Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Spermier exalterade av liljekonvalj

Skrivet av den 8 maj, 2007 i Svammel

Enligt den tyske biologiprofessorn Hans Hatts försök (Ruhr Universitet i Bochum) lÀr det ha visat sig att spermier har nÀsa för dofter. Detta Àr resultatet av tre Ärs försök och publicerades i Science. SÄlunda Àr Lilejkonvalerspermier utrustade med nÄgon sorts luktsinne dÄ de reagerar olika pÄ olika dofter och de Àlskar tydligen liljekonvalj minst lika mycket som jag. Enligt Professor Hatt simmar de nÀstan dubbelt sÄ fort mot en sÄdan doft Àn mot nÄgon annan. Nu kvarstÄr frÄgan hur impregnerar jag mitt Àgg med den doften? För det Àr inte direkt den doft som förknippas med en kvinnas Àdlare delar! OK sÄ en kvinna ska dofta liljekonvalj. I alla fall om hon vill fÄ fart pÄ spermier. Hans Hatt lÀr i alla fall ha haft en idé till en salva som kan öka en kvinnas fertilitet. Jag förstÄr fortfarande inte hur man ska smörja in Àgget med den, men han har sÀkert en idé för det ocksÄ. Hur som helst sÄ vet jag inte hur jag ska tolka hans försök för hos mig doftar det ofta liljekonvalj men under 37 Är har jag aldrig (Mej veterligen) varit gravid. Fast jag skulle gÀrna ha den dÀr salvan bara för doftens skull, undrar om den nÄgonsin kommer ut i handeln?

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Spermier exalterade av liljekonvalj”

 1. Det här sa Daniel den 9 maj, 2007 klockan 14:51 1

  🙂 SĂ„ detta innebĂ€r att det sĂ€kraste sĂ€ttet om det skall bli ngt Ă€r att bada i liljekonvaljer stax innan???:)
  Intressant…
  Ha en fin dag
  // D

 2. Det här sa Cia den 9 maj, 2007 klockan 15:57 2

  Hmmm fast kommer de inte simma Ät fel hÄll dÄ?
  Jag menar de simmar ju mot doften…

  Bara jag fÄr mitt galleri pÄ plats sÄ kommer det nog upp nÄgra liljekonvaljbadsbilder gissar jag, dessa bad har verkligen inte hjÀlpt!

 3. Det här sa Tim den 9 maj, 2007 klockan 18:05 3

  Hoppas att det, som sperman inte gillade, luktar gott. Annars vill jag inte tÀnka pÄ nÀr alla har den nya, moderna preventivparfymen.

 4. Det här sa Cia den 9 maj, 2007 klockan 19:40 4

  Hmm Tim… det förtĂ€ljer inte historien. Å andra sidan sĂ„ spelar det dĂ„ ingen roll om spermierna gillar doften eller inte för de lĂ€r inte fĂ„ chansen… eller?