Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

PolisanmÀlan

Skrivet av den 17 september, 2007 i Negativ

Har blivit fullt förtalad. Även om det Ă€r sĂ„ överdrivet skrivet att 99% som lĂ€ser det med all sĂ€kerhet förstĂ„r att det inte finns minsta gnutta sanning i det som skrivs. Det Ă€r första gĂ„ngen jag sjĂ€lv blir utsatt för detta men har sett det sĂ„ mĂ„nga ggr pĂ„ nĂ€tet.

Jag har IP adressen i min mejl dÄ personen skrivit flera elaka inlÀgg hÀr som jag valt att inte publicera. Kommentarerna Àr nÄgot jag kunnat strunta i dÄ ingen annan Àn jag behövt lÀsa dem. Men visst har Raur rÀtt den hÀr mÀnniskan beter sig inte friskt och ska naturligtvis polisanmÀlas. Det finns alltid nÄgra som retar sig, inte otroligt om de Àven kÀnner varandra sÄ att de kan hetsa varandra. Utspelen kommer alltid nÀr nollstÀller sin rÀknare av nÄgon anledning. Finns ett par stycken som tycks störa sig pÄ att jag fÄr röster.

Jag ville helt enkelt inte ge mig in i nÄgon smutskastningsbloggning. Det har jag sett vÀldigt mÄnga under min tid pÄ nÀtet. Ganska intressant att nÄgon som helt klart tycker att det jag skriver Àr ointressant enligt personen sjÀlv trots det Äterkommer gÄng pÄ gÄng till min sida. En sÄn hÀr person Àr inte vÀrd tiden det tar att svara. Nu ser det ut som jag i alla fall mÄste lÀgga ner tid pÄ det genom att gÄ den lagliga vÀgen.

Jag vÀljer att inte lÀnka till inlÀgget dÄ personen inte förtjÀnar den uppmÀrksamheten. InlÀgget finns redan sparat som skÀrmdump. I personens blogverktygs regler stÄr det att man mÄste ha mÄlsmans tillstÄnd om man Àr under 18Är för att ha en sida. Plus att förtal inte Àr tillÄtet sÄ jag har bett dem ta ner sidan.

Fast mÀnniskor som hatar pÄ det dÀr viset hittar nya vÀgar. SÄ polisanmÀlan Àr nog viktigt.
M frÄgade mig om jag vart ledsen, konstigt nog vart jag varken det eller ens arg, vilket var skönt. DÄ gav mina kÀnslor inget vÀrde till det som skrivits. Personen Àr alltsÄ i mina ögon vÀrdelös men skriker efter uppmÀrksamhet för att jag inte finner den intressant alls.

13 har sagt sitt

13 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “PolisanmĂ€lan”

 1. Det här sa My den 18 september, 2007 klockan 6:43 1

  Tycker absolut du ska polisanmÀla.
  Det mÄste hÀnda nÄt för att han ska fatta att han inte alls det kan göra precis vad han vill.

 2. Det här sa Miss Jurist den 18 september, 2007 klockan 17:52 2

  StÄ pÄ dig! SÄnt ska man inte behöva acceptera, sÄ Àr det bara!

  AngÄende det du skrev hos mig:
  Åhh, jag hade sĂ„ gĂ€rna passat kissarna! 🙂 Är uppvuxen med katter, och det Ă€r rent miserabelt att behöva leva utan dessa fantastiska individer. Ja, djur överhuvudtaget! =/
  Och egen lÀgenhet hade varit en dröm! Jag tycker att jag köar och köar, men det tar sÄn tid. MÄnga hyresvÀrdar vill dessutom att man ska ha fast Ärsinkomst frÄn arbete, inte studier. Suck.
  Jag hĂ„ller tummarna för ditt kontrakt!! 🙂

 3. Det här sa Mattias den 18 september, 2007 klockan 18:01 3

  Hade en individ som skrev lite trĂ„kiga kommentarer i mina smĂ„ ”intressanta” inlĂ€gg. Han anvĂ€nde sig dock av samma ord hela tiden sĂ„ det var ju rĂ€tt enkelt att blocka dessa. Skönt nĂ€r idioter inte har sĂ„ stort ordförrĂ„d…

 4. Det här sa Cia den 18 september, 2007 klockan 18:53 4

  My och Miss Jurist, hur mycket resurser polisen lĂ€gger ner fĂ„r vi se. Förhoppningsvis lite krut. hĂ„ller pĂ„ att samla ihop allt ”stjĂ€rnan” skickat bĂ„de nu och tidigare skĂ€rmdumpen pĂ„ hans sida har jag sĂ„ klart. DĂ€r har han varit inne och Ă€ndrat nu och skrivit attdet Ă€r ett skĂ€mt. Men min polisanmĂ€lan Ă€r inget skĂ€mt.

  Mattias tja de trÄkiga kommentarerna struntar jag helt i. Men nÀr det gÄr till öppna förtalskampanjer dÄ gÄr man för lÄngt. Den lille kÀnner inte ens mig. SÄ han behöver nog hjÀlp, aggressioner lÀr visst vara ett skrik pÄ just det.

