Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Roadtrip!!!

Skrivet av den 2 augusti, 2015 i Ditt och datt

Roadtirp1

Nu börjar planerna falla pÄ plats. Vi har bokat hotell i New Orleans de första 4 NÀtterna. DÄ kommer vi Àven trÀffa min syrra och hennes man. Wow första gÄngen pÄ sÄ dÀr 20 Är:-). Vi har hyrt en Dodge Charger att pysa runt i sÄ sedan bÀr det av upp mot Birmingham för att trÀffa fler i familjen. PÄ vÀgen dit tÀnkte vi stanna till och ta en tur med Honey Island Swamp tour eller helst Small Boat Honey Island Swamp Tour Tror dock att det blir den första dÄ det Àr MYYYCKET billigare och inte sÄ mycket större bÄtar.

Cajun_Encounters_Swamp_tour

Sen ska vi som sagt vidare upp till Birmingham dÀr vi bokat tvÄ nÀtter pÄ ett litet Victorianskt B & B SÄ dÀr ska vi leva i 1800-tals-sydstatsmiljö med 3, 5 meter i tak och sÀng med halv sÀnghimmel sÄ hög att det finns trappsteg upp. Men vi Àr dÀr för att umgÄs ett par dagar med familjen.

Sen Ă€r planen Natchez Trace Parkway som Ă€r en 71 mil lĂ„ng vĂ€gstrĂ€cka genom exceptionella landskap och 10.000 Ă„r av nordamerikanska historia. Rutten har anvĂ€nts av indianer, ”Kaintucks,” bosĂ€ttare, och blivande presidenter, Den gamla vĂ€gen har spelat en viktig roll i den amerikanska historien. En vĂ€g som följer en primitiv spĂ„r som förbinder Natchez, Mississippi med Nashville, Tennesse. Vi kommer dock Ă„ka den baklĂ€nges kan man sĂ€ga. VĂ€gen Ă€r en tvĂ„filig vĂ€g som Ă€r stĂ€ngd för kommersiell trafik och har en hastighetsbegrĂ€nsning pĂ„ 80km/tim. Den lĂ€r vara populĂ€r för motorcyklister och vanliga cyklister ocksĂ„. Om du klickar pĂ„ lĂ€nken sĂ„ har jag samlat ihop en hel del av sevĂ€rdheterna pĂ„ vĂ€gen. De som Ă€r markerade med rött vill i jag gĂ€rna ha tid att stanna vid. Men nu har vi ju tyvĂ€rr begrĂ€sat med tid pĂ„ semestern sĂ„ vi fĂ„r se vad som hinns med.(klicka pĂ„ lĂ€nken sĂ„ ser ni alla sevĂ€rdheter jag samlat ihop. Det i rött hoppas jag vi hinner med.

Evergreen-162

Innan vi Ă„tervĂ€nder för att avsluta med nĂ„gra dagar i New Orleans vill jag gĂ€rna besöka en plantage ocksĂ„ och det lutar Ă„t Evergreen Plantagen, det mest intakta plantagekomplexet i södern med 37 byggnader och listat i ”National Register of Historic Places”. Den statusen delar plantagen med Mount Vernon och Gettysburg. Tillsammans med Evergreens allĂ© av 100 ekar och 22 slavbostĂ€der pĂ„ egendomen, lockade plantagen regissören Quentin Tarantino. Delar av ”Django Unchained” filmades pĂ„ Evergreen.

Ingen har tyckt till än