Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

EFIT – 070707

Skrivet av den 7 juli, 2007 i EFIT,Resor

Det beror lite pĂ„ hur man ser pĂ„ saken… För skulle jag gĂ„ helt pĂ„ svensk tid sĂ„ satt jag pĂ„ planet …  eller… ehhh tidskillnader stĂ€ller alltid till problem men hĂ€r Ă€r den i alla fall… ”En dag i New York”. Bakdaterad dĂ„ jag inte hade tillgĂ„ng till nĂ€t just den 7e Juli. Nu Ă€r jag tillbaks hemma i vackra Stockholm igen.

etifnewyork1.jpg

Frukost pÄ vÄrt favorit frukoststÀlle Madison pÄ 1 och 53e. Walnötspannkakor med jordgubbar. Omöjligt att Àta mer Àn tvÄ av dessa mumsiga monster.

etifnewyork2.jpg

Times Square tidig morgon dĂ„ har knappt New York vaknat (The city that never sleeps … bahhh inte pĂ„ nĂ€tterna … men pĂ„ morgonen gör New york inte mĂ„nga knop) och inga turister mer Ă€n oss i sikte.

etifnewyork3.jpg

Tunnelbanan var sval för det mesta men ibland var luftkonditioneringen av det mer primitiva slaget.

etifnewyork4.jpg

PÄ alla restauranger fanns det tvÄ skyltar som jag börjat anta att det Àr lag pÄ, det hÀr Àr den ena.

etifnewyork5.jpg

Som baciller under en stor epedemi har har det poppat upp Starbucks överallt. I Ă€rlighetens namn sĂ„ Ă€r det dock det minst vattnigat kaffet som gick att finna 🙂

etifnewyork6.jpg

En och annan gul taxifanns det sĂ„ den myten Ă€r sann… antagligen den om polis och munkringar ocksĂ„…men det Ă€r en annan historia.

etifnewyork7.jpg

Vi valde dock att mestadels anvÀnda tunnelbanan

etifnewyork8.jpg

NÄgra riktigt maffiga vÀggmÄlningar som inte hade bleknat i solen Àn stötte vi ocksÄ pÄ.

etifnewyork9.jpg

Jag var förvÄnad över hur lÄga Àven de höga husen kÀndes.

etifnewyork10.jpg

VĂ„rt hotell Radisson pĂ„ 48th & Lexington. Det var bara 27 vĂ„ningar men det var nog för oss vi vi kom inte högre Ă€n 10:e 😉

etifnewyork11.jpg

Las vegas mÄ vara staden av ljus men New York gör sitt bÀsta för att fÄ vara med och tÀvla om titeln. SÄ hÀr ser New york ut 86 vÄningar upp.

etifnewyork12.jpg

Pasta Alfredo i little Italy hĂ€rligare Ă€n promendaen hem genom Chinatown som stank av ruttnande fisk… som bekrĂ€ftades av glittrande fiskfjĂ€ll som glittrade i nattljusen.

13 har sagt sitt

13 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “EFIT – 070707”

 1. Det här sa Sussi den 10 juli, 2007 klockan 12:55 1

  Gjorde sjÀlv mitt första EFIT i lördags, sÄ nu sitter och och tittar runt pÄ vad andra gjorde den dagen!
  Du hade en klart mer hÀndelserik dag Àn jag! Vad hÀftigt att vara i NY!
  Ha en bra vecka!
  //Sussi

 2. Det här sa Cia den 10 juli, 2007 klockan 17:51 2

  Tja..Jag vet inte om mina tidigare EFIT varit sĂ„ hĂ€ndelserika ;-)… Men jo NY hade hela tiden nĂ„got i beredskap sĂ„ det var en bra EFIT dag.

 3. Det här sa -Anne- den 12 juli, 2007 klockan 11:07 3

  Kul att se EFIT-inlÀgg frÄn nya platser.
  .