 5. Det här sa Raur den 18 september, 2007 klockan 19:03 5

  SÄg just att han hade Àndrat det ja, blev vÀl förmodligen orolig dÄ polisanmÀlan togs upp med tanke pÄ hur lÀtt det Àr att fÄ tag i kontaktinformation om folk nu för tiden.

  Hoppas polisen tar noga tag i det och iallafall tvingar honom att betala skadestÄnd för psykiskt lidande, förtal och grov krÀnkning.

 6. Det här sa Sandra den 18 september, 2007 klockan 20:50 6

  Vad trÄkigt att du fÄtt vara med om att blivit förtalad, tycker du gör helt rÀtt i att polisanmÀla! Kan inte förstÄ att nÄgon orkar lÀgga ner tid och ork pÄ att vara taskig och otrevlig mot nÄgon annan. Som tur var finns det mÄnga snÀlla och omtÀnksamma pÄ nÀtet ocksÄ. Kram pÄ dig!

 7. Det här sa Cia den 18 september, 2007 klockan 20:59 7

  Jag tar det som en komplimang, samtidigt som jag anser att det finns grÀnser för vilka komplimanger jag vill ha.

 8. Det här sa Michelle den 19 september, 2007 klockan 20:14 8

  HÄller med dig till fullo. Det han skrev var fruktansvÀrt. SÄ gör man bara inte.

 9. Det här sa Josefine den 20 september, 2007 klockan 16:24 9

  AlltsĂ„ fy fasen! LÄste ett inlĂ€gg pĂ„nĂ„gons blogg, mĂ„ste varit samma du talar om. Jag blir sĂ„ arg pĂ„ sĂ„nt! MĂ€nniskan i frĂ„ga förtalar ju dig totalt och grovt dessutom!

  Jag hejar pÄ dig skall du veta och jag hoppas att dennes blogg blir borttagen!

  Kramar

 10. Det här sa Josefine den 20 september, 2007 klockan 16:28 10

  Förresten.. kan du inte ta kontakt med dom som har hand om stÀllet bloggen ligger pÄ, för det Àr vÀll blogg.se eller? Fick jag för mig. Dom har sÀkert regler för sÄnt.
  Vart med om en sÄn person och jag fick sÀga till communityn dÀr hon trackade vad hon höll pÄ med och dom tog dÄ bort henne. TyvÀrr hjÀlpte det inte jÀttemycket. =(

 11. Det här sa freddan den 20 september, 2007 klockan 21:21 11

  hejhej.
  Nu vet jag inte vad mÀnniskan har skrivit, men det verkar ju vara rÀtt allvarliga grejer om det gÄr sÄ lÄngt att du kÀnner att en polisanmÀlan krÀvs för att fÄ ett slut pÄ det.
  TyvÀrr sÄ finns det ju mÀnniskor till allt, och personen Àr sÀkert riktigt avundsjuk pÄ att du ligger bra till pÄ blogglistor osv.

  Men det Àr verkligen jÀtte bra att du polisanmÀler tycker jag, för man vet ju som sagt aldrig hur lÄngt en sÄdan mÀnniska kan gÄ. Skulle det bli nÄgot mer sen i framtiden Àr det alltid bra att du har anmÀlt det tidigare, Àven om dom inte gÄr vidare med det.

  Alltid trÄkigt nÀr sÄnt hÀr hÀnder, men du fÄr tÀnka possitivt och i dom flesta fallen Àr det trevliga mÀnniskor som lÀser bloggar :).
  Trevlig helg kram kram

 12. Det här sa Cia den 20 september, 2007 klockan 23:04 12

  Ffreddan: Nej blogg.se har spÀrrat sidan. Tar han inte bort inlÀgget kommer hans blogg att raderas. De tyckte inte heller att det var lÀmpligt.

  Kikade in bĂ„de pĂ„ din hemsida och din blogg. Kul med tvĂ„ sĂ„ olika intressen som fiskar och motorfordon 😉

  Jag vvet att det i de flesta fall Ă€r trevliga mĂ€nniskor som lĂ€ser bloggar. annars skulle ju ingen fĂ„ lĂ€sa min 😉 . Det hĂ€nder dock ofta att yngre tjejer nĂ€tmobbar varandra tyvĂ€rr, sĂ€llan killar beter sig illa i bloggvĂ€rlden eller webcamvĂ€rlden för den delen.

 13. Det här sa Jenny den 21 september, 2007 klockan 12:57 13

  Tycker du ska stÄ pÄ dig, folk som förtalar, baktalar eller pÄ annat sÀtt försöker förstöra för andra mÀnniskor, IRL eller i cyberrymden, Àr, enligt mig, inte riktigt funtade. Hoppas det kan lösa sig sÄ du slipper fÄ mer skit. Oavsett intressehalten i en blogg/hemsida ska ingen behöva ta personliga pÄhopp.