  Inte vilken som helst utan en Pinacolada
  i handen samtidigt som nÄgon annan stÄr
  med ett palmblad och flÀktar mig, paradiset!!
  Kramkram Carina

 15. Det här sa Cia den 12 januari, 2008 klockan 20:49 15

  Sara: Ja i Thailand har jag ju inte varit!

  Hannah & Trinidad: Det Ă€r bara att börja fylla pĂ„ era egan reslistor…

  Carina: Vad kul att du Ă€r tillbaks, ja bilden Ă€r köpt pĂ„ http://www.istockphoto.com. Vet inte om man fĂ„r paraplydrinkar pĂ„ maldiverna…alkoholfria i sĂ„ fall tror jag. men en palmbladsviftar gĂ„r kanske att skaka fram 😉