Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

Ibland undrar jag


Skrivet av den 24 mars, 2009 i Svammel

Vad hÄller folk pÄ med hela dagarna?

SjĂ€lv Ă€r jag en sjuhelsikes bra sĂ€ljare om jag fĂ„r sĂ€ga det sjĂ€lv. Service och varmt bemötande samtidigt som jag försöker lyssna pĂ„ vad kunden vill ha. JodĂ„ jag Ă€r Ă€ven uppsökande sĂ€ljare, ni vet en sĂ„n dĂ€r som brukar vara skitjobbig och pĂ„trĂ€ngande. Men sĂ„n Ă€r inte jag
 skitjobbig alltsĂ„. Jag tycker ju om mina kunder och mina blivande kunder och det tror jag att de hör nĂ€r jag ringer upp dem, för de brukar alltid tycka det Ă€r trevligt nĂ€r jag föreslĂ„r ett besök hos dem.

FÄr man tycka om sina kunder sÄ att man blir glad nÀr de ringer? Framför allt fÄr man tycka illa om kunder? Jag har egentligen inte trÀffat pÄ fler ruttna kunder Àn dem jag kan rÀkna pÄ ena handens fingrar och har en speciell Tack mapp i mejlen som jag kan kika i om en tjurig kund hör av sig. DÄ pÄminns jag direkt om att fan vad bra jag Àr.

Men vad gör mina chefer? Det undrar jag ofta. För jag kÀnner mig sÀllan uppskattad mest jagad. Jag skulle mÄ bÀttre och troligen vara mer Àn fantastisk med en klapp pÄ axeln dÄ och dÄ. Det Àr sÄ jÀkla underskattat.

forslag

HÀr ett förslag jag slÀngde ihop till en kund hÀromdagen, jag har suddat deras logga. Nu Àr det inte den hÀr grafiken de ska anvÀnda om de bestÀmmer sig för mitt förslag. Jag Àr INTE designer pÄ jobbet utan som jag sa frÄn början en strÄlande sÀljare men som kund skulle jag helst se saker och ting lite mer visualiserat innan jag bestÀmmer mig för att hÄva upp plÄnkan sÄ det hÀr fÄr de som bonus av mig.

Vad i hela friden gör ni pÄ dagarna?

3 har sagt sitt

Tags:

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Ibland undrar jag
”

 1. Det här sa Linda den 24 mars, 2009 klockan 18:21 1

  Alla Ă€r vĂ€rda uppskattning för det dom gör.. (eller ja, de flesta i alla fall…) NĂ„t positivt skulle man behöva höra Ă„tminstonen en gĂ„ng per dag. Det skulle alla tjĂ€na pĂ„, tror jag…

  Vad jag gör pÄ dagarna vet du ju! J

  Jag Ă€r ju vĂ€rldens bĂ€sta och mest proffisionella förskollĂ€rare 😯 😉 🙂 . SĂ„klart… 😀
  Och vad en sĂ„n gör… Ja.. det hĂ€r:

  Jag Ă€r alltid glad och positiv, berömer barnen för deras framsteg, ser vad dom behöver i sin utveckling, kommer med lagom svĂ„ra utmaningar och lĂ€r dom normer, vĂ€rden, jĂ€mstĂ€lldhet och vĂ€rdegrund. Jag utvecklar deras sprĂ„k genom att tala med dom, lĂ€sa för dom, trĂ€na ord och bokstĂ€ver de inte klarar, anvĂ€nder nya ord, förklarar och berömmer. Jag ger dom början till matematiken, lĂ€r dom geometriska former, taluppfattning, mĂ€ngd – och mĂ„tt, vi jĂ€mför, sorterar, lĂ€r oss lĂ€gesord, fĂ€rger och stor, större störst… Jag sjunger med dom, lĂ€r dom nya sĂ„nger, anvĂ€nder rörelser, fingerramsor, trĂ€nar rim och ramsor, lĂ€r dom kroppsdelar, fingrarnas namn. Jag trĂ€nar deras motorik, ute i ojĂ€mn tĂ€rrĂ€ng, inne pĂ„ gymnastiken. Jag lĂ„ter dom prova sjĂ€lva att klĂ€ pĂ„ sig/klĂ€ av sig, ta ansvar för sina egna klĂ€der/saker. LĂ„ter dom hĂ€mta sĂ„nt dom behöver, lösa problem sjĂ€lva, vara delaktiga i vardgens sysslor som duka/duka av. Jag lĂ€r dom vara ordningssamma och att stĂ€da efter sig.

  Dessutom dokumenterar jag det dom gör med foto och med skrift. Jag gör portfolios, observerar, intervjuar, sammanstÀller, utvÀrderar och planerar. SÀtter upp individuella utvecklingsplaner, har förÀldrasamtal och pratar med specialpedagoger/talpedagoger nÀr det behövs. Till det nÄt förÀldramöte och personalmöten varje mÄnad.

  Skulle inte vara helt fel att fĂ„ höra av chefen att man gör ett bra jobb lite dĂ„ och dĂ„. För jag VET att jag gör ett bra jobb… men det Ă€r ju alltid kul att höra det! SĂ„ pass ego Ă€r nog de allra flesta av oss!

  Ohhh vad kul svar!!!
  Jag vet med sĂ€kerhet att du Ă€r bra. Om jag haft barn skulle jag velat ha dig som tog hand om dem pĂ„ dagarna. Och visst vet vi bĂ„da hur bra vi Ă€r, men det Ă€r bra att fĂ„ höra det. Men visst vet jag att chefen vet ocksĂ„… framför allt vet jag för att kunderna faktiskt sĂ€ger det till mig.
  Men jag kÀnde att jag behövde slÄ mig för bröstet idag och vara lite positiv för att inte glömma bort braigheten.
 2. Det här sa Anne den 25 mars, 2009 klockan 17:13 2

  Jag sĂ€ljer resor pĂ„ dagarna och bokar in kunder pĂ„ olika bussresor. Är trevlig,varm och glad i luren. Chefen han berömmer aldrig men hugger gĂ€rna.
  Du, ja har köpt en sĂ„dan lyxbehĂ„ men den Ă€r hudfĂ€rgad .Inte sĂ„ snygg med andra ord men praktisk. 😛

  Vad Àr det för fel pÄ Chefer?
  Jag har varit chef och jag berömde. Jag var den enda produktionsprojektledaren som fick projekten klara flera dagar i förvÀg med massor med minskade arbetskostnader som följd. Jag var uppmuntrande och om möjligt gav jag bonus i form av nÄgon extra timme betalt om projektet gick fortare Àn berÀknat. Fan jag vill ha mig sjÀlv som chef!

  Jag köper alltid apdyra BHar fast oftast tycker jag att de Àr snygga ocksÄ. Men viktigast Àr hur de sitter. VÀrt varenda krona.

 3. Det här sa Jessica den 31 mars, 2009 klockan 21:01 3

  Stumpan, jag sÀger bara en sak. Det kommer aldrig bli bÀttre
  pÄ det dÀr jÀ..la stÀllet (ursÀkta sprÄket).
  Hade jag varit dÀr hade jag gett dig en kram. Du e grym det
  vet du men som sagt du har onekligen vÀrldens mest ego
  trippade chef! LÀmna skeppet Àr mitt rÄd, dÄ skulle dom inse
  hur mycket du har gjort för dom. Ahhh blir galen pÄ dem.

  Ja inget dumt rĂ„d, men hur mycket grönare Ă€r grĂ€set pĂ„ andra sidan…
  Jag vill fan vÀlja Àng i sÄ fall. MUUU