Mysecretwindow.se

Ett fönster till min hemliga och ÀndÄ inte sÄ hemliga vÀrld.

It’s a djungel out there

Skrivet av den 13 augusti, 2007 i Stockholm

Andas tungt i den tryckande fuktiga luften. Min lĂ€ngtan ”hem” till Florida Ă€r för tillfĂ€llet stillad, den tropiska hettan har rullat in över Stockholm som ett stort fuktigt duntĂ€cke.  Luftfuktigheten Ă€r Ă€r högre Ă€n i Amazonas djungler och det Ă€r inte bara ett uttryck det ÄR sĂ„ kladdigt. Stockholms 90% mot Amazonas futtiga 85%.

I natt blev det inte mĂ„nga timmars sömn, i Stockholm var vi inte lĂ„ngt ifrĂ„n en tropisk natt vilket betyder att temperaturen inte kryper under 20 grader. Nu vart det ”bara” en halvĂ€kta dĂ€r temeperaturen sjönk till 19,3 grader. Inte ens kissarna var sugna pĂ„ sitt sedvanliga nattrace. IstĂ€llet lĂ„g vi och rullade som strandade valar alla fyra, kippandes efter andan.

Knappt utvilad beger man sig motvilligt till jobbet, huden Àr fuktig innan man kommit ut ur porten, det gÄr inte att skilja svett frÄn luftens kladd. Precis som i Florida, skillnaden Àr att i Florida fÄr man andningsutrymme pÄ eftermiddagen dÄ ovÀdret brakar lös och allt som Ängat upp kommer ner igen.

Luften stÄr helt still mellan heta Ängande husvÀggar. DÄ skulle man kunna tro att det Àr skönt att som jag bor sÄ att jag ser ut över takÄsarna. Det lÀget kostar och dÄ pratar jag inte ekonomiskt utan jag tÀnker pÄ den obarmhÀrtiga hettan. Solen steker pÄ, persiennerna Äker upp först sent pÄ kvÀllen och ner innan jag gÄr till jobbet allt för att stÀnga hettan ute. Jag oroar mig för att kissarna ska bli kokta som i en bil i en stekhet lÀgenhet.

Har det alltid varit sĂ„ hĂ€r? Jag minns ju heta soliga somrar men de var ju ute i skĂ€rgĂ„rden och de kĂ€ndes inte sĂ„ hĂ€r obehagliga. Dags för klyschan ”det var bĂ€ttre förr!”

Ingen har tyckt till än