Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

MĂ„ngalen eller rent flum?

Skrivet av den 12 januari, 2009 i Svammel

MÄnens kraft lÀr vara stor pÄ oss mÀnniskor och mÄnga kÀnner faktiskt av detta. Ruskigt dÄlig sömn och annat konstigt nÀr det Àr fullmÄne, jag har en vÀn som verkligen brukar flippa ur.

manen

SjĂ€lv tror jag faktiskt att jag kĂ€nt av det den hĂ€r mĂ„naden, inte bara för att den lyser rakt in och sticker mig i ögonen nĂ€r jag ska sova utan för att jag vaknar stressad och ledsen efter usel sömn. Det har jag visserligen gjort i nĂ„gra veckor men Fan trot om det inte blivit vĂ€rre sedan fullmĂ„nen visat sin fejja!. – Vad beror detta pĂ„ undrar jag ? NĂ„gon som vet?

Ligger det nĂ„gon sanning i detta? Speciellt delen om varulvar 😉
MĂ„nsjuka
Traditioner över hela vĂ€rlden förknippar MĂ„nen med förĂ€ndringar och sinnesjukdom. Eftersom den mĂ€nskliga kroppen bestĂ„r av 80 procent vatten pĂ„verkas vi precis som havet, av mĂ„nen. MĂ„nga mĂ€nniskor kĂ€nner sig psykiskt ostabila vid fullmĂ„ne och det engelska ordet för sinnesjukdom, ”lunatic”, hĂ€rstammar frĂ„n det latinska ordet Luna, som betyder mĂ„ne. MĂ„nga menar Ă€ven att det har konstaterat att kriminaliteten stiger, att det sker fler olyckor och att fler mĂ€nniskor lĂ€ggs in pĂ„ sjukhus vid fullmĂ„ne. SĂ„ sent som för 50 Ă„r sedan ledde myterna till rapporteringar om varulvar i Italien under fullmĂ„ne – ett tillstĂ„nd dĂ„ den som var drabbad troddes utveckla övernaturlig, omĂ€nsklig styrka.”

4 har sagt sitt

4 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “MĂ„ngalen eller rent flum?”

 1. Det här sa Joacim den 13 januari, 2009 klockan 2:16 1

  VÀldigt bra förklarat. Jag tror pÄ detta till fullo. MÄnen Àr fin men allt som glimmar Àr inte guld och mÄnens insida lÀr vÀl inte vara den finaste.

  Är det nĂ„gon som undersökt insidan?
  Fast den lÀr vÀl vara lika trist som utsidan. PÄ avstÄnd Àr den i alla fall fin.
 2. Det här sa Charlotte den 13 januari, 2009 klockan 17:38 2

  Intressant, men jag tror aldrig att jag mĂ€rkt att jag blivit pĂ„verkad. Om inte det dĂ€r konstiga med att jag fĂ„r pĂ€ls och huggtĂ€nder har nĂ„got med fullmĂ„nen att göra? 😉

  Ohhh men det finns mÄnga kvinnor som i hemlighet drömmer om att bÀra pÀls
  😈
 3. Det här sa Linda den 13 januari, 2009 klockan 17:55 3

  Min mamma kĂ€nner alltid av mĂ„nen. Bus gjorde det som bebis. Hur han mĂ€rker nu vet jag inte eftersom han oftast sover pĂ„ nĂ€tterna nu! 😉

  Förresten – tack för den ”lugnare” bakgrunden. Foto och sĂ„nt gör sig bĂ€ttre mot en lugn bakgrund Ă€n mot den dĂ€r lite lĂ€ckrare med bokstĂ€ver… och just foton har jag ju ofta en hel del av! (jag har snart fyllt min ”fotokvot” igen… *harkel*

  Fotokvoten kan du harkla dig lite om pÄ http://www.toivonen.com
  😉 Komprimerar du dina bilder för webbeninnan du laddar upp dem?
 4. Det här sa Linda den 13 januari, 2009 klockan 21:08 4

  SvĂ„rt att lĂ€gga fokus nĂ„n annan stans nĂ€r man fotar med mobilen! Jag slĂ€par inte med mig vanliga kameran pĂ„ jobbet…

  Ja, jag kompirmerar bilderna till ca 300*400 px innan jag lÀgger upp dom. Det blir LIIIITE stort annars!

  Jo jag glömde att du har en oförskÀmt bra mobilkamera! Verkligen rysligt bra.

  Nja det Àr inte den storleken jag pratar om. PÄ nÀtet kan man dra ner kvaliten pÄ bilder upp till 40% utan att ögat uppfattar skillnaderna och fÄ ner bilder en himla massa kB. Det var mer den storleken jag tÀnkte pÄ. Photoshop gör det riktigt bra. Man vÀljer spara för webb och drar ner kvalitén till 60%. Vissa bilder fÄr man dock dra upp det lite för att skilnaden syns, men det Àr sÀllan.