Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Jag Ă€r en vinnare… hoppas jag

Skrivet av den 22 april, 2009 i Pryllebb


Uppdatering:
Nu Ă€r den bestĂ€lld! Den ska komma imorgon. Kan dock bli trubbel med betalningen för de tar inte kreditkort bara betalkort i butik. Jag vet inte vad mitt rĂ€knas som. NĂ„ja dĂ„ fĂ„r jag vĂ€l avbestĂ€lla den pĂ„ plats, lĂ„na en dator dĂ€r och lĂ€gga ordern via nĂ€tet sĂ„ Ă€r problemet ur vĂ€rlden 😉


Oj oj nu Ă€r det nĂ€ra…
Har hittat min snuskigt hÀrliga lÀckerbit som jag ska pilla pÄ framöver. Jo jag hajar att det Àr mumbojumbo för de flesta men detta Àr en riktig muskellaptop. Det nÀstan pirrar i kroppen vid tanken pÄ att fÄ utsÀtta denna frÀshing för katthÄr i luftintaget.

Kort kan jag sĂ€ga att den har en sjukt bra upplösning pĂ„ skĂ€rmen, processorn har inte tvĂ„ kĂ€rnor som annars Ă€r standard utan fyra. NĂ€ lĂ€s nedan… Jag sĂ€ger bara den Ă€r SNABB SNABB SNABB.

M pĂ„stĂ„r att jag inte lĂ€ngre ska kunna stressa min dator, utan att den istĂ€llet ska stressa mig. Om jag inte jobbar fort nog kommer den att slĂ€nga ut en piska och pipa ”jobba fortare!”. Ja ja vi ska nog se vem som sĂ€tter vem pĂ„ plats. Men jag hoppas att det blir den som vinner för dĂ„ vinner ju jag med!

hp8730w

Produktbeskrivning HP EliteBook Mobile Workstation 8730w – Core 2 Quad Q9000 2 GHz – 17″ TFT
Rekommenderat verksamhetsomrÄde Litet företag, koncernverksamhet
Dimensioner (BxDxH) 39.3 cm x 28.2 cm x 3.2 cm
Vikt 3.4 kg
Lokalisering Finska, svenska / Finland, Sverige
Systemtyp Notebook
Inbyggda enheter Stereohögtalare, trÄdlös LAN-antenn, Bluetooth-antenn
Embedded Security Trusted Platform Module (TPM 1.2) Security Chip , fingeravtryckslÀsare, SmartCard-lÀsare
TĂ„lig design Ja
Processor Intel Core 2 Quad Q9000 / 2 GHz ( med 4 kÀrnor )
Cacheminne 6 MB – L2-cache
RAM 4 GB (installerad) / 8 GB (max) – DDR2 SDRAM ( 2 x 2 GB )
KortlÀsare Ja
HĂ„rddisk 320 GB – Serial ATA-300 – 7200 rpm
Optisk lagring DVD±RW (+R dubbla lager) / DVD-RAM – integrerad med LightScribe Technology
Display 17″ TFT 1920 x 1200 ( WUXGA )
Grafikstyrenhet NVIDIA Quadro FX 2700M – 512 MB
LjudutgÄng Ljudkort
Telecom Fax / modem – MDC – 56 Kbps
NĂ€tverksfunktioner NĂ€tverkskort – Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n (draft), Bluetooth 2.0 EDR
TrÄdlöst NIC Intel WiFi Link 5300
Notebook-kamera Inbyggd – 2 megapixlar
Inmatningsenhet Tangentbord, pekplatta, pekstÄng
Strömtillförsel AC 120/230 V ( 50/60 Hz )
Batteri Litiumjon
Driftstid (upp till) 4.25 timme/timmar
Operativsystem Microsoft Windows Vista Business/XP Professional nedgradering
Tillverkarens garanti 3 Ă„rs garanti

9 har sagt sitt

9 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Jag Ă€r en vinnare… hoppas jag”

 1. Det här sa Carina den 22 april, 2009 klockan 20:22 1

  Men man lever bara en gÄng (tror jag iaf) sÄ vÀnta inte om
  du vill ha den, slÄ te vet ja!
  All fakta utom priset som Ă€r?………vill ocksĂ„ ha en nĂ€mnligen 🙂

  Priset? 25.056:- Inte helt gratis, men jag menar om jag nu sitter vid burken varje dag och den dessuom Ă€r ett arbetsverktyg som jag tjĂ€nar pengar med. Är den inte vĂ€rd varje liten krona!? Jo det Ă€r den allt.
 2. Det här sa Annika den 22 april, 2009 klockan 20:22 2

  Sv: Ah! 🙂 Nu förstĂ„r jag bĂ€ttre vad du menar. Jag gillar ju luftiga och ljusa bilder sĂ„ det Ă€r vĂ€l stor risk att man uppfattar det som du gör. Men Ă„ andra sidan sĂ„ ses ju bilderna mot vitt och jag Ă€r vĂ€ldigt noga med att de inte ska vara helt vita. Men sen fixar jag allt sĂ„nt pĂ„ min superduperskĂ€rm ocksĂ„ dĂ€r jag vet att det blir rĂ€tt.

  Hoppas laptopen blir din och att den iaf har en bĂ€ttre skĂ€rm sĂ„ du liksom kan njuta av mina bilder ordentligt 😉

  Nja lappen jag anvĂ€nder nu visar dina bilder fin fint. Precis sĂ„ som jag tror att du vill visa dem. Det Ă€r en annan skĂ€rm som suger 😉
  Som sagt jag tror mÄnga av dina bilder har för lite kontrast för min smak. Men sen hittar du fantastiska motiv och stÀmningar som jag verkligen gillar.
  Det Àr med andra ord med blandade kÀnslor jag ser pÄ dina bilder. Kanske Àr det just det att de stör mig lite som gör dem jag gillar sÄ lyckade.

