Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Myskväll på slottet

Skrivet av den 10 december, 2011 i Ditt och datt


Kan lugnt säga att det var det bästa julbordet vi ätit förutom att julskinkan var skuren tunt som pålägg, de kunde haft två tjocklekar. Nog om det för annars var det perfekt. Bonus för mig var ostron och så var det löjrom på äggen, ska det vara ska det vara bra! Jag som trodde att jag bara skulle äta skinka och potatis som vanligt. Vi kom fram till att vi kommer tillbaks. Dessutom skulle vi vilja fota lite av våra kandelabrar på plats.
(Bildkvalitén är så där då min kamera visade sig vara i det närmaste urladdad så jag alternerade på iPhonen. Sen var ju ljusförhållanden inte så bra så jag fick vara stadig på hand för jag ville inte använda blixt. Det blir så döda bilder.)
Man skulle kunna tro att vi var ensamma där, men det var vi inte, Jag försökte bara ligga steget före när jag tog bilderna. Jag åkte dit direkt efter jobbet, M mötte mig på Jakans station och vi tog en bulle dit. Super bra var också att de hade åldersgräns. Vad vi njöt av att det inte var fullt med barn. Även om det ramlade in ett gäng vilda barn i 40-50 årsåldern senare på kvällen.

(Tycker ni att ni känner igen er? Då kan jag meddela att Ondskan delvis spelades in här innan renoveringen, skolan Stjärnsberg)

 1. Slottet majestätiskt uppe på en kulle med en härlig allé framför.
 2. Vi fick ett litet mysigt rum som inte var för mycket sockervadd. Vi bestämde att det nog blir en lyxsvit nästa besök.  Men vill ni bo i ”vårt” rum så är det rum 37.
 3. Vårt badrumsfönster, badrummet hade golvvärm ett +.
 4. Amarone på rummet om vi velat ha.
 5. Detalj i trapphuset
 6. M sitter som en kung
 7. Julbordsdukningen från vårt bod sett
 8. Så söt bordsdekoration, I like!
 9. Han inte fota innan det var plockat. Väldigt fint upplagt på fiskbordet, deras gravade lax var nog den godaste jag ätit och de när små gröna matje-chees-cake gick inte av för hackor
 10. Löjrom på äggen Inget snålande
 11. Skinkan hade för tunna skivor men det var det enda negativa
 12. Det blev fler ostron också det där är bara fösta smaket
 13. Gottebordet gick hela vägen runt.
 14. Så fint och aptitligt upplagd risalamalta
 15. Annat snask
 16. Ost så klart (Orkade inte med att ens smaka
 17. M och jag parkerade oss med snasket i soffan längst in i gula salongen
 18. Rosa salongen
 19. Gröna och kanske juligaste salongen
 20. Från entrén
 21. Receptionen
 22. Anexet. Alla rum ligger i någon av anexbyggnaderna vårt badrumsfönster är det runda där det är mörkt.
 23. Godmorgon (Lyx för de lagade nu lagad äggröra till de gäster som ville ha (Inte sån där stelnad hård smulig de har på värmeplatta annars)
 24. Ett litet skrymsle
 25. Entrén där M-kungen satt på bilden från kvällen i dagsljus.

Vill ni också mysa? Kika in på Görvälns hemsida

6 har sagt sitt

6 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Myskväll på slottet”

 1. Det här sa Linda den 10 december, 2011 klockan 19:39 1

  usch så avis jag blir på dig… blä… jag vill också kunna unna mig sånt.

  Så vackert det var. Och vad gott det såg ut.

 2. Det här sa Cia den 10 december, 2011 klockan 19:50 2

  OK MEN ni har lilla gula huset varje helg… och ni äter alltid smarrigt. Fast jo det är extra mysigt att bara sätta sig till bords och att vara tvungen att lata sig. Inte fixa frulle och bara vara.

 3. Det här sa Camilla den 10 december, 2011 klockan 20:35 3

  Sweet lord så vackert, gott, lyxigt och fint! Ni kan konsten att hitta de där smultronställena ni… Jag vill också dit! Nuuu!

 4. Det här sa Cia den 10 december, 2011 klockan 22:10 4

  Ja jag rekommenderar det! Om ni kan unna er, gör det. Vi satt i soffan i gula salongen och pratade till efter 11. M kollade lite försäljning och jag laddade upp några bilder på FB annars var vi gammaldagssociala. Hur super mysigt som helst. Hade vi tagit en svit kanske vi hade spelat något av sällskapsspelen som fanns på rummet.

 5. Det här sa Linda den 11 december, 2011 klockan 19:14 5

  Svar: Violerna är i kameran ännu.. dom kommer! Lovar

 6. Det här sa Cia den 11 december, 2011 klockan 19:56 6

  Kul för det tycker jag är en spännande bild att få se.