Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Vackert & svårt

Skrivet av den 31 maj, 2011 i Sorgearbete

Några vänner från långt tillbaks kom och gav mig minnen av mamma som försvunnit bland tyngre minnen. Den glad spralliga och busiga mamma. Starka vackra omtänksamma mamma som skrattade mycket. Jag är så tacksam över att de kom och gav mig detta.

Prästen fick också ihop en väldigt fin bild av mamma. Jag förstår inte alls hur hon fick till det så bra från det svammel jag lämnade när jag träffade henne. Jag blev faktiskt väldigt berörd av detta trots att det ju kom från mina egna ord. Hon är en sån präst som får mig att tycka om det kyrkan ger människor som behöver det.

Jag har visserligen gråtit floder och mitt huvud känns som det ska sprängas av gråthuvudvärk men det blev vackert värdigt och kärleksfullt. Kantorn hade själv fått välja musik till början och slutet och jag måste säga att han gjort ett fint val till öppnandet av gudstjänsten för jag kände inte mörk sorg utan ljus sorg när han spelade. Känslor är så svåra att beskriva. Visst känner jag sorg och saknad, men mest känner jag sorg över allt som mamma missar och inte längre får uppleva. Nu hoppas jag hon fått frid, lugn och lycka.

Jag älskar dig mamma!

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Vackert & sv√•rt”

 1. Det här sa Linda den 31 maj, 2011 klockan 19:41 1

  √Öh vad vacker kista. I en otroligt vacker kyrka. jobbigt, men samtidigt ett ordentligt avslut.

  Ja det var vackert och jag valde kyrkan för att den är så ljus och luftig, vilket även kyrkogården är med öppna gräsplättar och inte bara gravar. Sommaräng med blåklint skulle det vara. Mamma älskade sommaren
 2. Det här sa Carina den 1 juni, 2011 klockan 7:04 2

  Så vackert du valt allt, ljust och lugnt.
  Jag tror dy upplevde det som svammel när du berättade om din mamma för prästen, förmodligen var det som kom ur dig mer samlat än du själv var.

  Usch jag förstår att du har massor att ordna och fixa efter mamma nu,
  en hel del som som ocks√• √§r k√§nslom√§ssigt jobbigt……..

 3. Det här sa Camilla den 1 juni, 2011 klockan 7:43 3

  Oj, jag vet inte vad jag ska skriva. Skickar mina varmaste kramar till dig och hoppas att det kommer att kännas bättre för varje dag som går.

 4. Det här sa J√∂rgen den 12 juli, 2011 klockan 15:56 4

  Hej, Cia!

  Det var verkligen en fin kista och en fin kyrka!

  Jag har bara goda minnen av din mamma.
  =)

  -Jörgen-

 5. Det här sa Cia den 13 juli, 2011 klockan 1:01 5

  Tack… jag har bra och d√•liga men vill bara minnas de goda… och dem f√•r jag av andra.