 4. Det här sa Sussi den 12 juli, 2007 klockan 15:21 4

  Hej – igen!
  Jo, vi funderar pÄ att flytta till Brisbane. Men inte Àn pÄ ett bra tag. Min sambo ska gÄ klart sin utbildning och jag ska komma igÄng med min igen och göra klart den. SÄ det blir vÀl om en 7 Är kanske. Vi brukar sitta och titta pÄ hus och drömma bort, Àven om det antagligen kommer att bli en lÀgenhet till att börja med. Jag har inte lÀst sÄ mycket hÀr, men bor du i USA, eller?
  //Sussi

 5. Det här sa Cia den 12 juli, 2007 klockan 19:29 5

  Anne: Jo ibland infaller EFIT-dagarna pĂ„ lĂ€mpligt stĂ€lle och dĂ„ blir det lite nytt 😉

  Sussi: *Skrattar* ja dĂ„ kommer det dröja innan ni hamnar dĂ€r… varför just Brisbane? Nej Jag bor inte i USA. har gjort det en gĂ„ng i tiden, men det var 19 Ă„r sen sĂ„ jag tror inte det rĂ€knas 🙂 New Yorkbilderna kom sig av att jag och M var pĂ„ semester i New York nĂ€r EFIT-dagen var.

 6. Det här sa Sussi den 13 juli, 2007 klockan 18:40 6

  Vi vill flytta till ett engelsktalande land dĂ€r det finns vĂ€rme. Ingen av oss tĂ„l USA och dess politik och vi har alltid gillat australien sĂ„ dĂ„ blev det just australien. Brisbane blev det för att det Ă€r en stor stad som ligger ”nĂ€ra” fraiser island och barriĂ€rrevet, plus att det verkar vara en ”stor smĂ„stad” om du förstĂ„r vad jag menar!
  Vad gjorde ni mera i USA? Blev det ”bara” NY?

 7. Det här sa Mats den 14 juli, 2007 klockan 0:58 7

  Hitta ni till Coney Island nÄnsin?

  Mats

 8. Det här sa Mats den 14 juli, 2007 klockan 1:20 8

  Plus en liten notering till Sussi om USA som land och ”dess politik”!
  Jag har nu spenderat 10 Ă„r frĂ„n kust till kust hĂ€r och ”politiken” som du pratar om syns enbart pĂ„ TV och i tidningar utomlands!! MĂ„nga hus har kransar utanför sina dörrar för söner och döttrar som med stor kĂ€rlek till sitt land gett sitt liv i Irak och Afgahnistan! Men det e allt! Jag stödjer INTE pĂ„ nĂ„got vis BushÂŽs okupering av Irak, men hur lĂ„ngt kan man strĂ€cka sig? Hela vĂ€rlden dricker fortfarande Coca Cola, kör Ford, köper Apple produkter, röker Marlboro, dricker Jack Daniels, köper biobiljetter till Hollywoodproduktioner! SĂ„ vare sig du vill eller inte lever du stort sett i USA redan, ta en titt pĂ„ hur din dag ser ut!
  I övrigt sÄ kan jÀnkare va lite mera pompösa Àn europeer, men jag har oxo sett hur svenskar beter sig utomlands sÄ det gÄr vilketsom!
  Men lycka till i Australien och deras liberala politik! 🙂

  Mats

 9. Det här sa Cia den 14 juli, 2007 klockan 8:12 9

  HallÄj igen Mats,

  Hittade hade vi nog gjort… men M som var med mig har varit sjukskriven i flera Ă„r för huvudvĂ€rk som inte har gĂ„tt att diagnostisera Ă€n… Vi skakade antagligen nog pĂ„ det arma huvudet vid vĂ„rt besök till Sixflags 😉

  NY har ju ett utmĂ€rkt t-banesystem sĂ„ det hade ju bara varit att sĂ€tta sig och Ă„ka till slutstation sĂ„ gissar jag att vi hamnat ”rĂ€tt”. Å andra sidan hamnade vi ”fel” vid en av vĂ„ra exkursioner…nĂ€r vi klev pĂ„ ett tĂ„g som inte stannade förens vi var lĂ„ngt upp i Harlem. Vi gick tillbaks och trots att jag inte Ă€r rasistisk nĂ€r det gĂ€ller att vara förmer Ă€n en svart mĂ€nniska sĂ„ var det obehagligt att bli uttittad och ensamt att gĂ„ pĂ„ gator dĂ€r jag och M var de enda vita och en troligen pĂ„verkad man skrek att vi skulle ge oss av dĂ€rifrĂ„n …

