Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Bekännelser från en Lush-beroendes badrum

Skrivet av den 7 februari, 2009 i Badgalen

lushKanske ingen nyhet men nu är det dags att bekänna färg. Jag är badberoende. Helst med bubblor. Nu har mitt beroende gått in i en ny fas då jag igår för första gången provade Lush bubbelbitar och inte bara vanliga badbomber. Jag kommer aldrig mer att kunna gå tillbaks till vanligt bubbel igen.
Det mest skrämmande i det hela är att den legat där i mitt badrum i flera år!

Jag fick denna lyxklump i födelsedagspresent och den lades i en glasburk för användning vid senare tillfälle i tron att det var en ”vanlig badbomb”. Hur jäkla dum får man vara?

bubble-bar-howtoIgår fick jag i alla fall ett infall att äntligen använda den lila klumpen, jag blev något förvånad då det jag förväntate mig skulle förvandla mitt bad till känslan av att sitta i en flaska bubbelvatten istället färgade vattnet lila och la ett tjockt täcke av skum ovanpå vattnet istället för att bubbla i det. Skummet var dessutom lent som grädde och var av sorten som inte försvinner efter två minuter. Så det var detta som gjorde Lushprodukterna så fantastiska?!

Jag har missat flera år av njutning,men har antagligen sparat en förmögenhet. Problemet är väl att för att ha råd med mitt nya beroende får jag väl börja sälja min kropp eller likannde för det kosta 50 kronor badet eller mer. Fast då får jag njuta med gott samvete då allt är fair trade och naturliga igredienser och bärs hem utan förpackning. Alltid något.

Som genom ett trollslag är jag nu indoktrinerad i Lushkulten, jag är rädd att det inte finns något lämpligt avprogrammeringsprogram från detta. Alltså är jag är dömd till att spränga huvudet i ett moln av blandade väldofter när mitt lager ska fyllas på då de eteriska oljorna trycker ihop dofterna i butiken till en i det närmaste oigenomtränglig vägg. Detta påmindes jag om idag då jag nyklippt och fin klev in i godisbutiken för tvålfanatiker även kallad Lush, jag kom hem med två bubbelbomber som doftar hubba bubba vilket inte var min tanke det gick bara inte att urskilja de riktiga dofterna. Men tror de kan pigga upp med något galet ibland.

  LUSH är för övrigt ett slangord som jag förknippat med fulla kvinnor men efter snabb efterforskning fick jag bland annat fram följande.

 • A lush is a person that lives for pleasure; specifically, a person that spends alot of time intoxicated.
  Ex.”My uncle George is an unemployed, drunken lush”.
 • British slang term to describe something pleasing or desirable.
  Ex. ”that girl is fucking lush”
  Ex. ”i had the most lush milkshake last night”
 • If presented with an opportunity to drink shamelessly and in large quantities, and if in the mood for a drunken good time, a lush generally won’t pass up on it. Its not that you’re a lush ALL the time, but when given the opportunity, you’re definately a lush.

Dagens shopping:
Lyxiga badoljor:

floating-island-150De är helt underbara och de är parfymerade med eteriska oljor! De kostar visserligen lika mycket som en hel flaska billigt badskum men det finns en anledning till att vi kallar dem LYXIGA BADOLJOR! Vi väljer hellre att se på saken så här: För några tior får du 20 minuters lyxbehandling i badkaret, din hud får en helt ny lyster, din själ får sitt lystmäte och du gör naturen en tjänst! Unna dig lite vardaglig lyx!

2 st Floating Island smälter sakta och tyst upp i ditt badvatten och gör vattnet sagolikt väldoftande av sandelträ och citron. Inga bubblor här inte.

