Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

What the f…k!? 70-talet var coolt?

Skrivet av den 18 september, 2010 i Ditt och datt

Att 50 och 60-talet var coola är liksom mer accepterat. Och jo lite lite 60-tal anar man men mest hittade jag det jag förknippar med 70-tal här.

Jag är uppvuxen på 70-talet och tyckte det var hemsk redan då, Ni har väl hajat att jag är en viktoriansk-sekelskiftes-tjej som lever med klar 2000-tals inredning, 70-talet accepterade jag för att jag var liten och inte fick välja. Men så ramlar jag in hos Farbror Sid och va fan!!! Jag vill hänga i hans retrorum!? Vad hände där? Jag hade alla de där prylarna, fast bruna Gustavsbergs LP-samlare. Jag hade så klart En Prippsback också vilket Farbror Sid inte tycks ha… Han har ju helt klart designambitioner ;-). Vi hade en röd Kobratelefon också. Minns att man då fick byta in sin telefon hos televerket, jag blev enormt olycklig när jag kom hem och den var borta. Hmmm kanske var inte allt skit med 70-talet i alla fall? Jag menar hur illa kan det vara jag kom ju till då!

Frågade Farbror Sid om jag fick låna bilden med tjejen, frågade också …vem är hon? (Sid den rackarn vill hålla detta hemligt) Jag ger mig inte 😉 Någon som vet? Ett mysterium är väl till för att lösas…

När jag frågade Fabror Sid om jag fick använda bilden fick jag känslan av att han ville visa lite mer av sitt rum, för det är rätt groovy när man tar något hela vägen, så jag norpade en bild till. Tror inte han misstycker. I alla fall inte från det jag kunde utläsa från hans svar.  Kika förresten in hos honom, för det är inte bara hans rum som är coolt, hela hans blogg är underbar.

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “What the f…k!? 70-talet var coolt?”

 1. Det här sa Mickan den 18 september, 2010 klockan 17:57 1

  Coolt rum! 😛

  Okej, låter spännande. Hoppas det blir bra. 🙂
  Visst hade det varit trevligt att gå på Ladies Night. Det verkar så bra. Attans att jag inte hann få gratisbiljetter… 😛 För då hade jag ju gått. 😛

  Eller hur! Coolare nu än på 70-talet.
 2. Det här sa Linda den 18 september, 2010 klockan 23:29 2

  Coolt hos andra men inte hos mig… vi pratade just om 70-talet på eftermiddagens prommis. Bland annat om en grymt ful filt som fick hänga med till vår första lägenhet (då det visserligen hunnit bli tidigt 90-tal, men ändå. Ekonomin, du vet…) Mamma vill ha tillbaka den och jag har ingen koll på var dne är.. Men den var så ful så jag KAN ha slängt den.

  Ja OK inte hos mig heller jag föredrar kvinnligt… Fast det märks inte hos oss Det är mest Ms möbler 😉
  Vad ska hon med den till om den är så ful?
 3. Det här sa Linda den 19 september, 2010 klockan 10:59 3

  vet inte… hon pratade nåt om skogskojan dom har (typ en miniliten stuga ivid en tjärn) Fast jag antar att hon inte tycker den är ful…

  Nä antagligen inte, eller så representerar den något.
 4. Det här sa Camilla den 19 september, 2010 klockan 18:22 4

  Åh, vad häftigt! Du och jag är ju av samma årgång, så jag känner igen mig i allt jag också.

  Jag minns att vi hade ett orange duschmunstycke … Knasiga saker man minns.
 5. Det här sa Kia den 21 september, 2010 klockan 14:35 5

  Ungefär som mina känslor om 90-talet då…

  😉 Men du ser väl att 90-talet inte kan slå 70-talet?