Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Fredagsbus

Skrivet av den 30 april, 2011 i Ditt och datt

Ja nu var det dags för en riktig överrasknings dag. 11:30 kopplades vÀxeln om till en telefonsvarar tjÀnst och vi fick slÀnga i oss lite pastasallad. Sen leddes vi pÄ en promis som vi inte hade en aning om var den ledde.

Turen gick till ett konferns rum hos Bilfinger Berger Civil som bygger en stor del av  citytunneln. Vi har under 1 Ärs tid plÄgats av sprÀngningarna nÀr de passerade vÄrt kontor. Borrningen ett konstant gissel pÄ lagret och tvÄ ggr per dag var vi inte sÀkra pÄ om vi skulle  hamna i en hus ruin dÄ bÄde golv och vÀggar skakade nÀr de fyrade av.

Skydshelgonet Santa Barbara den första som blivit stulen fick vi bara se pÄ bild. En gÄng om Äret vÀlsingnas hon och tunneln av katolska prÀster och hon har fÄtt en ersÀttare. Annars jobbar inte tunnelbyggarna.

ID-briclor, hjÀlm, vÀst, hörselskydd och stövlar med stÄlhÀtta pÄ!

Sen ner i gÄngarna, tyvÀrr upplever man inte skalan pÄ dessa bilder dÄ jag inte har nÄgra bra objekt att förhÄlla sig till med i bilderna.

11 personer Àr det som jobbar dÀrnere med den hÀr delen av tunneln. SÄ det Àr inte miljarder som gÄr till löner i alla fall. Santa Barbara har fÄtt en aldeles egen skyddadplats dÀr ett ljus brinner för henne.

Sen blev det go cart!

Sen blev det dags för mer sĂ€kerhetsutrustning och ytterligare en hjĂ€lm. Nu var det dags för stadsvandring pĂ„ takĂ„sarna. Jag blir inte takskottare i alla fall 😉 Men det var coolt och som sagt lĂ€skigt. Ett tipps för er som har iPhone och vill fota, den gĂ„r inte att ta med dĂ„ den inte har nĂ„gotfĂ€st för kamera snodd. Jag fick hjĂ€lp med fotograferingen av Maria som inte vĂ„gade sig ut. SĂ„n tur för mig 🙂

Ja sen blev det middag pĂ„ Mosebacke / Södra teatern. SĂ„Ă„Ă„Ă„ gott. Jag hade bett om blodig biff och min chef som hittat pĂ„ alla överraskningarna  hade bestĂ€llt medium rare till alla utom mig den var bestĂ€lld blĂ„… Jag Ă€r en riktig ”carnivore”

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Fredagsbus”

 1. Det här sa Carina den 30 april, 2011 klockan 23:05 1

  Men du vilken trevlig event ni fick vara med om!
  SpÀnannde att se tunnelbygget kan jag tro, hade jag uppskattat massor.

  Om du vara visste hur jag flyttat runt och slaggat överallt genom Ären.
  Har varit helt okey och kanske till och med spÀnnande pÄ nÄgot vis.
  Ibland frivilligt men andra ggr absolut inte, bl a vid separationer.
  Men ju Àldre jag blir sÄ Àr blir boendet viktigare och viktigare i livet.
  Är förbannat trött pĂ„ allt flyttande hit och dit, allt jag vill ha Ă€r lugn och ro numera 🙂

  Jag vet…för jag kĂ€nner likadant. Det jag menar Ă€r att ni inte behöver kĂ€nna samma oro. Ni har egen flyttbar sĂ€ng och tak över huvudet i alla fall. Det kunde varit mycket vĂ€rre. TÄLT! Ryser vid tanken. Jag vaet ju att ni ia lla fall tycker om husbilen Ă€ven om det inte Ă€r ett hem sĂ„ Ă€r det ert och bekvĂ€mt. Sen att den varken har tvĂ€ttstuga eller annat Ă€r sĂ„ klart jobbigt. Men jag försker sĂ€tta det i ett positivt perspektiv.
 2. Det här sa Linda den 1 maj, 2011 klockan 11:57 2

  Men gud sĂ„ roligt… Gokart har jag aldrig testat. MĂ„ste vara skoj. Och takvandring. HĂ€ftigt.

  Klart biffar ska vara blodiga. 🙂

  Jo det var en minst sagt toppen dag.
 3. Det här sa Linda den 1 maj, 2011 klockan 15:19 3

  Svar: Finns det NÅN som gillar kladd? Som tur Ă€r sĂ„ Ă€r bus inte av den kladdigaste sorten. han kan lĂ€tt anvĂ€nda samma tröja/byxor sĂ„ lĂ€nge sĂ„ jag ledsnar och sĂ€tter i tvĂ€tten bara för att fĂ„ se honom i annat…
  Men att Àta smÀlt choklad utan kladd Àr lite svÄrt. Men klÀderna klarade sig.

  TĂ€nkte mest pĂ„ att jag avskydde att vara kladdig nĂ€r jag var liten. Har blivit bĂ€ttre pĂ„ att klara av det… 😉
 4. Det här sa Sanna den 4 maj, 2011 klockan 9:59 4

  jösses va högt det sÄg ut att gÄ pÄ de dÀr taken. va det hÀftigt ??

  Det var ganska högt, men jag lider inte av svindel. Jo det var hÀftigt
 5. Det här sa Camilla den 4 maj, 2011 klockan 22:34 5

  Oj, vilka vĂ„ghalsiga utmaningar. Det Ă€r ingenting för en fegis som jag direkt. Ner i grotta och upp pĂ„ tak… njae!
  Roligt verkar ni ha pÄ ert jobb i alla fall, det Àr kul att trÀffas och göra roliga saker utanför kontoret ocksÄ.
  Åt du det röda köttet? Me donÂŽt like…

  Nja sĂ„ vĂ„ghalsigt var det inte med tunneln dĂ„ var taket aningen vĂ€rre dĂ„ det faktiskt fanns ett parti dĂ€r man kunde rasa över takkanten trots sĂ€kerhetslinan. NĂ„gra bangade faktiskt taket. Jo vi har vĂ€ldigt roligt ibland. SjĂ€lvklart Ă„t jag, jag skulle lĂ€tt kunna Ă€ta rĂ„tt kött om det var fĂ€rskt och mört. Jag Ă€r nog nĂ€rmast en neandertalare dĂ€r 😉