Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Kyssarnas 101 – Så gör man när man kysser!

Skrivet av den 26 juli, 2007 i Listigt

Kanske ska man kalla det kyssarnas ABC. Funderar man på det så finns det en hel massa olika typer av pussar och kyssar. Har testat de flesta praktiskt också… bara så att ni vet.

Axelkyssen – Genomförs oftast av en man då han oftast är längre än kvinnan. Han glider upp bakom henne, håller om henne, och kysser henne på partiet mellan axel och hals. Detta är en både sensuell och kärleksfull kyss som visar samhörighet.

Brevkyssen – Att avsluta ett brev eller emejl med XXX betyder at du skickar kyssar/pussar. (xoxox betyder pussar/kyssar och kramar)

Eskimåkyssen – Era ansikten mindre än ett andetag ifrån varandra, gnugga era nästippar mjukt och försiktigt mot varandra. Denna kyss sägs ha uppkommit för att det ibland kan vara så kallt att läpparna kunde frysa ihop.

Fingerkyssen –  Mendan ni ligger brevid varandra sug försiktigt på din partners fingrar det kan upplevas mycket förföriskt och njutningsfullt.

Fjärilskyssen – Era ansikten mindre än ett andetag från varandra, låt era ögonfransar vidröra varandra samtidigt som ni blinkar. Om det görs rätt ska sensationen matcha den i ditt hjärta.

Fotkyssen – En både erotisk och romantisk gest. För att ge någon en fotkyss pussar du först din partners tår för att sedan mjukt suga på dem det över går sedan till pussar över hela foten där tunga används för att smeka foten. Det kan kittla en del då hjälper det att mjukt massera undersidan av foten samtidigt som du genomför kyssen. OBS! Många har fotfobi kolla först att så inte är fallet.

Handflatekyssen – Lyft försiktigt hans eller hennes hand till dina läppar. Snudda lätt med läpparna mot översidan av hennes hand, vänd sedan handflatan mot dina läppar och kyss insidan av handen. Detta är en mycket kärleksfull och intim variant av handkyssen, den kan också ses som undergiven.

Handkyssen – Genomförs i stortsätt enbart av män. Lyft försiktigt hennes hand till dina läppar. Snudda lätt med läpparna mot översidan av hennes hand. Historiskt sätt utfördes den här kyssen med en bugning, vilket visade belevat sätt att hälsa på en dam.

Kindpussen – Finns det flera varianter av. Affärspussen som genomförs i vissa länder. Den där du kysser i luften och sedan byter sida och upprepar proceduren. Men det kan också vara en kyss som säger ”jag tycker om dig” jag vill gärna kyssa dig ”på riktigt”, den genomförs genom att man mjukt tar tag i partnerns axlar och försiktigt snuddar med läpparna på hennes/hans kind. Den typen av puss används oftare som första puss i länder där man går på regelrätta dejter.

Kylkyssen – Den här kyssen kan man experimentera med på många delar av kroppen, det här är en rolig och lekfull kyss. Håll en isbit i munnen samtidigt som du delar med dig av dina kyssar. En sensuell och erotisk kyss med en nypa kyla.

Kyss (Traditionell) – När era läppar möts och säras lätt samtidigt som ni smakar på och leker med varandras tungor. Den kallas också ”själskyssen” då både själ och liv tros förflyttas genom andedräkten vid beröringen av varandras tungor. På engelska kallas denna kyss French kiss/Fransk kyss och fransmännen kallar den Engelsk kyss.

Mistelkyssen – Enligt tradition sker den endast under julen. Häng upp en mistelkvist, gärna i en dörröppning där alla måste passera. Överraska sedan din älskade med en helgkyss. Det är enligt tradition så att man får/ska kyssa den som befinner sig under misteln så det är också en bra metod för den blyge att stjäla en kyss från en tänkbar partner.

Nafsa-halskyssen – Nafsa försiktigt uppför din partners hals tills du landar bakom örat, avsluta eventuellt med en kyss på läpparna.

Ovändaläppkyssen – Här lutar sig den ena parten över den andra som ligger ner.
Pannkyssen – Den kan vara både en något överlägsen kyss, en ”bara vänner kyss”  eller en väldigt moderlig och omhändertagande och tröstande kyss. En lätt puss på pannan eller mitt på huvudet.

