Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Jon skulle aldrig få röra mitt hem.

Skrivet av den 28 november, 2007 i Hemma hos

Jag gillar Roomservice men de får ju ta och skärpa sig när det gäller inredare. jag blir ledsen av att se Jons misslyckade försök, han spånar liksom på vägen och det känns alltid lite halvdant. det kan finnas en bra idé men det känns aldrig riktigt bra. OK jag är en grinkärring.

Sen har de inredare som inte vågar göra något annat än ett stelt rum som är så sterilt att man inte kan se något/någon överleva där. Frida är väl den som får in lite hemkänsla i sina projekt även om jag inte ens skulle ge helt fria tyglar åt henne om de så betalade mig för det. Då har ni  ändå sett hur mitt ruckel ser ut i tidigare inlägg, det säger ganska mycket om hur rysligt jag upplevt att kvällens program var. Jag skulle gärna låna Johnnie & Mattias för att hjälpa mig… och lovar att om det blev verklighet skulle jag ta ut svängarna och samtidigt skapa ett lugnt hem.

Jag säljer konceptet: Låt inredningsgalningar (till exempel mig) få ”leka” inredare”. Ett avsnitt per ”hobbyinredare”. Johnnie och Mattias trollar fram visionerna. Kanske en audition á la Idol där man säljer in sitt koncept med kriterierna:

 • Personlig
 • Inspirerande
 • Hemkänsla
 • Praktiskt
 • Annorlunda

Sen kan man eventuellt få hjälp av en inredare att förmedla visionen, och får praktiska tips om man har ett problem som man inte vet hur man ska lösa (Ex. jag har katter som inte har respekt för levande ljus som jag vill ha mycket av, hur löser jag det?). Alltså den profesionella inredaren tillåts inga galna idéer, bara lösningar. De galan idéerna får man i så fall stå för själv, det ska vara ens egen vision.
Jäkligt bra programmidé den borde något produktionsbolag köpa. Fast de stjäl väl i så fall. Då vet ni vart ni läste om det först!

Förstår ni hur många fler stilar och idéer som skulle komma fram?
Det är ett program jag både vill se och medverka i.

8 har sagt sitt

8 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Jon skulle aldrig få röra mitt hem.”

 1. Det här sa Carina den 29 november, 2007 klockan 6:28 1

  Lustigt att du skrev om detta nu, häromdagen tittade jag igenom alla roomservice avsnitt från den här säsongen.
  Frida är klart den som jag har liknande smak som, Jon är i min smak alldeles för minimalistisk…….äsch det är bara så jäkla manligt(inte konstigt) på nå´t vis!
  Ska titta på gårdagens avsnitt idag tänkte jag!
  Förstår att det är Jon som huserar idag då 🙂

 2. Det här sa Camilla den 29 november, 2007 klockan 15:56 2

  Måste erkänna att det var år och dagar sedan jag kikade på inredningsprogram och tittar jag, blir det aldrig från början till slut. För några veckor sedan såg jag någon dam/tjej/donna som gjorde ett uterum till ett par i barockstil, det blev superfint. (Tror att det var Lulu i Äntligen hemma). Sedan såg jag ett annat program där de fixade en lägenhet åt en singeltjej i vår ålder som också blev superlyckat. JO! Jag halkade in på en hall hos Emma & Hans Wiklund också och det blev också rätt bra. Tycker faktiskt oftast att de får till sina grejor rätt bra, men Roomservice missade jag helt. Repris i dag skrev Carina, kanske man ska kika om det är på kvällstid. 🙂
  Kram på dig! Är så himla trött, ska bara hem och softa… 😯 🙄

 3. Det här sa Charlotte den 30 november, 2007 klockan 11:16 3

  Vilken utmärkt idé – jag skulle följa en sådan serie! Och liknelsen med Idol är ju klockren. I ”Inredare” börjar man med uttagningar där folk med taskig smak kan hånas, och de som går till final blir kända som Inredar-Olle och Inredar-Lena och får åka på turné och flytta möbler på en scen. 🙂
  (Tack för ditt inlägg om språkpoliser – och extra tack för mitt nya favorituttryck: gnällsik. Jag ser fisken framför mig som simmar runt med slokande fenor och bara gnäller på allt från att algerna är för gröna till att vattnet är för kallt…)

 4. Det här sa diana den 1 december, 2007 klockan 13:18 4

  Håller med här. Step away from my home 😉
  Gillar inte ofta resultaten. Visst är det käckt och renskrubbat, men var är personligheten?

 5. Det här sa Karolina den 2 december, 2007 klockan 12:12 5

  Haha, kul idé! Jag gillar ju Jon! Men har inte sett den här säsongen av Roomservice tyvärr. Blev det så galet sist? =)

 6. Det här sa Cia den 2 december, 2007 klockan 19:14 6

  Oj vad ni kommenterar…och jag som återigen har varit tyst. Men min idé ser ut att vara strålande då jag faktiskt fått kommenterer från lite nya håll. Ett ämne som berör månne?

 7. Det här sa Karolina den 2 december, 2007 klockan 19:33 7

  Vad synd att jag missade det! Ska surfa in på Roomservice hemsida då och kika lite kanske 😉 Tack för din snälla kommentar! Jag är mycket för bilder, tycker det är så kul 🙂

 8. Det här sa Camilla den 2 december, 2007 klockan 21:46 8

  Hallå fröken… var äääär du? Hoppas du har en mysig adventshelg med katterna, med eller utan M!
  Kramar norrifrån! 😆