Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Teknikkris…

Skrivet av den 2 januari, 2008 i Negativ,Webbdesign

HĂ„ller pĂ„ med ett antal tekniska uppdateringar hĂ€r hemma. M och jag ska synka vĂ„ra servrar sĂ„ att vi har vĂ„ra ”backupper” pĂ„ tvĂ„ stĂ€llen. Det har visat sig ta lite tid dĂ„ vi redan fyllt dem med monstermycket info (bildarkiv). samtidigt som allt flyttades frĂ„n min laptop till min server blev det dags för ominstallering av ”lappen” och dĂ„ hittade jag sĂ„ klart inte mina officeskivor mer Ă€n en gamal Outlook-97. De ligger nĂ„gonstans pĂ„ vinden fint nedpackade i nĂ„gon lĂ„da. DĂ€r gör de verkligen nytta. Ja sĂ„ ska nya Photoshop CS3 inhandlas laddade ner 30 dagars testversion sĂ„ att jag ska slippa vĂ€nta med installationen. Men datorn kĂ€nns ovan och tom. Sen upptĂ€ckte jag en förfĂ€rlig sak… min template drar sig i IE 6.0… Dags att börja brĂ„ka med kod igen. SĂ„ dĂ„ fick vi installera 6.0 pĂ„ en gammal burk för att ha som kontrolldator. SĂ„ just nu kĂ€nns det mesta uppoch ner… var riktig lĂ„g igĂ„r nĂ€r jag skulle somna, det kĂ€ndes som det bara var en massa hinder att ta sig över.

4 har sagt sitt

Tags: , ,

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Teknikkris…”

 1. Det här sa Daniel den 2 januari, 2008 klockan 6:55 1

  Vill du inte ha en till burk surrandes kan en virtuell miljö med Windows vara att föredra. Jag kör XP med bÄde Vista och Ubuntu igÄng samtidigt dÄ jag behöver det till min blogg.

  RĂ„der dig att testa – om behovet finns.

 2. Det här sa Camilla den 2 januari, 2008 klockan 10:42 2

  Usch vad jobbigt och trĂ„Ă„Ă„kigt det lĂ„ter… DatorkrĂ„ngel Ă€r inte riktigt min grej… 😕 Tur att ni Ă€r proffs pĂ„ Ă€mnet.
  Kram!

 3. Det här sa Carina den 2 januari, 2008 klockan 15:59 3

  Men sÄ ni hÄller pÄ med datorerna,
  gÄr vÀl an nÀr man som ni kan detta!
  SjÀlv fÄr jag lite smÄtt panik nÀr datorn
  börjar hosta och bete sig konstigt!
  Kramkram Carina

 4. Det här sa Cia den 2 januari, 2008 klockan 17:54 4

  Tack för tipset Daniel: SĂ„nt fĂ„r M hĂ„lla pĂ„ med… Kalla mig utvecklingsfientlig 😉 men nej jag vill hellre ha en burk till som surrar nĂ€r jag behöver kolla nĂ„got.

  Camilla: Tur att M Àr sÄ duktig jag tar verkligen inte Ät mig nÄgon Àra nÀr det gÀller den hÀr delen.

  Carina: Tro mig jag har ocksĂ„ smĂ„panik… fortfarande… Gillar inte alls det hĂ€r med ominstallationer, fast jag gillar hur burken kĂ€nns efterĂ„t… speciellt nu nĂ€r den Ă€r tömd och inte kommer ha nĂ„gra bilder som ligger och tar plats. SĂ„ jag hoppas det Ă€r vĂ€rt det is slutĂ€ndan… Plus att jag ju kommer ha ett uppdaterat Photoshop… DET Ă€r vĂ€rt mycket.