Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Screeningprocessen kort med hemlösa djur

Skrivet av den 15 augusti, 2007 i Svammel

Ibland gör Microsoft mig glad! Trött pÄ spamrobotar som flödar över dina webbformulÀr med skit? De har blivit smartare och smartare, mÄnga bloggar har ett system dÀr man för att fÄ sitt inlÀgg publicerat ska skriva in krokiga bokstÀver och siffror. Men dem har mÄnga robotar har lÀrt sig lÀsa Àven dessa bild oder lika bra som en mÀnniska. Men att se skillnaden pÄ en hund och en katt krÀvs att du Àr mÀnniska och inte bot alltsÄ har John Douceur pÄ Microsoft tagit fram en enkel metod som inte bara förhindrar spam utan ocksÄ ger hemlösa hundar och katter tak överhuvudet. Alla djuren pÄ bilderna gÄr dessutom att adoptera för den som vill. Om du kÀnner dig lite rostig kan du testa om du Àr mÀnniska hÀr

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Screeningprocessen kort med hemlösa djur”

 1. Det här sa -Anne- den 15 augusti, 2007 klockan 13:58 1

  Det dÀr var ju en kul idé.
  EmellanÄt har jag problem med att kÀnna igen de dÀr kurviga bokstÀverna, men jag kan alltid skilja mellan en hund och en katt!

 2. Det här sa Michelle den 15 augusti, 2007 klockan 14:08 2

  Eh va? Jag har inte sagt nÄgonting?

 3. Det här sa Michelle den 15 augusti, 2007 klockan 14:47 3

  Kanske min ip-adress dÄ förmodligen. Men vi Àr fler som anvÀnder oss utav den, dÄ vi bor i korridor och kör pÄ samma nÀt.

 4. Det här sa Cia den 15 augusti, 2007 klockan 14:47 4

  Anne: Det Ă€r liksom det som Ă€r tanken. Nu har ju WordPress ett super filter som hittils tagit hand om all min spam + att jag modererar sĂ„ det krĂ€vs ingen spĂ€rr. Men jag skulle föredra lite kisseklick nĂ€r jag kommer till andra sidor utan andra bra spamfilter 😉

  Michelle: OK dÄ vart det knas och du fick för att nÄgon annan beter sig som en fulspammande barnrumpa, ber om ursÀkt.

 5. Det här sa Pia (Pimli) den 16 augusti, 2007 klockan 23:04 5

  Guskelov, jag ÄR mĂ€nniska – inte bot :D.

  NĂ€r det gĂ€ller min blogg sĂ„ har jag en formidabel plugin – Akismet – som filtrerar bort en massa spaminlĂ€gg. Verkar funka perfekt.

 6. Det här sa Cia den 16 augusti, 2007 klockan 23:24 6

  Mmm jag har ocksĂ„ Akismet… funkar klockrent… hoppas det hĂ„ller i sig!