Retsamma kyssen – Börja med en snabb lätt kyss på läpparna flytta sedan ner efter din partners arm, genomför en handflatekyss och fortsätt sedan upp igen. Kyss återigen läpparna mjukt. Upprepa tills du får ett passionerat svar när du möter din partners läppar.

Slickkyssen – Precis innan era läppar möts låter du din tungspets snabbt glida över din partners läppar. Görs detta rätt kan det vara väldigt sensuellt.

Snabbkyssen – Påväg ut genom dörren händer det att den får träffa näsan istället.

Snusningspussen – Andas häftigt genom näsan längs din partners hals som om du drar in din jans/hennes doft avsluta med en puss bakom örat

Sugmärkekyssen – Meningen med kyssen är inte att få i sig blod (Då skulle den säkert ha hetat vampyrkyssen). tanken är att den ska lämna ett märke som ett bevis på att ert ”möte” verkligen ägt rum. Den här kyssen förekommer oftast i erotiskt förspel.

Talkyssen – Viska små kärleks ord in i din partners mun samtidigt som era läppar möts. Blir ni tagna på bar gärning kan du ju alltid säga som Chico Marx ”Jag kysste henne inte, jag viskade i hennes mun”

Temperaturkyssen – Slicka din partners läppar så att de fuktas och värms upp. Blås sedan försiktigt på dem. Den plötsliga kylan ger en sensuell explosion.

Tigerkyssen – Smyg tyst upp bakom din partner. Det gör inget om din partner vet att du är där bara hon/han inte vet vad du planerar. Från ingenstans tar du sedan tag i honnom/henne och ger denna ett lätt bett i nacken. Glöm inte att få med ett par morrningar också. Det kommer garanterat överraska och även locka fram ett skratt.

Tungsugarkyssen – En variant av den traditionella kyssen (Se kyss). Under en ”öppen-mun-kyss” sug försiktigt på din partners tunga. Det kan upplevas mycket sexuellt. Suger du för hårt kommer det dock att orsaka smärta.

Undersöka-grottankyssen – Använd mun och tunga för att kyssa och smeka din älskades navel. En kyss som är väldigt intim och berusande. Detta är för många ett tabuområde.
Vakuumkyssen – En lekfull kyss. Under en ”öppen-mun-kyss”, dra in luft som om du vill stjäla den av din partner.

Vindkyssen – En busig kyss där du plötsligt blåser in i din partners mun.

Virituell kyss – För IM, SMS, emejl med mer kan du använda en smiley. Kyss ser ut så här :-*

Väckningskyssen – Innan din partner vaknar lutar du dig över och kysser dennes kind och flytta dig sedan närmare samtidigt som du utdelar lätta kyssar tills du når fram till munnen. Definitivt ett mycket behagligt sätt att vakna på.

Ögonkyssen – Håll din partners ansikte mellan dina händer, börja försiktigt med att kyssa henens/hans kind och kyss sedan långsamt uppför ansiktet mot din partners ögon, avsluta med en mjuk kyss ovanpå de nu stängda ögonen.

Ögonlockskyssen – En intim kyss som genomförs medan din partner vilar med sina ögon stängda, mycket försiktigt kyss henne/honom under ögonbrynet.

Örsnibbskyssen – Rör försiktigt vid partnerns örsnibb med läpparna sug och slicka försiktigt på örsnibben. Undvik högljudda pussljud efter som det kan upplevas som smärtsamt och obehagligt.

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Kyssarnas 101 – Så gör man när man kysser!”

 1. Det här sa Daniel den 27 juli, 2007 klockan 16:05 1

  Skriva ut, hänga upp på kylskåpet,
  testa en ny varje dag 🙂

  Jag hoppas du inte nöjer dig med en per dag dock
  😉
 2. Det här sa Madlen den 31 oktober, 2010 klockan 8:28 2

  men jag förstår inte ska man hålla andan när man pussas/kyssas/hånglar ❓

  Jag hoppas inte du täcker näsan när du pussas/kysser/hånglar