Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Kalas i trädgården

Skrivet av den 11 juli, 2015 i Hemma hos

Ja det går ju men inte som vår hyresvärd tycker att det ska vara. I september förra året skickade jag ett mejl till vår hyresvärd med ett förslag på trädgårdsfix.

Så här lät mejlet:
”Då vi delar gård skriver jag till både AFA och Elimskyrkan.
Nu när båda renoveringarna är klara och AFA har som mål att se över gården under hösten hoppas jag att AFA och kyrkan ska kunna samsas så att
både kyrkans församling och hyresgästerna får det bästa möjliga ut av gården och dess möjligheter.
(Vill tacka Anneli för återkopplingen på enkäten och informationen om gården)

Det finns en del problem som man ser tydligt om man har bott här länge.
Men också möjligheter som skulle göra gården mer trivsam och använd.

Vi har sopbilsförare och, kissande krogbesökare att beakta samt allt fler cyklar och nedtrampad gräsmatta.

Jag lägger med en PDF som illustrerar hur det är idag och ett förslag på vad som bör göras och varför.

Hoppas ni ska se att den är genomtänkt och tycka att det mesta (helst allt :-)) är värt att genomföra.
Framför allt att AFA och kyrkan kommer överens så att vi inte har en leråker med grästussar som ingen trivs med.
Samt att vi får både ordning och trivsel. Tillsammans tror jag ni kan göra det fantastiskt om ni vill.”
Jag skickade med en PDF med ett förslag

men AFA kunde inte komma överens med kyrkan istället bestämde de sig för att istället sätta upp en häck som delar av gräsmattan så att det blir vi och de. WTF??? Hur tänkte de nu? Då hade det varit bättre om de lät bli att göra något alls.

Trädgard-Folkungagatan-91-94

tradgard2

En barnfamilj i vårt hus har kalas därnere. och tja de får inte plats på ”vår sida” så de lånar kyrkans bord och stolar och ställer upp grillar på kyrkans sida. Ja de blir tvugna att sitta på var sin sida av häcken. Ett mycket märkligt beslut den där häcken tycker jag. Men vi har fått två bord med bänkar på vår sida också. Som ni ser så är plattorna kvar … de som leder rakt in i ett högt järnstaket.Hur tänkte de där för det går rakt igenom deras tilltänkta häck. Antagligen gör inte de som fått order om att sätta häcken något mer än just det. att det låg lite plattor i vägen reagerade de inte på. Vi har lite märkliga saker som sticker upp ur gräsmattan också. Men då ingen ger order om att de ska fixas ja då sticker de upp där som någon konstig grav eller något sånt.

tradgard1

I min skiss visade jag att det inte var planterat i våra rabatter. Nåja nu har det kommit lite smått. Men gissa vem som planterat Klematisen i hörnet? Jo det har M och jag. och rosen ja den fick jag reda på att grannen på plan två planterat.

garden

Nu funderar jag på vart man får tag på billigast möjliga rhododendron. För som ni ser så är det mest pinnar vi ser idag. Jag tänkte att jag kanske kunde plantera nya under. Letade faktiskt efter någon bortglömd trädgårdsfond i desperation där man kunde söka anslag. För tja värden vet nog inte hur det verkligen ser ut förvaltaren har nog inte varit här och tittat. och kyrkan lär inte vara så sugna efter delingen med häcken.

garden

Ingen har tyckt till än