Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Passion i vila?

Skrivet av den 29 mars, 2007 i Svammel

RÀknade efter och det var 23 Är sedan jag höll i en golfklubba senast. Jo jag var en av de lyckligt lottade som kunde vÀlja golf pÄ gymnastiken. Det gav nu vÀldigt lite dÄ jag stog med 15 andra nybörjare som inte hade en aning om vad vi höll pÄ med. VÄrt pro som skulle lÀra oss var Duncan Robinson och det enda jag kommer ihÄg att han sa till mig var ett allmÀnt tilltal pÄ bruten svenska dÄ han var engelsman.
-SÄ tar alla var sin klubb

Vi tog vÄr klubba och sen försökte vi trÀffa bollen med den, jag vet att jag var hopplös, oftast rullade bollen fram till ett dike ca 5-10 meter framför mattan. Mer minns jag inte frÄn den djupgÄende starten pÄ min golfkarriÀr.

Hur som helst sÄ tyckte jag att det skulle vara roligt att prova igen och dÄ bÄde H och T redan Àr golfare bar det av till ñ€?ranchenñ€?. Jag ska villigt erkÀnna att jag var tveksam till om jag ens skulle trÀffa bollen. Men eftersom jag skulle prova med Hs herrklubbor var det ju safeñ€© kunde ju alltid skylla pÄ det.  Fick en klubba som heter Wedge, lÀr visst vara den lÀttaste klubban att börja med. Hör och hÀpna jag trÀffade och den skulle i alla fall ha kommit över det dÀr förbenade diket frÄn skoltiden som jag avskydde sÄ mycket pÄ gympan.

Jag bad om nÄgra fingervisningar för om jag skulle fÄ nÄgon ordning alls sÄ behöver jag ju ha ett hum om vad jag hÄller pÄ med. H drog snabbt nÄgra grunder som jag skulle tÀnka pÄ.
· HÄll vÀnster armen rak hela tiden
· Titta pÄ bollen hela tidenñ€© titta pÄ bollen hela tiden! ñ€© NÀr den regeln glöms bort ja dÄ missar jag helt.
· AvstÄndet mellan fötterna kallas stans, med lÄnga klubbor Àr det bra att lÀgga bollen lÄngt fram i stansen sÄ slÄr jag inte pÄ toppen av bollenñ€© eh joñ€© det gick juñ€© fantastiskt. Bollarna lÀttar frÄn markenñ€© kÀnner efter jo det hÀr Àr ju tokroligt.
· Böj pÄ knÀna som om du ska sÀtta dig pÄ en bar stolñ€© jo duñ€© nu börjar det bli knepigt det gÀller ju att kroppen kommer ihÄg att göra allt samtidigt och det kÀnns hela tiden som det Àr nÄgon del som liksom glömmer bort sig.

Om man koncentrerar sig riktigt noga blir det nÀstan translikt man glömmer bort att det finns andra mÀnniskor dÀr. NÀr jag slagit ett tag med Wedgen fick jag inte fortsÀtta med den lÀngre nu skulle det avanceras till jÀrn 7 eller nÄtñ€© Ja hmmm jo ddet gick det med efter bara nÄgra slag (SÄ kÀndes det i alla fall) fick jag ytterligare en klubba jÀrn 5a.  Jag som inte fattar nÄgot om klubbor frÄgar lite försynt vad skillnaden Àrñ€© ju lÀgre siffra ju svÄrare Àr den att fÄ ivÀg bollen med men samtidigt kommer man lÀngre om man lyckas. KÀnns som jag kan vÀnta med andra halvan av baggen dÄ 😉

Tiden rinner ivÀg nÀr man har roligt vet bara att jag kunnat stÄ dÀr betydligt lÀngre Àven fast jag hade en begynnande blÄsa pÄ fingretñ€© den hade jag varit stolt över!
Nu ser jag fram emot nÀsta golferfarenhet, tyvÀrr verkar det bli knepigt att fÄ den.

NÄgon som vill spela golf med mig?

Ingen har tyckt till än