Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Cia pÄ krigsstigen

Skrivet av den 7 juli, 2015 i Hemma hos

temperatur

Nu har jag skrivit till förvaltaren om vÄr heta lÀgenhet. Vi brukar ha 28-30 grader under ett par mÄnader varje sommar. Vi bor högst upp och har solen som ligger pÄ hela dagarna. Jag fÄr nÀsblod nÀr det Àr sÄ hÀr varmt för att inte tala om huvudvÀrk och orkeslöshet.

fick följande svar:
”Ni har gjort precis det som man ska göra för att minimera uppvĂ€rmningen av lĂ€genheten vid sol och högsommar. VĂ€drets makter Ă€r dock inget som vi fastighetsĂ€gare kan pĂ„verka, Ă€r det 30 grader ute i skuggan sĂ„ blir det varmt inomhus.
StÀnga persiennerna för att minska solens verkan och vÀdra nÀr det Àr svalare ute, det Àr det enda att göra.

SÄ nu har jag skickat in en anmÀlan till miljö och hÀlsa.
Vi lĂ€r sĂ€kert inte fĂ„ nĂ„gon förbĂ€ttring i Ă„r. men nu har jag ruttnat. VĂ„r ventilation tar in varmluft pĂ„ sommaren och kalluft pĂ„ vintern, det Ă€r sĂ„nt drag att vi inte kan ha kandelabern tĂ€nd utan dropp dessutom fĂ„r vi in röklukt nĂ€r det Ă€r sĂ€song för grannarna att elda i sina öppna spisar. De har precis totalrenoverat hela huset inklusive ventilationen…sĂ€ger de. Kan helt klart sĂ€ga att de misslyckats men höja hyran till det dubbla kunde de.SĂ„ nu godtar vi inte nonchalanta svar lĂ€ngre.

HÀnder det inget kommer jag dra upp allt till hyresnÀmnden ocksÄ för att begÀra kompensation pÄ hyran retroaktivt.
Jag har tröttnat!

Som tur Àr finns det faktiskt lagar om inomhusmiljö.
Vi har bara 26 grader inne just nu. Morrrrr

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Cia pĂ„ krigsstigen”

  1. Det här sa Linda / CandyGirl den 7 juli, 2015 klockan 20:56 1

    Det tycker jag lĂ„ter som skön inomhustemp.. hĂ€r var 25 inne i gĂ„r… sĂ„ jag sparkade faktiskt av mig mina yllestrumpor i natt. ;.)

  2. Det här sa Cia den 8 juli, 2015 klockan 20:12 2

    SjÀlv fÄr jag nÀsblod och huvudvÀrk. AvskyvÀrt!