Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ändå inte så hemliga värld.

På önskelistan

Skrivet av den 6 juni, 2008 i Pryllebb

MiniCoolSom vanligt har jag bara dyra önskningar. Jag och M var och köpte ny duschslang förra helgen och då hade de en fläkt som såg ut lite som en ”kylpingvin”, ni vet sån där portabel AC. Fast den här  kyldes med vatten. M kom dock med kommentarer om antialgmedel och rengöring och vatten på fyllning och då lät det betydligt mer besvärligt. Han kikade runt lite på nätet och hittade en där man istället använde specialkylklampar det låter betydligt mer lovande. Fast kanske är det värt att shoppa ”riktig” luftkonditionering? Problemet är ju också ljudnivån och att de flesta kräver att man gör hål iväggen! Hur populär tror ni jag skulle vara hos min hyresvärd då? Inte alls, troligen! Har hittat en som har en tunn slang med en låda som skulle kunna stå underbordet på min balkong. Fast jag har inte vågat tänka på vad den skulle kunna kosta. Men bara 38dB jämför med att de flesta ligger på minst 50dB i ljudnivå… Den här brakar på i 44dB och har fet slang men är helt klart överkomlig i pris, hmmm kanske något att tänka på även om den låter lite mer. Ju mer jag kikat runt så är de med utedel lyxigare då de har tunnslang och låter mindre men det ser ut som man får betala för det. Varför är det alltid så? Här är annars en ful vinnare när det gäller ljudnivåsdelen 30dB-35dB. De är för övrigt ganska fulla allihop men man letar ju efter den minst fula.

Vad det blir? Jag vill ha svalt, det är allt jag begär!

3 har sagt sitt

3 har sagt sitt när det gäller mina tankar om “På önskelistan”

 1. Det här sa diana den 7 juni, 2008 klockan 10:48 1

  Jag har takfläktar i flera rum. Perfekt. Allt katthår hamnar i hörnena också. Det är ett plus :mrgreen:

 2. Det här sa Cia den 7 juni, 2008 klockan 11:38 2

  Diana: Jag har funderat på det med men nä jag och takfläktar har aldrig blivit kompisar.

 3. Det här sa PC & Nätverksteknikern den 14 juni, 2008 klockan 12:50 3

  Själv har jag AC, och bor i lägenhet. Problemet med ventilations slangar löser man enkelt genom att öppna fönstret och hänga ut snabeln. 😉 Sedan täcker man springan i fönstret med ett tjock tyg, för att hålla värmen ute.

  Mmmm mitt problem är då att mitt vardagsrumsfönster inte går att öppna. Eller snarare inte att stänga sedan. Skulle sätta upp julbelysning och fick bända fönstret på plats med skruvmejslar etc. Får väl komma på något sustem som funkar med balkongdörren. Fast det skulle funka bäst om jag inte hade fetslangen utan en variant med tunn slang och ett agregat ute på balkongen.