Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Mina 3 dagar i Kanadensikst fÀngelse

Skrivet av den 19 oktober, 2007 i Resor


OK, OK
 Ni ska inte behöva tjata. Först kan jag berĂ€tta att detta varit ett fĂ€ngelse i 110 Ă„r. En vacker tegelbyggnad som kĂ€nns rymningssĂ€ker Ă€ven om jag aldrig försökte  😉 . Kanadas sista publika hĂ€ngning Ă€gde rum hĂ€r 1869, det var D’arcy McGees mördare som mötte döden pĂ„ galgbacken. Det sĂ€gs att Patrick James Whelan spökar i  ”Death rows” korridorer Ă€n idag, det Ă€r heller inget som bara sker pĂ„ Halloween utan lĂ€r vara mer Ă„terkommande Ă€n sĂ„. Jag varken hörde, sĂ„g eller kĂ€nde nĂ„gra spöken dock  :dead: . I alla fall sĂ„g jag ingen som jag förstog var ett spöke. Det jag minns bĂ€st Ă€r den manliga stĂ€dare som nĂ€r han kom in i vĂ„r korridor alltid skrek ”MAAAAN on the floor, Man on the floor” innan han klev vidare och fortsatte att stĂ€da.

You don’t have to commit a crime to do time!

Hehe nu börjar ni kanske förstĂ„ att nĂ€r jag var dĂ€r sĂ„ fungerade stĂ€llet inte lĂ€ngre som fĂ€ngelse utan som vandrarhem. Det Ă€r dĂ€remot lĂ„Ă„Ă„ngt ifrĂ„n den lyx som LĂ„ngholmen i Stockholm kan visa upp, nej det enda som var fixat var dörrar för toaletterna och nya madrasser. Jag trivdes dock vĂ€ldigt bra Ă€ven med total avsaknad av lyx eller kanske precis dĂ€rför. Man bĂ€ddade sjĂ€lv sin sĂ€ng precis som internerna före oss etc och vi förvarade vĂ„ra saker i lĂ„dor under sĂ€ngarna. Vill man sĂ„ kan man gĂ„ en guidad ”Brott och straff tur” som hĂ„lls pĂ„ natten, den inkluderar dĂ„ Ă€ven ”Detah Row” sĂ„ har man (o-)tur sĂ„ fĂ„r man Ă€ven möta ett icke livslevande spöke. Hostelworld.com har rankat det hĂ€r som ett av vĂ€rldens fyra lĂ€skigaste vandrarhem J (De andra tre: USA Hostels, San Diego, California ~ En fd. Bordell, Foulksrath Castel, Kilkenny, Ireland  ~ Ett gammalt stenhus frĂ„n 1500-talet, The Pirate Haus Inn and Hostels, St. Augustine, Florida ~ Speciellt rum nummer 6 ) Ottawa Jail Hostel
 

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Mina 3 dagar i Kanadensikst fĂ€ngelse”

 1. Det här sa Carina den 19 oktober, 2007 klockan 18:06 1

  Mohaaaa, sicken tur att du slĂ€pptes ut till sist 😉
  Men vem vet, kanske man fĂ„r blogga dĂ€rifrĂ„n ocksĂ„ om man Ă€r vĂ€ldigt snĂ€ll eller fjĂ€skar med vakten 😀

 2. Det här sa Cia den 19 oktober, 2007 klockan 18:34 2

  Haha… Fast stĂ€daren/vaktmĂ€staren sĂ„g ut som en kĂ„kfarare… Fast skenet bedrog som vanligt 😛

 3. Det här sa Camilla den 19 oktober, 2007 klockan 19:37 3

  Ă…Ă„Ă„, dĂ„ förstĂ„r jag. I min fantasi började jag tro att du blivit fĂ€ngslad pĂ„ semestern och inlĂ„st i nĂ„got rĂ„tthĂ„l med vatten och bröd… Men det var ju inte sĂ„Ă„Ă„ hemskt. 😀 Tur att ni inte sĂ„g nĂ„gra spöken dĂ€r i alla fall.
  Kram och ha en skön fredagskvÀll med dina söta ullbollar! :love:

 4. Det här sa Cia den 19 oktober, 2007 klockan 19:49 4

  Hehe… Ja det lĂ„ter vĂ€rre Ă€n man tror 😛 . Beroende pĂ„ hur det berĂ€ttas 😆
  Ja fast jag hade tyckte det var spÀnnade med spöken! :dead: