Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

KnÀck

Skrivet av den 18 december, 2012 i Bakat & smaskigt

Jo dÄ idag blev det knÀck i min smak. vi bedömde den klar vid 120 grader dÄ blir den sÄ dÀr lös utan att vara rinnig. Ja Àr man försiktig gÄr den att lirka ur formen annars fÄr man liksom dra av den mot tÀnderna. Jag föredrar mjuk knÀck och inte de dÀr stenhÄrda varianterna.

2 dl GrÀdde
2 dl Ljus sirap
2 dl Socker
1 msk Smör
œ dl Skalad hackad mandel
Âœ dl Hackad hasselnöt

Koka precis pÄ kokpunkten tills den Àr 120-122 grader varm (För lös knÀck) MÀt med digitaltermometer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 har sagt sitt

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “KnĂ€ck”

  1. Det här sa Linda/Candygirl den 20 december, 2012 klockan 0:06 1

    Vi gör bara kulprov – mĂ€ter aldrig tempen… och det brukar funka bra.

  2. Det här sa Camillas dagar den 20 december, 2012 klockan 18:34 2

    Oj, det var inte lite knÀck det dÀr. Gott!

  3. Det här sa Cia den 24 december, 2012 klockan 19:34 3

    Vi la upp lite för mĂ„nga knĂ€ckformar 🙂 Blev vĂ€l knappt hĂ€lften. Men sĂ„ det rĂ€cker i alla fall!

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?