Lyxiga bubbelbitar:

creamy-candy-150Bubbelbitar är inte som det vanliga badskummet på flaska. Badskum på flaska är trist. Lush badskum ger ett tjockt lager av väldoftande bubblor fulla med eteriska oljor och mjukgörande Bikarbonat som ger ett bad fullt med bubblor på naturlig väg. Så här gör man: Samtidigt som du tappar upp ett varmt bad ska du smula ner bubbelbiten under rinnande vatten för högar av fluffiga bubblor. Kryp in under bubbeltäcket, slappna av och njut!
2 st Creamy Candy Bath är som att möta en gammal kär vän när allt känns rätt och du kan koppla av och veta att det är någon som förstår dig. Så för de dagar dina verkliga vänner är upptagna; ha några Creamy Candy bath på lager så du kan ta dig ett bad!

flosty-gritter-150amandopondo-1502 st Amandopondo är den perfekta varianten när du vart hård mot dig själv och behöver pysslas om. Den innehåller rosenolja som skingrar arga känslor och citronolja som hjälper dig att se på problemet ur nytt perspektiv så du kan bli vän med dig själv igen.

2 st Flosty Gritter den glamorösa bubbelbiten doftar sensuellt av sexig vanilj och lugnande lavendel. Egentligen heter den Frosty Glitter men då en japansk vän, Norika, var på besök lånade hon bunken från fabriken med den hemliga blandningen i. Vi fick senare tillbaka den med en prydligt skriven etikett: Flosty Gritter! Så nu heter den det.

Lyxiga body butters:

snap-the-whip-150Body Butters är fulländade och dessutom har de blivit befriade dem från de burkar de var förpassade till. Burkar är passé! Nu har vi bara “nakna” Body Butters som vi slår in i papper, bara för dig att ta hem och ha i badrummet när du väl behöver smörjas lite! Används på blöt hy och sköljs sen av.

tin-1501 st You Snap the Whip Hard core peeling för att visa huden lite vett! En kraftfull och djuprengörande bodybutter för hela kroppen som ger dig nya krafter. Pimpsten exfolierar medan nyttig macadamianötolja återfuktar på djupet. Bergamottolja är antiseptisk och den färska, fruktiga doften av svarta vinbär är riktigt uppfriskande! Malet kolpulver är djuprengörande och ger You Snap the Whip dess vackra färg. Lite snuskig men ååh så väldigt tillfredställande!

Vilken otur jag hade, för när jag kom hem fick inte allt plats i min ”Lushburk” så det blir till att krypa ner i ett bad ikväll igen!

10 har sagt sitt

10 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “Bekännelser från en Lush-beroendes badrum”

 1. Det här sa Hanna den 7 februari, 2009 klockan 19:46 1

  Det där skulle man ju unna sig lite oftare :mrgreen: Du har en fotoutmaning i min blogg, om du känner för det!

  Ja det var så jag tänkte också…
  Fotoutmaning gjorde jag precis i min fotoblogg http://www.bildrutor.se
 2. Det här sa Petra den 7 februari, 2009 klockan 20:35 2

  Once you go Lush you never go back… välkommen till himmelriket. Och beroendet. Lush ligger på samma knarknivå som ben och jerry….

  Helt klart är det så… ska njuta av mitt himmelrike.
  Nja B & J har lite konkurans av Lejonet & Björnen. Fast det får man visst bara tag på i Gbg och L & Bs butik i Stockholm numer.
 3. Det här sa Artlover den 7 februari, 2009 klockan 22:04 3

  Ja, bubbelbad låter skönt och romantiskt i mina öron:-) Tänk om man fick dela den varan med någon.
  Tack för din kommentar och välkommen åter:)

  Ohh men det är ju rätt skönt ensam också 🙂
  .
 4. Det här sa C a m i l l a den 8 februari, 2009 klockan 10:24 4

  Jag har nog bara använt en ”badbomb” två gånger i mitt liv, en gång från Lush, en som jag fått i present och en gång från ICA – men det är för få gånger för att märka någon skillnad, dessutom var det nog ett par år mellan tillfällena.
  Jag litar ju (som vanligt) på dig och ska inhandla någon godbit till badet nästa gång jag är på stan. Någon särskild sort man ska sikta in sig på?
  Kram!

