Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Julen hänger på skinkan

Skrivet av den 27 november, 2007 i Halvfabrikatens Drottning

Scans färdigskivade julskinkaKöpte Scans färdigskivade julskinka och vört när det storhandlades igår. Om det är någon mat under julen som jag blir alldeles till mig i trasorna över så är det skinka. Tidigare år då skinkan tillagats dan innan julafton hinner jag inte få nog av den innan säsongen är över och jag inte längre får tag på skinkan. Nu ska jag börja i tid, som singel är det mycket godare att köpa den färdigskivade som då kommer i mindre portioner (hinner liksom inte torka!).

Vört ska vara russinfri liksom allt bakat och i matväg. Det har varit jular när jag inte fått tag på det och istället fått ställa mig och baka själv.

Var tydligen fler som var sugna för jag fick sista limpan. Vi får väl se hur mycket av julen som kommer sitta på rumpa och lår.

13 har sagt sitt

Tags:

13 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Julen hänger på skinkan”

 1. Det här sa Linda den 27 november, 2007 klockan 16:34 1

  Haha… nej det blir inte så värst dammigt tycker jag. Men vi städar rätt ofta. Alla fem högtalare är i svart pianolack och dom dammar vi med sån där statisk vippa. Och nu har vi ju inte svart bord, så det kanske skulle vara värre… Det mörkbruna Chakaranda vi har nu syns inte dammet alls så mycket på.

  Har inte smakat nån vörtlimpa än… men det börjar väl bli dags. Pepparkakor ska vi baka på fredag. Men inte för att äta, bara för att pyssla i hop ett pepparkaksträd! Haha.. du får väl se resultatet sen, hoppas jag!

 2. Det här sa Cia den 27 november, 2007 klockan 16:46 2

  Linda: Såklart att pysselgudinna ska göra något mer kreativt än ett hus! Jag tycker det låter tokfint med ett träd istället definitivt nyfiken på hur du tänkt dig det.

 3. Det här sa Junitjej den 27 november, 2007 klockan 18:36 3

  Snygg blogg du har!

 4. Det här sa Cia den 27 november, 2007 klockan 22:31 4

  Tack Junitjej… designen är dock inte klar än… jag har bara inte haft tid att göra klar den.

 5. Det här sa Carina den 27 november, 2007 klockan 23:33 5

  Var har du de förslagen?
  Kan jag behöva slå en flukt på!
  Men sp skönt att se att fler än vi köper
  färdig skinka…..ibland fuskar jag till det
  och gör själv också 🙂

 6. Det här sa Cia den 27 november, 2007 klockan 23:40 6

  Ja din blogg rensade min länk… Här är de… http://jul.inredningsmagasinet.se/for-honom.html

  Ja att laga egen är oftast julsnobberi *flinar*
  Fast jag är galet bra på grilljeringen….

 7. Det här sa Nilla den 28 november, 2007 klockan 6:43 7

  Visst hör skinkan till julen, men vi griljerar den kvällen innan julafton, det har blivit som en traditon.
  Uppesittarkväll och så julskinkan som doftar så gott….mmmm vad juligt.
  Färdigskivad lät ju praktiskt, visste inte ens att det fanns.
  Ha en skön onsdag!!

 8. Det här sa Camilla den 28 november, 2007 klockan 8:51 8

  Vad praktiskt det låter… Här är det dock min mans heliga uppdrag att fixa julskinkan, så han får gärna sköta det. Hade jag varit själv hade jag också ”fuskat”. Mmm, nu blev jag nästan sugen på julskinka. Mums!
  Hoppas du får en bra dag! 🙂
  Kram!

 9. Det här sa Cia den 28 november, 2007 klockan 9:13 9

  Nilla: Jo ska jag vara ärlig så har precis det beskriver varit mer enligt tradition i mitt hem ända till förra julen då M och jag splittat upp. Då gick jag över till ”singelskinka” 😉

  Camilla: jag är fortfarande sugen på julskinka och jag har ätit ett paket redan…visserligen med hjälp av M. Tror det finns en skiva kvar. 139 kr/kg. Kan vara så att det är värt att göra en egen 🙄

  Julskinkan har en speciell status i min familj. Pappa köper fler och fryser ner så han ska ha senare också och inte bara på julen 😉

 10. Det här sa Carina den 28 november, 2007 klockan 10:20 10

  Men äre du som ”snickrat” sidan Cia?
  Grymt snygg är den iallafall,
  om det nu är du så fattar jag nu hur
  ruskigt diktig du är på detta, BRAVO!!
  Måste studera vidare…..du, tack för
  tipset/tipsen! 🙂

 11. Det här sa Cia den 28 november, 2007 klockan 11:27 11

  Japp jag kan ta åt mig äran av att snickra ihop sidan. Jag har snickrat sidor sen 2000 då M lärde mig min första HTML-kod. Sen har jag pluggat lite också… Vilket resulterade i att jag faktiskt undervisade ett år på skolan också. Jag har mer eller mindre kreativa perioder, jag lärde mig dock att koda upp sidor för att jag inte ville begränsas i designen.

 12. Det här sa Carina den 28 november, 2007 klockan 18:24 12

  Visst får du låna bilden, absolut!
  Storlek, duger den som är eller?

 13. Det här sa diana den 2 december, 2007 klockan 14:31 13

  Ge mig en burk schyssta pepparkakor, en Alladinask och en flaska iskall julmust så är jag game för hela julen 😛