Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Det var bättre förr!

Skrivet av den 14 juli, 2007 i Nostalgisk

Jag 86Rycker upp mig med nostalgi – förhoppningsvis!
Bilden till höger visar mig i den fashionabla stilen ”pyamasbyxor”

Surfade lite och hamnade på en helt ny blogg – Det var bättre förr … en nostalgiblogg för 80-talet… Det fick mig att spinna loss…

 Jag kör något som kallas tisdagstema (Man publicerar en bild man tagit efter ett angivet tema varje tisdag… temat den här veckan var nostagli)

  Läst de fyra inlägg som fanns där och bubblade över…

Jag på skolfoto från 85 eller om det är tidigt 8680-talet
Jag letade i flera år efter en myra till örhänge för att jag gillade Adam and the ants.. jag var länge en sån där syntare….. men gick snällt på Iron Maiden konsert med min kusin från Åland… Jag var klädd i syntig svart silkig skjorta knäppt helavägen upp med en strass brosh vid halsen (se skolfoto…samma utstyrsel), Mmmm Maiden vilken underbar show det var,  jag var såld fast bytte inte klädstil. Språkresa i mitten av 80-talet på Isle of wight fick mig att även lyssna på Wham, Duran Duran, Michael Jackson, Madonna (som slog igenom då) Simple minds… Don’t you forget about me ger fortfarande pirr i magen… Punkarna i London var mååånga och såg ut som punkare, tänker jag på det så har nog Gothstilen som finns nu vuxit ur någon sorts punkstil. Jag lyssnade på Clash på 80 talet också… inte alls trogen någon genre märker jag… var väl en tid då jag upptäckte mig själv. Filmer: Risky Business, Top Gun & Cocktail(Dregglade länge över Tompa… det har gått över) Breakfast club & St. Elmo’s Fire (Flämtade högt över Judd Nelson… har också gått över), Pretty in pink, Sixteen candles, War Games listan kan nog bli längre.  A & JagMode: Ohh Raybans var poppis, pastellfärgade Bagheera träningsoveraler(A har Bagheera overall på sig, båda har Ray ban-kopior), Pyamasbyxor, Gul & blå Jeans… helst Marilyn (Dem skulle jag gärna ha nu faktiskt). Jag åkte rullskriskor (skateboadens barndom kom lite efter) rullskriskodisko i skolan.

 Hjälp mig… vill rulla mig i minnen från förr…

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Det var bättre förr!”

 1. Det här sa -Anne- den 14 juli, 2007 klockan 16:11 1

  Lite nostalgi skadar aldrig. Har nyligen själv gått igenom gamla 80-talsfoton – visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta…

  Vurmade också för Judd Nelson i tiderna – men nyligen såg jag en färsk bild på honom… suck, tidens tand tär på alla.

  Tror jag ska gå och sätta på lite 80-talssynth, det blev jag sugen på nu…

 2. Det här sa Cia den 14 juli, 2007 klockan 16:40 2

  Mmm har ingen musik kvar från den tiden…men skulle gärna höra Oh yeah med Yello… Ohhh en till 80-tals film… Fira med Ferris…

 3. Det här sa -Anne- den 15 juli, 2007 klockan 13:01 3

  Ååå, den där orangegula dressen med pyjamasbyxorna… so 80’s! Och bilden längst ner ser såå bekant ut… alla hade ju ray ban-kopior… =)

  Den där bloggen du tipsade om verkar ju vara intressant.

 4. Det här sa Cia den 16 juli, 2007 klockan 10:40 4

  Ja vi får väl se om han fortsätter skriva … Jag gick i alla fall igång 😉

 5. Det här sa Linda den 10 december, 2007 klockan 19:29 5

  Kul med lite 80-talsnostalgi… Har MASSOR med skivor från då! En sån där Bagheraoverall hade jag med. Fast min var ROSA! och så RayBan kopior såklart. Fast dom kunde jag bara ha på badstranden, eftersom jag hade glasögon på den tiden och inte kunde använda solbrillor. Då hittade jag ju inte dit jag skulle. Men när man låg still på stranden gick det ju bra. Nu använder jag bara linser och ÄLSKAR att köpa nya solbrillor!

 6. Det här sa Cia den 10 december, 2007 klockan 19:46 6

  Linda: Mina skivor har min exman. jag fick glasögon senare så på den tiden kunde jag glassa och vara cool 😎