  Hmmm välj inte en badbomb välj en bubbelbit. Den känns inte som att sitta med en tre i badet men bubblorna och mjukheten ivattnet är fantastisk. Dessutom håller vattnet temperaturen mycket längre. Doftmässigt tror jag de båda glittriga passar dig. Guldglittrig är upppiggande, rosaglittrig är den lyxiga skämma bordt sig själv karamellen 😉
 5. Det här sa Linda den 8 februari, 2009 klockan 15:15 5

  Åh så mysigt…

  jag gillar bubbelbitarna.. köper det oftare än badbomber. Och det bästa är ju att en bubbelbit räcker till flera bad. ELler.. åtminstone två.

  Förra gången rekommenderade dom att blanda en halv bubbelbit med en sån där oljebit. Men det har jag inte testat…

  Ang. katthår…
  Jag antar att du och maken inte tänker frottera er sååå mycket när/om ni kommer. 😯 😉 Men ledsna barn bör man ju ta upp i famnen och trösta/krama. Om du låter bli att vara allt för närgången med maken så tror jag inte det ska vara några som helst problem (!!!!)…. det brukar det då inte vara! 😆

  Jag kör hela bubbelbitar… fast jag har inte köpt de största heller, dem skulle jag nog dela. Den där blandningen låter ju inte helt dum.

  Ahhh jo när det gäller att vara närgången mot maken din så ska jag nog kunna hålla tassarna i styr. Jag lovar att göra mitt bästa i alla fall ;-).

 6. Det här sa Linda den 8 februari, 2009 klockan 20:08 6

  Haha.. nej faktiskt blev det inte alls många figolitkulor som ”smet”. Däremot blev det för lite kulor, så säcken är inte hopsydd igen. Vi ska köpa en påse till och fylla den färdigt nästa helg!

  KOmmer ihåg att jag fick såna till min leksaksdamsugare att jaga runt. Jag fick mest panik över att de var så statiska att fastnade på händer och sedan liksom kröp runt på hela kroppen. Men de kanske har kommit på någon behandling mot det idag.
 7. Det här sa Katja den 9 februari, 2009 klockan 9:59 7

  oj! tack för fina kommentarer 🙂 Jag gillar mat och tycker det är roligt att fota 🙂 tur är att min sambo är duktig på att laga 🙂

  Jag gillar också lush, fast dom finns inte här i stan, men tycker det är så jobbigt att gå in i en butik då det luktar så himla mycket olika av alla tvålar o grejer 😛

  Jasså fick intrycket av att ni båda var hejare i köket.

  Ja faktiskt. Men nu när jag känt och klämt lite så skulle jag nog beställa via nätet bara för att slippa gå in i butiken.

 8. Det här sa Katja den 9 februari, 2009 klockan 10:00 8

  Såg att du kommenterat min kattbild också, tycker den hade en skön stämning liksom och kissarna ser så naturliga ut! 🙂

  Mmm det var nog det jag gillade + att jag vet hur eländigt svårt det kan vara att fota kissar.
  De är inte alltd de mest hjälpasamma modellerna.
 9. Det här sa Mia den 9 februari, 2009 klockan 19:46 9

  Varför har jag inget badkar???? 😥

  Ja ett badkar är värt sin vikt i guld. De ska göra stambyten här i huset sanrt…Är rädd att de tar bort badet då. Fast då kommer jag köpa ett eget och ställa dit!
 10. Det här sa Carina den 10 februari, 2009 klockan 8:10 10

  Ja men det var ju just Lush som var orsaken till att jag var lite tveksam
  till en lya utan badkar, älskar Lusch!!
  Men nu bor vi utan och jag får snällt finna mig i en dusch
  istället för ett bad, livet är tufft ibland :-).

  Jag skulle inte välja en lägenhet utan plats för badkar. Det var en av anledningarna till att M och jag accepterade rucklet vi bor i nu. Slitet och jäkligt men med både balkong och badkar!