Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Matkritiker

Skrivet av den 25 juli, 2008 i Resor

NĂ€r man Ă€r i Grekland handlar det ju inte bara om sol och bad utan Ă€ven om mat… fast den hĂ€r resan var det sĂ„ varmt att vi knappt orkade Ă€ta vilket mĂ€rktes i reskassan dĂ„ det ofta blev en grekisk sallad aningen ute eller hemma (Grekiska tomater Ă€r sjukt goda men de Ă€r oftast inte sĂ„ vackra).

En grekisk sallad blir till

M slÀnger i hop en grekisk sallad som avnjuts pÄ balkongen.

Doggiebag

Ofta orkade vi inte Ă€ta nĂ„gon riktig middag ute utan hĂ€mtade en doggiebag…
ser ut som en hundpÄse. Men innehÄllet Àr min favoritsnabbmat Gyros.

Det bÀsta med att ta hem mat Àr att man slipper inkastare. Vi har en princip, behöver man inkastare sÄ Àr det ingen vidare bra restaurang sÄ dem hoppar vi alltid över. ska se om jag kommer ihÄg att scanna in ett visitkort jag bad om att fÄ pÄ min favorit taverna. Jag tror att det stÄr en gammal grekisk gumma och chefar i köket för maten Àr vÀlgjord, rustik och fantastiskt god. InredningsmÀssigt skulle de behöva en styling för det blÄ ljuset frÄn lysrör Àr inte sÄ hett. Men det köper jag just i det hÀr fallet.

 

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Matkritiker”

  1. Det här sa Linda den 25 juli, 2008 klockan 23:13 1

    Inkaster Ă€r ett ont slĂ€kte.. men det sĂ„g du ju att jag skrivit, antar jag! Vi har dĂ€remot orkat Ă€ta.. lite för mycket.. nu mĂ„ste vi nog skĂ€rpa till oss om vi ska kunna kĂ€ka julmat senar i vinter! haha…

    Gyros Àr sjukt gott! Men det brukar vi smÀlla i oss till Lunch. Maken gillar inte fetaost sÄ det fÄr jag kÀka sjÀlv!

    Haha nĂ€ jag hade missat inkastar delen… FĂ„r visst lĂ€sa om.
    Mmmm Gyros Ă€r superlunch. Jag lĂ€rde mig Ă€te feta nĂ€r jag var liten genom att mosa den med olivolja, kanske nĂ„got att testa pĂ„ maken? 😉
  2. Det här sa Linda den 25 juli, 2008 klockan 23:17 2

    Förresten. Det blÄ lysrörsljuset Àr ju bara ett tecken pÄ att grekerna Àter dÀr .. dom vill inte ha myspys. dom vill ju se vad dom Àter!

    Kan nog stÀmma för vi har alltid sett greker sitta dÀr.
    TÀnkte inte pÄ det!
  3. Det här sa Linda den 26 juli, 2008 klockan 0:39 3

    SÄhÀr skrev jag:
    – Det Ă€r skitbilligt att Ă€ta pĂ„ taverna (om man undviker tavernor med inkastare med vita skjortor som stĂ„r och skriker YES PLEASE sĂ„ fort man visar sig
) VĂ€ljer man en â€œĂ„ret om taverna” (alltsĂ„ en som inte bara Ă€r öppen semestersĂ€songen) har tavernan inte “rĂ„d” att salta priserna och servera dĂ„lig mat till lĂ„g service. Dom ska ju överleva Ă€ven pĂ„ vintern nĂ€r vi turister Ă„kt hem. PĂ„ en sĂ„n taverna fĂ„r man alltid god, vĂ€llagad mat, rejĂ€la portioner till mycket bra priser
 Dessa tavernor Ă€r lĂ€tta att hitta. Det Ă€r bara att titta efter tre saker: 1:Kan dom ha inneservering vintertid. Kan dom inte Ă€r det en turistaverna. 2: Finns det fula lysrör eller andra starka lampor i taket nĂ€rmast sjĂ€lva tavernan. Finns det det gillar Grekerna att Ă€ta dĂ€r. Greker vill se vad dom Ă€ter. Turisterna vill ha dĂ€mpad belysning och tĂ€nda lyktor. 3: Äter grekerna hĂ€r? Gör dom det – i synnerhet prĂ€sten – Ă€r det garanterat god mat. Är det bara turister
 undvik!)

    DĂ€r hade jag ju fĂ„tt med bĂ„de UNDVIK inkaster OCH SÖK lysrör! haha

    Sjit vilken bra lista att gÄr efter!
    Du har tÀnkt igenom det och har sÄ klart helt rÀtt! Ska tÀnka pÄ det vid kommande resor.
  4. Det här sa Camilla den 27 juli, 2008 klockan 0:17 4

    Mums att Àta Grekisk sallad i Grekland. Fetaosten sÄg kanongod ut och vilka stora, hÀrliga bitar. Gott med salta grejor dÄ det Àr varmt ute. VÀlkommen hem igen och kul att du Àr tillbaka i bloggen igen. Har saknat dig!
    Kram!

    Ja det Àr mycket godare dÀr. Köttiga söta tomater och Fetan gÄr ju inte att jÀmföra med det vi fÄr tag pÄ hÀr hemma.