Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Vår urbana oas

Skrivet av den 23 maj, 2015 i Urban garden

urban-oasis1

urban-oasis2Nu är de sista större plantorna satta ute på vår balkong. Så nu väntar vi på sol och värme så att den kan svämma över av grönska i asfaltsdjungeln.

Vi har även skänkt bort ca 15 plantor jag tror jag skänkte bor 11 på jobbet och de 4 sista ställde vi ner i trappuppgången tillsammans med en påse jord som blivit över.

Till höger ser ni hur stora våra tomater hunnit bli inne. Bifftomaterna har redan börjat blomma. Vet inte om det är bra eller dåligt. Vi låter dem hållas själva i alla fall.

Till grannarna skrev vi följande:

”Kära grannar,

Fast ni spelar musik på nätterna, röker och slänger fimpar utanför porten och dessutom festar ni i trapphuset då och då så tänkte vi bjuda på hemodlade tomater. Kanske får ni annat att göra 🙂

De som heter Grek 1 är från frön tagna från tomater på Rhodos för 2 år sedan

De som heter Grek 2 är från frön tagna från tomater på Rhodos för 1 år sedan. Jag vet ingen logik där inte!

Biff kommer från frön tagna ur en påse vi köpt på Plantagen och antagligen mest lämpade för odling i Sverige. Vi vet inte för vi har bara provat våra Grekiska tomater.

Skötsel.
Det vi lärt oss under de två år vi odlat är att de ska planteras med ordentligt med äggskal och att de ska planteras med stammen långt ner i jorden så bildas rötter även där. Vi odlar 3 st i en 60 liters soptunna från Ikea men tror att det krävs minst en 10 liters hink per planta. Vattna massor, så ett ytterfat är bra så att ni kan vattna igenom utan att det rinner ner till grannarna.
Varsågoda! Vi ställer ner en säck med jord också. Först till kvarn som vanligt!

Vi får väl se om någon vill ha dem, jorden har i alla fall försvunnit varje år.

En har tyckt till än så länge

En har tyckt till när det gäller mina tankar om “Vår urbana oas”

  1. Det här sa Linda / CandyGirl den 4 juni, 2015 klockan 15:15 1

    Kul att någon tog dom. HOppas det ger skörd. Våra är inte så stora.. och vi kan inte sätta ut dom än. På tok för kallt på nätterna. Bara typ 6-7 grader…