  Ser ut att bli min, men det vet jag först i morgon.

 3. Det här sa Linda den 22 april, 2009 klockan 21:14 3

  Haha.. pryllebben har talat… ellet skrivit… nĂ€r jag börjar skriva/lĂ€sa/ta hem broschyer pĂ„ sĂ„nt jag vill ha dĂ„ sĂ€ger alltid U att varför hĂ„ller du pĂ„ och lurar dig sjĂ€lv. du har ju redan bestĂ€mt dig… haha…

  Ganska mycket mer att leka med Ă€n min lap… men jag ska ju mest photoshoppa, teckna och surfa pĂ„ min. Fast jag skulle önska mig en usb-port till. Den har bara tvĂ„. FĂ„r köpa en usb-hub sĂ„ blir det bra.

  Och jag antar att din blivande bebis Ă€r betydligt mycket dyrare Ă€n min… 😉 Men jag Ă€r ju bara kommunanstĂ€lld förskollĂ€rare sĂ„ jag fĂ„r nöja mig med mindre! 🙂

  Jo ganska mycket mer Ă€n de flesta lappar. Jag ska ocksĂ„ surfa, photoshoppa och surfa pĂ„ min, kanske anvĂ€nds den till en och annan kodsnutt ocksĂ„. Min burk orkar inte alls med mina bilder lĂ€ngre, de blir sĂ„ förbenat stora nĂ€r de kommer ut ur mina bĂ„da Nikon. Jo M och jag Ă„kte för att titta pĂ„ burkar i helgen. Jag sa bara NEJ NEJ NEJ… SĂ„ han surfade uppmuntrande pĂ„ olika burkar till mig men nope NEJ NEJ NEJ. Jag gav med mig och sa OK ge mig ett par minuter sĂ„ ska jag hitta min nĂ€sta burk. 2 minuter senare sa jag
  – En sĂ„n ska jag ha!
  M gick i gÄng pÄ processorn och sa att det Àr klart du ska ha en sÄn. Jag har valt en i mittsektorn av modellens prisintervall. Det finns samma modell med LED skÀrm och annat fluff fluff. DÄ gÄr den pÄ 50000:- Nu gÄr den pÄ beskedliga 25000:-.
  Men det blir Absint som köper den till mig dÄ datorn Àr Ms och mitt viktigaste arbetsverktyg.
 4. Det här sa C a m i l l a den 23 april, 2009 klockan 8:18 4

  Oh my god! Vilken snygging! Den dĂ€r blev man ju kĂ€r i bara att titta pĂ„ hĂ€r pĂ„ nĂ€tet. Till en kostnad av 1/5 altan… sĂ„ det Ă€r bara att slĂ„ till! 🙂
  Kram!

  den Àr sÄ het att det brÀnns!
  Det var bara att slÄ till. Har ju ingen plats för en altan i alla fall.
 5. Det här sa Anne den 23 april, 2009 klockan 9:43 5

  Vilken mastodont maskin.:)Jag kan vÀldigt lite om sÄdant dÀr men jag vill gÀrna ha en liten laptop att pilla med.Nu har vi bara en stor stationÀr hÀr hemma.Maken har sökt för snarkerierna men det var för fÄ andningsuppehÄll??? Det du??! Kram pÄ dig.Hoppas det Àven löser sig pÄ arbetet.

  VĂ€ldigt trevlig… Jag har haft smĂ„ laptops men de rĂ€cker inte för mig.
  De orkar inte med mina bilder och sÄ blir det svÄrjobbat med liten skÀrm.
  Usch varken jag eller M har haft en stationÀr pÄ massor med Är.

  Va fan!? Ja andningsuppehÄll dÄ dör han nÄgra sekunder per natt dÄ. Snacka om att han ÄteruppstÄr ofta.

 6. Det här sa Linda den 23 april, 2009 klockan 14:09 6

  Grattis dĂ„! Behöver vĂ€l knappast önska ”hoppas du blir nöjd” för till det priset Ă€r det synd och skam om man INTE blir nöjd.

  Jag fĂ„r nöja mig med ny plattĂ„ng! 😉

  Ja fan om den inte hÄller mÄttet. Men lÀste recensioner, och snittbetyget lÄg pÄ 9,3 av 10 sÄ den har förutsÀttningar i alla fall.

  PlattĂ„ng Ă€r inte illa den sĂ„g ut att vara trĂ„dlös… Det skulle jag behöva, hittar jag en trĂ„dlös ska jag banne mig ha en!

 7. Det här sa Charlotte den 23 april, 2009 klockan 15:18 7

  Verkar vara en riktigt vĂ€rstingmaskin! Ge den vad den tĂ„l. Och vilken bra idĂ© med en inbyggd pisknĂ€rt i datorn som snĂ€rtar till en nĂ€r man slöar till…

  Ja undrar nÀr det verkligen kommer en sÄn?
  Fast jag skulle ju aldrig fÄ uppleva det i alla fall.
 8. Det här sa MySecretWindow.se » Aj aj den 28 april, 2009 klockan 12:42 8

  […] smĂ€rtsamt utan pĂ„ nĂ„got vis lite skönt. Förutom nĂ€r jag sitter med benen uppdragna och nya Ă€lsklingen lutad mot dem dĂ„ ger benen upp? Det hĂ€nder mycket mysko med kroppen just nu. Har försökt […]

 9. Det här sa Maria den 30 april, 2009 klockan 15:05 9

  wow, wow, wow, wow, wow!

  Mmm precis sÄ kÀnns den!
  VÀldigt nöjd faktiskt.