Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Ge eller snarare få järnet.

Skrivet av den 12 januari, 2012 i Ditt och datt


Idag har jag legat inne på koagulation och blivit tankad. Sköterska P och jag är överens om att det ser rätt vidrigt ut. Det syns inte på bilderna men det ser ut som nermald röd rostvätska och spiller man är det någon sjuk gul färg. Men tja det ska vara bra om man tål det. Jag tycks tåla det för jag fick åka hem på kvällen. Ja de passade på att ta ett par prover när det ändå fans ett hål.

Det är alltid skönt när det gått 30 minuter och vi ökar på dropphastigheten för då har man klarat de första kritiska minuterna. Så här står det om riskerna bland annat

”Administreringen måste avbrytas omedelbart vid tecken på en anafylaktoid reaktion. Akuta, allvarliga anafylaktoida reaktioner är mycket sällsynta. De uppträder vanligen inom några minuter efter det att administreringen påbörjats och kännetecknas i allmänhet av plötsliga andningssvårigheter och/eller kardiovaskulär kollaps. Dödsfall har rapporterats. ”

 

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Ge eller snarare få järnet.”

 1. Det här sa Linda den 12 januari, 2012 klockan 23:13 1

  Usch låter läskigt…

 2. Det här sa Cia den 13 januari, 2012 klockan 0:04 2

  Ja det är farligt att leva.

 3. Det här sa Camilla den 13 januari, 2012 klockan 14:41 3

  Usch… ja, tur att det gick bra. 🙂 Hoppas att du mår bättre. Hur fort märker man förbättring? Ganska omgående va? Min Thacapzol som jag äter för sköldkörteln kan också slå ut immunförsvaret helt på nolltid och man får inga vita blodkroppar kvar, dödsfall har rapporterats… Jag var skitorolig första månaderna, hade typ 1 chans på 100-1000 att drabbas och så klart tror man alltid det värsta. Så länge jag äter den måste jag in direkt för provtagning om jag får hög feber eller kraftigt halsont.
  Just nu känner jag mig i toppform och tänker knappt på att jag är ”sjuk” längre.
  Krya på dig nu!

 4. Det här sa Cia den 13 januari, 2012 klockan 15:35 4

  Ett litet bakslag i natt bara. Jag fick lite biverkningar. Det känns som om jag har Fibromyalgi och reumatism på en gång. Sov till och från då jag hela tiden vaknade av att det gjorde så ont i typ varenda muskel. Men det borde ge sig, vet inte hur lång tid det tar för blodet att återhämta sig men jag har för mig att det gick ganska fort sist att känna mig bättre.