Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Julgubben beställde

Skrivet av den 19 december, 2010 i Ditt och datt

Han vill inte alls ha kakor och mjölk. Men Kardemummabullar och mjölk vill han ha. Så då får han det. Jag har allt varit snäll i år.

2 har sagt sitt

2 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Julgubben best√§llde”

  1. Det här sa Linda den 19 december, 2010 klockan 10:56 1

    Svar: ja mycket blir det. Men det brukar inte bli s√• mycket √∂ver. Jag har en liten svart bok jag bokf√∂r allt i – fr√•n jul till jul. Skriver upp hur mycket vi k√∂pt, hur m√•nga vi var och hur mycket som blev √∂ver. Sen √§r det bara att g√• tillbaka och kika vad som beh√∂vs beroende p√• antal g√§ster. I den boken skrivs ocks√• in n√§r vi b√∂rjade koka potatisen, n√§r vi dukade osv s√• vi vet att ”k√∂rschemat” f√∂r julafton h√•ller. Planering, planering, planering. Sj√§lvklart skrivs √§ven planeringen inf√∂r julklappsink√∂p samt alla erh√•llna klappar in. Jag √§lskar s√•nt. Och allt som blir √∂ver som inte ska √§tas upp direkt s√§tter vi i frysen redan p√• julaftonskv√§ll. D√• slipper vi sitta och √§ta rester tills vi storknar. Ist√§llet tar vi fram n√•gra spj√§ll ur frysen om n√•n m√•nad och g√∂r en grat√§ng till och vips har man god middag….

    Själva äter vi bara skinka koktpotatis och gravad lax. M och Ms mamma vill ha lutfisk sen vill hela finngänget (mamma, M och Ms mamma) ha kålrotslåda och ev. morotslåda. Våra mammor har med åren skalat ner eftersom vi inte äter något av det de dukar fram. Skönt. M och jag har ingen julmat förutom den mammorna tvingar hem med oss + att vi köper scans färdigskivade skinka och käkar den med vört.
  2. Det här sa Camilla den 19 december, 2010 klockan 23:14 2

    Inga bullar utan kardemumma! Har du inget p√§rlsocker p√•, eller det kanske han inte tycker om? ūüėČ

    Nej jag gillar inte det pärlsocker som finns idag det är ju stenhårt. Det var bättre förr när man var liten, då var det sprött och trevligt. Fanns det sånt skulle jag gladeligen ha på det.