Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

FinfrÀmmande

Skrivet av den 29 september, 2012 i Ditt och datt

Japp S & E och lilla O kom förbi en svĂ€ng pĂ„ fika och för att S behövde parka sin cykel hĂ€r ett tag. Hon Ă€r ju sĂ„ jĂ€kla söt den ungen… Jag gillar inte barn men hon Ă€r speciell. Vi bjöd pĂ„ citronmarĂ€ngpaj, söt och syndigt och himla gott.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “FinfrĂ€mmande”

  1. Det här sa Linda den 30 september, 2012 klockan 10:30 1

    Oj. Recept?

  2. Det här sa Cia den 30 september, 2012 klockan 13:19 2

    ICAs CitronmarÀngpaj

    SvÄrighetsgrad: Medel
    Tillagningstid: Över 60 min
    Portioner: 8

    Ingredienser

    125 g rumstempererat smör
    1 dl strösocker
    1 Àgg
    4 dl vetemjöl

    Fyllning

    rivet skal av 2 citroner
    juicen av 2 citroner (juicen av 2 st motsvarar knappt 1 dl)
    3 Àggulor
    125 g smör
    2 dl strösocker

    MarÀng

    3 Àggvitor
    2 dl strösocker

    Gör sÄ hÀr

    Mixa smör, socker och Àgg smidigt. Rör ner mjölet och samla till en deg. LÄt vila kallt i en timme.
    SÀtt ugnen pÄ 225°C.
    Kavla ut degen och klÀ en pajform, ca 28 cm i diameter (för 8 port). GrÀdda i 10 minuter. LÄt svalna.
    SÀtt ugnen pÄ 250°C, grill eller enbart övervÀrme.
    Fyllning: TvÀtta citronerna vÀl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, citronskal och Àggulor.
    SmÀlt smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud pÄ svag vÀrme tills krÀmen tjocknar. LÄt den kallna och hÀll i pajskalet.
    MarÀng: Vispa Àggvitorna styva. TillsÀtt sockret, lite Ät gÄngen och vispa till en tjock marÀngsmet. Fördela jÀmnt pÄ citronpajen. GrÀdda i ca 3 minuter.

  3. Det här sa evelina den 1 oktober, 2012 klockan 8:07 3

    hon ser ut att vilja ha paj! 🙂

  4. Det här sa Cia den 1 oktober, 2012 klockan 8:54 4

    Fast bara om hon fĂ„r styra skeden sjĂ€lv! 🙂

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?