Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

Vad är det för fel?

Skrivet av den 9 oktober, 2008 i Pryllebb

Otroligt, när jag kom hem stog hemmaservern och tickade. Först reagerade jag inte på det, den har ju backuper som ska tas etc. Men så stog den där och tickade och tickade och ljudet på ticket lät inte bekant så jag frågade M  (jodå jag vet hur mina filer låter verkar det som, snacka om begåvning eller störning beroende på hur man ser det). Han kollade läget och då var det någon jävel som höll på att försöka ta sig in via FTP. Nu är FTPn avstängd så jag ska få sova i fred. Men vad är det egentligen för skitstövel som håller på?

Antagligen någon som vill hitta lämpligt ställe att lagra prylar på kanske köra piratfiler och annat skit hos MIG för att han själv inte vill ha olagligheter lagrade till exempel för fildelning! Att någon försöker ta sig in där är lika kränkande som att försöka bryta sig in i lägenheten! Själva tanken med hemmaservern är ju att jag ska kunna lagra mina prylar säkert, så nu får den vara stängd för yttervärlden. För platstjuvar brukar rensa för att ge plats åt sina grejer, men de brukar ju vilja ha större servrar än min (läs företagsservrar, för min är ganska stor för en hemmaserver) där de kan ”gömma” sin skit.

Nåja tystnaden har åter sänkt sig och lugnet är återställt (i alla fall ljudmässigt). Nu ska jag sussa om jag kan, för nu är jag illsk!

En har tyckt till än så länge

En har tyckt till när det gäller mina tankar om “Vad är det för fel?”

  1. Det här sa Linda den 9 oktober, 2008 klockan 7:58 1

    Usch då….tur du upptäckte det! Vem vet vilken skit du kunnat få lagrat hos dig!
    .

    Ja man har ju ingen aning, men rätt säkert är att det skulle varit olagligt. För i annat fall skulle de kunna spara och sprida det själv. De kunde ju också ha velat ta över servern och spammat från den