Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Tunga kissar

Skrivet av den 23 augusti, 2009 i Ditt och datt

inglourious_basterds_title

Efter att ha sett Brad Pitt i trailern så var jag osäker på hans roll. Faktiskt var jag rätt övertygad om att den skulle vara en flopp. Jag tar tillbaks de tankarna för han var suverän, men den som i mina ögon stal showen var den för mig helt okända Christoph Waltz han var ett sånt läskigt/genialiskt/begåvat psycho att jag nog ger min stora misse till honom.
Med Inglorious Basterds har Quentin Tarantino med andra ord gjort det igen. Då struntar jag i hans mellanspel med Kill Bill: Vol. 2 Kill Bill: Vol. 1 Jackie Brown Natural Born Killers etc. Inte sedan Pulp Fiction har han lyckats så här bra. Jag vet faktiskt inte, men det är möjligt att Inglorious Basterds är bättre än Pulp Fiction. Jag måste nog se den minst en gång till för att ta in allt.

inglorious-bastards-group-picture1

Filmen var fylld med favoritscener och citat som lätt kan axla manteln av till exempel
”Whos’s moteocycle is that? It’s a chopper baby, it’s a chopper. Who’s chopper is it? It’s Zeds. Who’s Zed? Zed’s dead”
“Or I’m going to get medieval on your ass” Från Pulp Fiction.

12345

Vad sags om dessa från Inglorious Basterds istället
”Each and every man under my command owes me one hundred Nazi scalps… and I want my scalps! ”
”My name is Lt. Aldo Raine and I need me eight soldiers. We’re gonna be dropped into France, dressed as civilians. We’re gonna be doing one thing and one thing only… killing Nazis.”
”You probably heard we ain’t in the prisoner-takin’ business; we in the killin’ Nazi business. And cousin, Business is a-boomin’.”
If you ever wanna eat a Sauerkraut sandwich again take your Wiener Schnitzel lickin’ finger and point out on this map what I wanna know.
”So you’re ”The Jew Hunter.”That’s a bingo! Is that the way you say it: ”That’s a bingo?”You just say ”Bingo.” ”
”-I think you show great talent. And I pride myself on having an eye for that kind of talent. Your status as a Nazi killer is… still amateur. We all come here to see if you wanna go pro… ”

bowie_scenOch musiken… ovanlig och sååå himla rätt. Njöt av e scen som mest handlade om musiken/låten Cat People av David Bowie. Där var texten ”Putting out the fire with Gazoline hade en speciell innebörd.
För övrigt vill jag inte berätta särskilt mycket om filmen då jag riskerar att förstöra den för alla er som tänker se den 5 tunga/seriösa missar av 5 möjliga.hkhkhkhkhk

5 har sagt sitt

5 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Tunga kissar”

 1. Det här sa Linda den 23 augusti, 2009 klockan 9:45 1

  Hmmmm.. vi har nog inte riktigt samma filmsmak… Jag gillar inte Tarantino alls…Och den hyllade Pulp Fiction tycker jag är huuuur dålig som helst. Men Kill Bill filmerna gillar jag… dom är coola. Så vi ska nog inte planera in nån gemensam filmkväll! haha…

  Skulle nog funka, fast Tarantino kan vi ju hoppa över. Att vi hoppar filmkvällen skulle mer bero på avstånd gissar jag 😉
 2. Det här sa Carina den 23 augusti, 2009 klockan 15:52 2

  Den här filmen har Stefan pratat om så den lär vi nog se antingen på bio el väntar på dvd, så lite tid tillsammans att den inte riktigt räcker till känner vi!

  Schysst Cia, tusen tack för fontlänken, ska kollas upp!

  Gå på bio det är maffigare tror vissa scener dör på TVn. Sitt och håll varandra i handen och mys tillsammans i biomörkret.

  Jag sökte bara på ”cross stitch font” på google så det var inget märkvärdigt alls. Men var så god.

 3. Det här sa Kia den 23 augusti, 2009 klockan 16:00 3

  Jag är sugen på att se den; inte bara för att Brad är snygg utan han brukar ha förmågan att välja ut bra manus =)

  Jag brukar inte gilla Brad alls 😉
  Men här var han ju riktigt bra!
 4. Det här sa diana den 24 augusti, 2009 klockan 0:56 4

  Den blir det till att se då 😉

  Ja det tycker jag du ska 😉
 5. Det här sa Emil den 1 oktober, 2009 klockan 14:57 5

  Tjenare! Jag undrar om du har lust att byta länkar med mig. Länkbyten är ett bra sätt att få bättre placeringar i sökmotorer.
  Bättre placeringar innebär mer besökare! Jag kan länka till dig från flera olika sorters sidor.

  Vad sägs om ett länkbyte? Du kan kontakta mig via min email om du har lust att byta. 🙂

  Tack för tanken men jag lägger bara länkar till dem jag gillar att besöka. Du lämnade inte en enda referens på vilka sidor du tror jag kan gilla.