Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Bloggar annonsplatser?

Skrivet av den 11 juli, 2007 i Negativ

Bloggar och reklam gör mig en aning Schizofren Ă„ ena sidan har etablerade tidningar med etablerade journalister trasat sönder sina sidor med sĂ„ mycket reklam att de inte Ă€r vĂ€rda ett besök lĂ€ngre ta till exempel aftonbladet. SĂ„ varför ska inte en bloggare ”ta betalt för sitt innehĂ„ll?” Tja jag tycker i princip det Ă€r OK med Googleannonser och andra öppna rakt pĂ„ annonser det Ă€r den dolda ”betalreklamen” jag tycker Ă€r Ă€cklig, det ska framgĂ„ att det Ă€r reklam som serveras! Dessutom ska den som upplĂ„ter plats pĂ„ sin blogg ha  betalt i pengar och inte nĂ„got jĂ€vla svammel om mervĂ€rde för besökaren etc – SKITSNACK!

För mÄnga Är sedan nÀr jag startade MySecretWindow fanns det tvÄ kriterier som var viktiga för mig

  1. Att en camsite kunde fÄ mÄnga besökare utan porr (som mest hade jag ca 11000 besökare under ett dygn nÀr camen var aktiv 24/7)
  2. Ingen reklam vilket gjorde att jag inte kunde anvĂ€nda ”gratis-hostar” utan köpte tidigt min egen domĂ€n och webbhotellplats. SĂ„lunda har MSW varit reklamfri frĂ„n start. Det har sĂ„ klart inte hindrat mig frĂ„n att skriva om saker jag tycker om och pĂ„ sĂ„ vis har de fĂ„tt gratis reklam, skillnaden
 Jag vĂ€ljer vad jag skriver om!

Mun till mun marknadsföring eller blogggreklam har redan vuxit sig stort utomlands. DÄ pratar jag dold reklam som skrivs mer som redaktionell text (blogginlÀgg) inte nÄgon banner av nÄgot slag. Ett exempel PayPerPost ett vidrigt sÀtt att göra reklam tycker jag, och sÄ kommer min brasklapp, om jag fÄtt vÀlja sjÀlv helt och hÄllet vad jag vill skriva om och inte styrts av en lista utan fÄtt betalt genom egen kontakt hade jag nog tyckt att det var OK.

I början pÄ juni blev jag kontaktad hÀr pÄ bloggen av Johan (BlogginlÀgget med Johans kommentar finns i original hÀr men jag har Àven lagt in det nedan )
Hej!
Jag heter Johan och jag jobbar just nu för Tele2:s ringsignalstÀvling Tele2 Studio och skapar dÀr samarbeten med nÄgra olika bloggar som jag tycker Àr bra och relevanta. Jag har nu hittat din blogg och tycker att den har en intressant profil.
TÀvlingen det handlar om hittar du hÀr: www.tele2.se/studio
Ett exempel pÄ ett samarbete skulle kunna vara att du hÄller i en egen tÀvling dÀr dina besökare laddar upp sitt bidrag och skickar lÀnken till dig. Du utser sedan en sÀrskild vinnare bland dina besökare. Vi kan bidra med böcker och filmer till vinnaren som pris.
Som sagt tycker jag att din blogg Àr intressant och undrar nu hur du ser pÄ ett sÄdant eventuellt samarbete. Du kanske inte brukar lÀgga upp tÀvlingar eller liknande pÄ din blogg, men om inte annat kanske du tycker att informationen Àr intressant. Hör av dig om du Àr intresserad!
Jag blev förolĂ€mpad av erbjudandet och sedan upprörd över att det kanske fanns de som inte ens insĂ„g att de var pĂ„ vĂ€g att bli utnyttjade. Det minsta man kan begĂ€ra Ă€r vĂ€l Ă€ndĂ„ att ett kommersiellt företag som tele2 betalar för platsen (Även om jag fortfarande tycker att en annons ska vara en tydlig annons)

Jag skrev faktiskt ett mejl till Johan pÄ Pronto communication och frÄgade vad jag skulle fÄ ut av erbjudandet (Pronto har samarbetat med Cancerfonden och det hade jag mer Àn gÀrna stÀllt upp pÄ gratis dÄ det Àr en nonprofit organisation) Mest var mitt mejl en test som kom utav min irritation och ilska över att nÄgon ville utnyttja mig.
Jag fick ett vÀldigt respektfullt svar tillbaks som inkluderade trams om mervÀrde för besökaren.

Mitt inlĂ€gg idag Ă€r antagligen för lĂ„ngt för att nĂ„gon ska orka lĂ€sa det, inte alls webbanpassat
 men det hjĂ€lper i alla fall mig att lĂ€tta lite pĂ„ locket och slĂ€ppa ut lite Ă„nga
 Jag kan ocksĂ„ meddela att det inte gick att skriva av sig SchizofrenikĂ€nslan


Just nu stÄr NOG reklam i bloggar pÄ minus men jag funderar vidare!

Ingen har tyckt till än