  NĂ€r det gĂ€ller ditt svar till Sussi sĂ„ kan jag sĂ€ga att jag ofta lĂ€ngtar ”hem” till USA (har bott i Florida för mĂ„nga Ă„r sedan). Men jag skulle trots det inte vilja bo dĂ€r för mer Ă€n nĂ„gra Ă„r i taget. Det Ă€r ett fantastiskt land pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt och helt hopplöst förvridet pĂ„ andra… Jag Ă€lskar det men ser dess problem och har ingen snabb lösning… Alla lĂ€nder slĂ„ss med sina problem sen vĂ€ljer man efter vad som kĂ€nns viktig i ens eget liv. SjĂ€lv vĂ€grar jag sĂ€tta min fot i Australiten… inte för en sĂ„n liten petitess som deras poitik… 😉 *flinar stort* Nej Hua de har nĂ„got mycket vĂ€rre Ă€n mĂ€nniskan i det landet… Är detta möjligt? …. Klar ledning av inehav av vĂ€rldens farligaste djur…Hua http://www.larswallin.nu/11188/ljud/html/australien/fdjur.html

  Jag tycker för övrigt att alla Ă€r galna som lĂ€mnar Sverige för gott 😉 I alla fall tycker jag det under sommarmĂ„naderna *flinar*
  Vi hörs hoppas jag din galning! (Ohhh en personlig yrkesmĂ€ssig frĂ„ga… om man har blödarsjuka och blöder mycket…blöder man inte ut fĂ€rgen om man vill tatuera sig?)

 10. Det här sa Cia den 14 juli, 2007 klockan 8:22 10

  Sussi:
  Jag Ă€r rĂ€dd att Australiens politik inte Ă€r vackrare Ă€n USAs i mina ögon Ă€ven om de förhĂ„ller sig betydligt neutralare till resten av vĂ€rlden. Men förtryck av urbefolkning, miljöförstöring… etc… Men det dĂ€r med vĂ€rmen köper jag… Ă€ven om vi mot vĂ„r vilja kommer att fĂ„ det varmare hĂ€r i norden ocksĂ„… SĂ„ Ă€r det ju inte nu.

  Jag tycker för övrigt att alla Ă€r galna som lĂ€mnar Sverige för gott 😉 I alla fall tycker jag det under sommarmĂ„naderna *flinar*

 11. Det här sa Sussi den 15 juli, 2007 klockan 9:03 11

  AngÄgnde inlÀgget i min gÀstbok:
  Australien Ă€r vad jag har uppfattat bĂ€ttre Ă€n USA, Ă€ven om det kanske inte Ă€r sĂ„ bra som man vill tro. Men det verkar i alla fall ta hand om sina egna pĂ„ ett sĂ€tt som inte USA gör. Australiens sjukvĂ„rdssystem Ă€r mycket mera likt vĂ„rat, inte alls som USA’s. De Ă€r ocksĂ„ mer miljömedvetna Ă€n USA, Ă€ven om de inte Ă€r lika bra som oss. DĂ€remot sĂ„ har Australien en ganska tight invandrarpolitik och Ă€ven en ganska mörk historia nĂ€r det kommer till urinvĂ„narna. Australien har Ă€ven skrivit under bla barnkonventionen och det har inte USA. Man kan jĂ€mföra dem i evigheter men min uppfattning Ă€r i alla fall att Australien Ă€r bĂ€ttre Ă€n USA nĂ€r det kommer till politik. Sedan har inte Australien nĂ„n Bush och det Ă€r ett stort plus! 🙂

 12. Det här sa Cia den 15 juli, 2007 klockan 10:19 12

  Du har nog rÀtt man kan jÀmföra i evigheter. Grundaren till företaget jag jobbar pÄ har föresten flyttat till Australien och Àr vÀldigt nöjd med det. Mina kusiner flyttade dit redan pÄ 70-talet sÄ de Àr som infödingar och vi har en Australienare pÄ jobbet som kom hit för 1 Är sedan han Àr helt OKñ€© Du har rÀtt i att USA nÀr det gÀller den sociala biten i mÄngt och mycket Àr ñ€œeveryone for themselvesñ€? men USA Àr ett vÀldigt trevligt land pÄ mÄnga andra sÀttñ€© bara annorlunda.

  HÄller tummarna för att ni ska genomföra er dröm och flytta till Brisbane

 13. Det här sa Jennifer Chesser den 26 september, 2007 klockan 22:44 13

  I love your pictures…:) Wish I could translate the comments about them…..maybe one day I will learn Swedish….LOL!
  .