Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Vackert & svÄrt

Skrivet av den 31 maj, 2011 i Sorgearbete

NÄgra vÀnner frÄn lÄngt tillbaks kom och gav mig minnen av mamma som försvunnit bland tyngre minnen. Den glad spralliga och busiga mamma. Starka vackra omtÀnksamma mamma som skrattade mycket. Jag Àr sÄ tacksam över att de kom och gav mig detta.

PrÀsten fick ocksÄ ihop en vÀldigt fin bild av mamma. Jag förstÄr inte alls hur hon fick till det sÄ bra frÄn det svammel jag lÀmnade nÀr jag trÀffade henne. Jag blev faktiskt vÀldigt berörd av detta trots att det ju kom frÄn mina egna ord. Hon Àr en sÄn prÀst som fÄr mig att tycka om det kyrkan ger mÀnniskor som behöver det.

Jag har visserligen grÄtit floder och mitt huvud kÀnns som det ska sprÀngas av grÄthuvudvÀrk men det blev vackert vÀrdigt och kÀrleksfullt. Kantorn hade sjÀlv fÄtt vÀlja musik till början och slutet och jag mÄste sÀga att han gjort ett fint val till öppnandet av gudstjÀnsten för jag kÀnde inte mörk sorg utan ljus sorg nÀr han spelade. KÀnslor Àr sÄ svÄra att beskriva. Visst kÀnner jag sorg och saknad, men mest kÀnner jag sorg över allt som mamma missar och inte lÀngre fÄr uppleva. Nu hoppas jag hon fÄtt frid, lugn och lycka.

Jag Àlskar dig mamma!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Vackert & svĂ„rt”

 1. Det här sa Linda den 31 maj, 2011 klockan 19:41 1

  Åh vad vacker kista. I en otroligt vacker kyrka. jobbigt, men samtidigt ett ordentligt avslut.

  Ja det var vackert och jag valde kyrkan för att den Àr sÄ ljus och luftig, vilket Àven kyrkogÄrden Àr med öppna grÀsplÀttar och inte bara gravar. SommarÀng med blÄklint skulle det vara. Mamma Àlskade sommaren
 2. Det här sa Carina den 1 juni, 2011 klockan 7:04 2

  SĂ„ vackert du valt allt, ljust och lugnt.
  Jag tror dy upplevde det som svammel nÀr du berÀttade om din mamma för prÀsten, förmodligen var det som kom ur dig mer samlat Àn du sjÀlv var.

  Usch jag förstÄr att du har massor att ordna och fixa efter mamma nu,
  en hel del som som ocksĂ„ Ă€r kĂ€nslomĂ€ssigt jobbigt……..

 3. Det här sa Camilla den 1 juni, 2011 klockan 7:43 3

  Oj, jag vet inte vad jag ska skriva. Skickar mina varmaste kramar till dig och hoppas att det kommer att kÀnnas bÀttre för varje dag som gÄr.

 4. Det här sa Jörgen den 12 juli, 2011 klockan 15:56 4

  Hej, Cia!

  Det var verkligen en fin kista och en fin kyrka!

  Jag har bara goda minnen av din mamma.
  =)

  -Jörgen-

 5. Det här sa Cia den 13 juli, 2011 klockan 1:01 5

  Tack… jag har bra och dĂ„liga men vill bara minnas de goda… och dem fĂ„r jag av andra.

Trackback URI | Comments RSS

Vad tycker du?